Post numer: #1Wysłany: 2008-12-08, 20:52 Otwieranie linków z gg gadu gadu w Windows Vista
Ostatnio zmagałem się z problemem otwierania linków z gg w innym programie niż Internet Explorer. Problem tej pojawia się w Windowsie Vista. Rozwiązanie jest zaskkująco proste, aczkolwiek trudne do zlokalizowania.
Robimy to tak:
Panel Sterowania ( wygląd klasyczny) -> Programy domyślne -> Określ dostęp do programów i ich ustawienia domyślne -> Niestandardowa ( rozwijamy listę) -> wybieramy naszą przeglądarkę
To samo po kolei w obrazkach
Ostatnio zmieniony przez Meniu 2008-12-10, 15:02, w całości zmieniany 2 razy
dzięki przydało się, a tak wogle to ten temat taki znikąd, równie dobrze mogę założyć temat w którym napisze jak wygrać w sapera ale polizać się w łokieć
"Kiedy mam racje, to mam racje. A jeśli się mylę, mogłem mieć racje."
Meniu zanim to napisał konsultował się ze mną czy jest potrzeba wrzucania czegoś takiego, a pomyślałem że co raz więcej osób ma Vistę, więc może im to być potrzebne, więc poradziłem Mu żeby to napisał.
Fajnie że komuś się przydało. Problem jest z tym większy niż się wydaje, bo jak szukałem w google to długo nie mogłem znaleść niczego konkretnego. Teraz jak ktoś będzie szukał rozwiązania takiego problemu to z dużym prawdopobieństwem wejdzie na tą stronę ( powiedzmy taka dodatkowa reklama ).
Ostatnio zmieniony przez Meniu 2008-12-10, 15:01, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum