Ale ja slyszalem ze ja bedzie w dwoch to lepiej wspolpracuja ;)) A mam jeszcze jedno pytanie: jaki nalepszy bedzie do mojej plyty ASRock K7VT2 procesor?
Trzeba się zapytać w sklepie.
Raz że musisz wiedzieć jaki masz Socket, dwa jaki RAM siedzi teraz, muszą być takie same najlepiej też tej samej firmy w tedy śmigają cacy.
Lepiej 1 kość.
Polo, z tego co widzę to masz pamięci ddr1, jeżeli masz możliwość współpracy pamięci w "dualu" to będzie najlepszym rozwiązaniem podłączenie 2 podobnych parametrami kości w gniazdach o tym samem kolorze, wtedy pamięci będą działały szybciej i wydajniej. Natomiast gdy twoja płyta główna nie posiada funkcji "dual", to najlepiej jest kupić ram w 1 kości, aby nie zapychać niepotrzebnie slotów ram. Natomiast jak chodzi o procesor to zależy od płyty głównej, mianowicie chodzi o maksymalny fsb oraz mnożnik na jakim może działać procesor oraz czy obsługuje dany rdzeń. Najczęściej producenci podają gotowe informacje w instrukcjach użytkownika oraz stronach www, gdzie powinny być listy procesorów kompatybilnych z twoją płytą. Czasem też jest możliwość zamontowania lepszego procesora po aktualizacji biosu płyty głównej. Pozdro ;)
Coś mi się wydaje, że albo teraz mam tą płytę główną, albo miałem... Mnożnik jest zablokowany.
Procka sensownego nie dokupisz.
Ja bym radził trochę kaski pozbierać...
Kupić lepszą płytkę + CPU+ Ram (DDR Dual Channel)
Mnożnik jest zablokowany do podkręcania ... Jeżeli masz płytę na mnożniku max 20 i procek działa standardowo na 20 to będzie działać. Oczywiście musi być również obsługiwany dany rdzeń oraz dane fsb.
____________________ reg. pkt. 14
Reklama Zareklamuj się w FPSproject.com
Zostań naszym :
* Partnerem
* Graczem
* Użytkownikiem Mało ? to zostaw u nas swoja reklamę !
Przejdz do dzialu Kontakt
i postaraj sie z nami tworzyc portal.
Miejsce na Twoja reklame. W razie pytań lub chęci nawiazania współpracy pisz : gg: 7892651
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum