Elo, zwracam sie do was bo wiem ze nie kazdy ma neo i moze wie co nieco o innych ofertach :D a mianowicie chodzi mi o netie ;]
Mam okazje przezucic sie z neo (1mb) na netie (2mb ew. 4), jesli chodzi o predkosc to napewno sie oplaca, ale co najwazniejsze chodzi mi o pingi, bo co z tego ze np bede mial 4mb jak ping bedzie 100++ Wiec czy oplaca przezucic sie na netie? nie bede mial problemow z pingami? a moze sa jakies inne powody dla ktorych mialbym zostac przy neostradzie?
Ostatnio zmieniony przez no cRy :* 2010-01-13, 18:22, w całości zmieniany 1 raz
Ping od prędkości nie zależy, wnioskuję też, że net będzie na tej samej linii czyli linii TP jak mniemam tylko zmieni się tak właściwie tylko firma, której będziesz płacił. Sam się zastanawiałem nad zmianą z neo na netie, ale nie wiele by mi to zmieniło bo to ta sama linia.
W sumie Netai ma wady i zalety . Wada jest to ze bardzo czesto bez powodu traci polaczenie i nie wiesz co sie dzieje . moze byc tak podczas gry, sciagania badz tez innych rzeczy ktore masz zamiar robic...
a zaleta jest to ze na pewno lepiej dziala niz neo moim zdaniem plynniej wchodza strony ale za duzej roznicy nie widac.
wiec polecam albo pozostac przy TP chociaz tez szit ;P albo zmienic na cos juz w ogole innego lecz to juz Twoja decyzja . pozdrooo :)
____________________ 03:07 - Dancik www.tnij.org/oporowymix: jak spie o 2 w nocy a ten mi mlaska bo wlasne gowno przezuwa
03:07 - קרולינה | mix!!: to ty spisz?
03:08 - Dancik www.tnij.org/oporowymix: to bylo 4 lata temu
03:08 - קרולינה | mix!!: hahahhaa
nom ale mi proponuja 2mb ;] a aktualnie mam 1mb wiec raczej by mi sie oplacalo bo nawet placil bym troche mniej niz teraz ;]
Zwrodz rowniez uwage na upload. :D
Ja osobiscie mam netie 6mb downloadu, a 512 uploadu, ping ~50ms, czesto ~70 (patrz podpis w najlepszym wypadku wyszlko mi jakos 35ms, wiec te 15 to wina serwa :d). Ale zauwazam czesto, iz kolo ma ping 20/30, czy nawet 10/30 sie pytam jakiego ma neta a ten 1mb. (wiec sam ocen)
A co do tych
pajo1968 napisał/a:
bardzo czesto bez powodu traci polaczenie
racjia, czasami sie zdarza ze siadzie mi 3 razy w ciagu dnia a czasemi 3 razy w ciagu miesiaca, ale srednio wychodzi tak z 2 tygodniowo.
Osobiscie jesli masz taka mozliwosc to polecam UPS :D
Ale zauwazam czesto, iz kolo ma ping 20/30, czy nawet 10/30 sie pytam jakiego ma neta a ten 1mb. (wiec sam ocen)
Ja mam 2 mb/s w Warszawie i w domu w Białej to samo. W Warszawie mam z Vectry, w domu z TP. Warszawa ping nigdy większy niż 30 ms, a domu od 70 w górę.
eee tam neo tak samo traci polaczenie ale bez problemu dzwonisz do nich i mowisz ze ci nie dziala i ze chcesz aby zresetowali polaczenie i zaraz masz juz neta... reguly na to nie ma jaki bedziesz mial ping bo ja mam neo 1m i mam na bf2 ping 80 a jak gram czasami na innym serwie to mam juz 20 ale samo to ze wieksza predkosc i za tansze siano to juz jest zaleta wiec szczerze to nie masz sie co zastanawiac
____________________ rano ---> cs
w poludnie --> cs
wieczorem --> cs
w nocy --> cs
cs-oholik:)
hehe
nie przypominam sobie kiedy ostatnio zerwalo mi polaczenie, wiec mi to robi wielka roznce. Juz wole ciagnac na tym 1mb bez utraty polaczenia niz miec 2mb i sie wkur***c ze mi przerwalo w trakcie polowie sciagania albo w trakcie mixa ;P
To ja i przeklinam dzień w którym ją kupiłem, u mnie średnio 3-4 razy w miesiącu muszę dzwonić na te ich zwaloną infolinię bo mi net nie działa, albo działa tak ze do google mam ping po parę tysięcy. W ogóle zrobili przekręt nie raz ale jeden to już dosłownie masakryczny, bo mi zwolnili neta z 2 mb na 1 i gdybym się nie zczaił i nie zrobił speedtesta to bym miał dalej 1 mb, a płaciłbym za dwa. Nikomu nie polecam neo, a wręcz odradzam. W dodatku Ci konsultanci za przeproszeniem gówno mogą zrobić albo nie potrafią i moje telefony do nich i tak nie dają żadnego skutku.
ZaKuBaKu napisał/a:
eee tam neo tak samo traci polaczenie ale bez problemu dzwonisz do nich i mowisz ze ci nie dziala i ze chcesz aby zresetowali polaczenie i zaraz masz juz neta
no to ja juz nie wiem od czego to zalezy... jedni mowia ze maja neo i im zrywa polaczenie a ja juz mam neo ze 3-4 lata i nie przypominam sobie zeby mi kiedykolwiek zerwalo polaczenie, no moze raz mialem problem z netem przez prawie caly dzien ale to nie tylko mi zerwalo tylko na calym osiedlu. Teraz to juz sam nie wiem :D chyba zostane przy neo ;d moze jakas ciekawa oferte zaproponuja jak mi bedzie umowa wygasac ;]
jezeli mieszkasz w wiekszym miescie i masz dostep do Vectry to szczerze polecam ;) transfer, upload bardzo dobry, nie wspominajac o pingu ktory nie przekracza 50, srednio od 20-30. co prawda zdarza sie, ze internet pada ale to sporadyczna sytuacja; w 99% wystarczy wyciagnac i wlozyc kabelek ; D o neostradzie slyszalem wiele rzeczy zlych jak i o netii ;]
a ja polecam UPC .. dorzucasz do tego co placisz (z tego co widzialem na necie 64 zl) 36 zl i masz neta 25mb/s (upload chyba 2), stabilne lacze, jak maja jakas awarie, to zwracaja w rachunku itepe itede... (oczywiscie mozesz wziac troche wolniejsze lacze.. ja sie zalapalem na stara oferte i place 4zl mniej za 10mb :/ )
Sorry, że tak późno ale też bym chciał się wypowiedzieć.
Mój kumpel wybrał niedawno Netie i ta mu średnio co 7 do 10 minut rozłączała się. A to nie była wina Netii tylko musiał pozmieniać ustawienia w komputerze.
Jeśli chodzi o ping to jest tak ok. 70. Za to w ogóle nie mają problemów z tym netem. Jednym słowem są bardzo zadowoleni z Netii. ( ten co się wku***ał że mu co chwile rozłączało już się nie denerwuje bo to były drobne problemy )
A ping nie zależy od Internetu Ja mam Tele2 1mb ( bardzo hu***y Internet ) i miałem średni ping ok 100 Pewnego dnia wchodzę i mam 50 ... Nie wiem jak to się stało ale taki ping mi pozostał do teraz
A jeśli chodzi o neo to słyszałem same przekleństwa na ten internet
Ja bym wziął Netie
* Graczem
* Użytkownikiem Mało ? to zostaw u nas swoja reklamę !
Przejdz do dzialu Kontakt
i postaraj sie z nami tworzyc portal.
Miejsce na Twoja reklame. W razie pytań lub chęci nawiazania współpracy pisz : gg: 7892651
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum