Post numer: #1Wysłany: 2009-01-06, 10:10 Sieciowe sytemy operacyjne -> pomocy ;/
Jesteś administratorem w firmie NWTRADERS. W firmie NWTRADERS pracownicy coraz częściej korzystają z komputerów do przeglądania Internetu. Analizy wykazały że pracownicy korzystają ze stron:
- nasza-klasa.pl
- allegro.pl
- bramek smsowych
- stron erotycznych
- gier online
Musisz zablokować dostęp do tych stron
Twoim zadaniem jest
- dobór odpowiedniego systemu i oprogramowania
- przedstawienie przykładowej konfiguracji
Muszę zrobić rozwiązanie następującego projektu, jednak nie mam zupełnie pomysłu jak to zrobić. Może jest tu ktoś kto się zna i jest chętny pomóc? :)
A jakiej przeglądarki używają ?? bo też miałem proble z siostrą która wchodziła na nasza-klasa.pl i fotka.pl i znalazłem rozwiązanie, lecz tylko blokujesz określone strony poprzez wpisywanie adresu a nie tematykę
Myśle właśnie nad ISA Server i Websense, nie wiem czy to bedzie odpowiednie :)
A Kontrole Rodzicielską ?? chociaż w szkole na ocenę złamałem hasło i wbiłem na panel administratora, więc raczej jest to banalne do obejścia ale jeśli się to nie liczy.....
* Partnerem
* Graczem
* Użytkownikiem Mało ? to zostaw u nas swoja reklamę !
Przejdz do dzialu Kontakt
i postaraj sie z nami tworzyc portal.
Miejsce na Twoja reklame. W razie pytań lub chęci nawiazania współpracy pisz : gg: 7892651
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum