Post numer: #1Wysłany: 2009-12-20, 02:35 Gdzie kupić steam i jak wybrać?
Witam,
tak się składa że jestem nonsteamowcem i postanowiłem kupić konto steam. Gdzie je najlepiej kupić - na allegro? Proszę o jakieś rady itp.
Pozdrawiam,
turbin
[ Dodano: 2009-12-20, 03:00 ]
Na jakiej zasadzie to działa? Mam steama i ściągam grę Counter strike 1.6 i tak normalnie zaczynam grać?
Mogę pobierać ile chcę tą grę? Jak będę mieć formata to pamiętam tylko login i hasło -loguj się- i znów ściągam cs 16 i gram?
Idziesz do empiku, kupujesz stima, teraz chyba kosztuje 45 zł albo jak to było po staremu 50 zł.
Zestaw zawiera płytkę oraz instrukcję na której jest Twój klucz, przy instalacji będziesz musiał go wpisać. Steam zawiera nie tylko CSa 1.6 ale tam pare innych gierek. Jak się zainstaluje musisz się zarejestrować czyli stworzyć swój profil tak jakby. Gra Ci się uaktualni, dużo tego jest więc będziesz musiał trochę poczekać.
a jezeli nie chcesz wydawac 45 zl na caly zestaw, to mozesz rowniez kupic sam klucz steam, to wtedy tylko sciagasz steama z internetu, tworzysz konto, wpsiujesz klucz, sciagasz cs'a przez steam i grasz ;] wpisz w google haslo "klucze steam" to bedziesz wiedzial ocb ;]
Bo na allegro widziałem do 20 złotych, i takie by mnie interesowały. Macie jakiegoś poleconego sprzedawce na allegro?
Tu jest tanio: http://www.allegro.pl/ite...ey_automat.html - koleś ma same pozytywy (dot. oczywiście zakupionych kluczy) w profilu, będzie tam CS 1.6? I jak to się odbywa, wpłacam kasę i gościu wysyła mi jakiś key i koniec? Potem już ja ściągam steama, rejestruje i Ok?
Turbin lepiej kupic z Empiku:P . Ja bym Ci radził wydac 50zł na STEAM z Empiku "Counter-Strike ANTHOLOGY" jest to konto STEAM , na którym nie tylko CS 1.6 znajduje a także Condition Zero , Half-Life , Half-LifeBlue itp. na koncie także możesz grac w inne gdy które tylko musisz zainstalowac a "instaliki" już są na tym koncie. Osobiście proponuje właśnie takie rozwiązanie przynajmniej będziesz miał oryginalnego STEAM :)
PS.Co do tego klucza to Ci wyśle gościu na Maila oczywiście jak otrzyma gotówkę i tak jak napisałeś ściągasz z neta STEAM instalujesz i ten key wpisujesz. Powiedz rodzicom żeby zadzwonili do gwiazdora żeby Ci przyniósł pod choinkę :P
Ostatnio zmieniony przez All right! 2009-12-20, 13:34, w całości zmieniany 1 raz
Dobra kupiłem na allegro, za 15 zł, do samego cs 1.6 i kilku innych gierek. Aktywowałem już ten klucz. Teraz muszę ściągnąc na nowo cs 1.6? Bo mam na dysku tego CS co grałem na NonSteami, to na nim nie będzie mi działać steam? Mogę usunąć tego 'starego' CS? Czy mi się przyda do czegoś, np. do grania na serwerach NS.
[ Dodano: 2009-12-20, 16:45 ]
A i skąd wziąć nick Steam ID Account albo Steam SID Number. (macie to ustawieniach profilu na forum, chciałbym wiedzieć co to i gdzie podane są te informacje)
Turbin lepiej kupic z Empiku:P . Ja bym Ci radził wydac 50zł na STEAM z Empiku "Counter-Strike ANTHOLOGY" jest to konto STEAM , na którym nie tylko CS 1.6 znajduje a także Condition Zero , Half-Life , Half-LifeBlue itp. na koncie także możesz grac w inne gdy które tylko musisz zainstalowac a "instaliki" już są na tym koncie. Osobiście proponuje właśnie takie rozwiązanie przynajmniej będziesz miał oryginalnego STEAM :)
PS.Co do tego klucza to Ci wyśle gościu na Maila oczywiście jak otrzyma gotówkę i tak jak napisałeś ściągasz z neta STEAM instalujesz i ten key wpisujesz. Powiedz rodzicom żeby zadzwonili do gwiazdora żeby Ci przyniósł pod choinkę :P
I co kłamiesz? Bajer z Empiku nie ma Half-Lifów, trzeba płacić. Steam z allegro ma Half Life 1 z wszystkimi dodatkami. Przeszedłem po raz któryś, ale to nieśmiertelna gra ^^ Steam z allegro to co nieoryginalny?
Ostatnio zmieniony przez Bartush 2009-12-21, 17:29, w całości zmieniany 2 razy
Wpisujesz w google download steam lub z aukcji bezpośrednio ściągasz. Robis znowe konto klucz wpisujesz i podajesz tam nick ssteama i hasło. I ten nick który podasz to twoje STEAM ID.
Na jakiej zasadzie to działa? Mam steama i ściągam grę Counter strike 1.6 i tak normalnie zaczynam grać?
Mogę pobierać ile chcę tą grę? Jak będę mieć formata to pamiętam tylko login i hasło -loguj się- i znów ściągam cs 16 i gram?
I co kłamiesz? Bajer z Empiku nie ma Half-Lifów, trzeba płacić. Steam z allegro ma Half Life 1 z wszystkimi dodatkami. Przeszedłem po raz któryś, ale to nieśmiertelna gra ^^ Steam z allegro to co nieoryginalny?
jak nie ;] ja kupilem w empiku i mam hl ;]
* Graczem
* Użytkownikiem Mało ? to zostaw u nas swoja reklamę !
Przejdz do dzialu Kontakt
i postaraj sie z nami tworzyc portal.
Miejsce na Twoja reklame. W razie pytań lub chęci nawiazania współpracy pisz : gg: 7892651
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum