Nr Użytkownika: 2046 Wiek: 18 Dołączył: 02 Kwi 2009 Pomógł: 1 raz Posty: 138 Ustrzelił 1 fragów Skąd: BDG
Post numer: #1Wysłany: 2009-08-04, 20:48 Wyłacza mi sie komp
Nie wiem dokładnie czy dobry dział.
Mam taki problem komputer chodź trochę nieraz dłużej jak się go nie rusza ale jak się wejdzie na youtube albo coś innego chce się zrobić np pobierać 2 pliki naraz albo pograć coś na stronie np gry.pl wyłącza się robi się czarny ekran i się włącza od nowa i potrafi tak zrobi około na 10 minut z 3,4 razy to bardzo denerwuje. A to nie mój komputer tylko kuzynki ale muszę się z nim męczyć przez miesiąc a nawet w cs se nie mogę pograć.
____________________ Nazywam rzeczy po imieniu.
Życie nie bajka, nie głaszcze nas po jajkach xD
Umiesz Liczyć? Licz Na Siebie, innych twoje szczęście Je***
[ Dodano: 2009-08-04, 21:42 ]
dobra mam
Płyta główna 45 °C (113 °F)
Procesor 56 °C (133 °F)
Procesor graficzny 51 °C (124 °F)
Pamięć procesora graficznego 51 °C (124 °F)
SAMSUNG SP2014N 40 °C (104 °F)
____________________ Nazywam rzeczy po imieniu.
Życie nie bajka, nie głaszcze nas po jajkach xD
Umiesz Liczyć? Licz Na Siebie, innych twoje szczęście Je***
Ja miałem cos podobnego , jak komp chodził dłuższy czas to się wyłączał i nie moglem go z powrotem odpalić przez jakieś 5-10 minut. Wymieniłem zasilacz i było już wszystko ok
masz pewnie spalone niektore kondensatory na plycie glownej z tego te problemy , sam tak mialem kupilem jakiegos smiecia na allegro przylutowalem nowe kondensatorki i smiga cacy.
____________________ ~~W pogoni za lepszym życiem~~
To może robić albo karta graficzna która sie przegrzewa , albo zasilacz tudzież płyta główna ..
Ja miałem kiedys ten sam problem ale jak on mi sie wyłaczył a chciałem go odpalić to był czarny ekran i komp "piszczał " że tak to ujme^^
Okazało sie żę płyta głowna jest do dupy i musiałem kupić taka za 300 zł bo pod wejście 939 [procesora] nie ma tańszych...
Ale jemu po restarcie wlacza komputer sie normalnie, temp plyty rowniez jest wporzadku.
Jesli chcesz isc droga eliminacji i po malych kosztach to zacznij od zakupu pasty termoprzewodzacej i przesmarowania na nowo procesora. Wczesniejsza jednak dokladnie zetrzyj jesli w ogole tam jej cos zostalo. Po przesmarowaniu temp powinna spasc o jakies 10°C i jesli nadal bedzie to samo to bedziesz juz wiedzial ze to napewno zasilacz.
Co do past to zdecydowanie najlepsza: Coolaboratory Liquid PRO- tylko, ze tutaj jakosc idzie w parze z cena.
Ja osobiscie uzywam Arctic Silver 5 nie jest droga i rowniez znakomicie sie spisuje
Nawet jesli nie bedzie to wina procesora to nowa pasta napewno Ci nie zaszkodzi, a wrecz przeciwnie ;)
Ostatnio zmieniony przez Kintoki 2009-08-05, 14:10, w całości zmieniany 1 raz
Reklama Zareklamuj się w FPSproject.com
Zostań naszym :
* Partnerem
* Graczem
* Użytkownikiem Mało ? to zostaw u nas swoja reklamę !
Przejdz do dzialu Kontakt
i postaraj sie z nami tworzyc portal.
Miejsce na Twoja reklame. W razie pytań lub chęci nawiazania współpracy pisz : gg: 7892651
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum