Post numer: #1Wysłany: 2008-03-09, 12:06 Problem Z laggami..
A więc Sprawa Wygląda tak..
Włączam obojetnie jaki server czy to 4FUN czy FFA czy HS
Oczywiście GG Oraz reszta zbędnych programów Wył.
Ping waha sie miedzy 30/60 I Gra sie tak scina Ze nie zrobie kroku i znowu kolejna scina;]..
trwa to tak od 4/5 sec.
to samo mialem ... wina : Twoj interney gubi pakiety, pingi bedziesz mial normalne a choke i loss beda Ci skakac wpisz net_graph3 i looknij na choke i loss
Mam Radiówke.. Dziele Ją z 70 Użytkownikami ... ^^ Wygląda to tak że wszyscy sie zacinają ... Net_graph 3 Próbowałem.. Niby tak Samo ale Troche chyba pomogło... tera Już Troche mniej sie Zacina ;]...
A w tym Loos I choke ^^;p Nie Orientuje sie Wiec nie bede ściemniał..
net_graph 3 ci nic a nic nie pomoże sam z siebie... ; P
on tylko pokazuje statystyki. teraz ty musisz zobaczyc i powiedziec jaki masz choke i loss.
ogólnie jeśli więcej niż zero to coś jest nie tak... bardzo możliwe że jest to config jak juz tu pisali.
Ok narazie sie to ustatkowało.. Przecietnie mam 2/3 sciny na mape ;].. To nie tak źle da sie grac gdyby Sie Zrobiło to co było wczesniej too wtedy zastosuje Wasze sposoby.. narazie Temat do zamknięcia.. ^^;p THX Za all..
ok a teraz serio calkiem,od jakiegos czasu na 3(czyli wszystkich serwerach tau) mam ping 80-120-180 bez jajuf nigdy takiego nie mialem mam straszne lagiii i nie wiem gdzie jest problem ?
jak wlaczalem inne serwery jakies tam to ping 40-60
a mój problem Znów sie powtarza Lecz zauważyłem teraz że dzieje sie to w dni powszednie miedzy 15- 21 oraz przez całe soboty ;p :D Tzn jak jest dużo graczy^^...
Czasami Zatnie sie 1-5 razy I spokój... a czasem to nawet co 3/4 sekundy:D wiec sie grać nie opłaca.. ^^
hehe dziś taka ciekawostka..
Wbijam na 4FUN pojawiam Sie Kupuje broń.... Scina .. ^^ Oy dośc dłuugo...
Ok nagle wszystko wraca do normy ^^ I koniec rundy :P ...
TT win
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum