genialny program do synchronizacji wielu komputerów i/lub systemów operacyjnych, backupów danych, czy dzielenie się plikami ze znajomymi. :)
pozwala na generowanie publicznych linków do ściagania wybranych plików.
chyba zaproszenia juz teraz nie sa potrzebne.
Dla mnie to tak srednio :/ Rownie dobrze pliki mozna wrzucic na jakis inny hosting, bo upload trwa tyle samo. Tutaj jeszcze trzeba sie rejestrowac i sciagac program ;|
najważniejsze rzeczy to synchronizacja kilku komputerów, i dzielenie folderów ze znajomymi.
katalog publiczny to raczej dodatek. nie wiem o co Ci chodzi z uploadem, bo niby czemu miałby być szybszy? ale mimo wszystko zamiast chodzić po stronkach, kopiujesz czy przenosisz plik w inne miesce na dysk, prawy kil i generuje link.... chyba łatwiej, nie ?
poza tym bardzo ładnie się integruje z explorerem windowsowym, i tak samo dobrze działa na linuksie i max os x
a co do zaproszeń, to rzeczywiście już od jakiegoś czasu ich nie trzeba...
a ten link tutaj działa na moją korzyść, o czym wcześniej nie wspomniałem, bo posta na szybko chlapnąłem i dopiero się zczaiłem w sumie...
ja dostaje tochę dodatkowego miejsca u nich za za każdą osobe która zarejestruje się z linka i zainstaluje program, także jak ktoś ma ochotę mi pomóc to proszę bardzo.
ale generalnie program jest świetny i wypróbowany, bawiłem się nim od bety i cały czas się poprawiał. teraz jest naprawdę elegancki i stabilny. naprawdę warty polecenia. to jeden z tyhc bez których teraz ciężko by mi było się obyć.
świetny również do wykonywania kopii zapasowych, bo całość jest bardzo bezpieczna. i dane na serwerze i połączenia są silnie szyfrowane, także jako backup jest rewelacja też. poza tym pozwala odzyskiwać poprzednie wersje zminionych plików, przywracać usunięte pliki itp.
Z uploadem odnioslem sie do posta grzmotka. Bo sformuowal wypowiedz tak jak gdyby kopiowalo sie plik do folderu i odrazu byl on w necie, a niesety tak pieknie, kolorowo nie jest. Mi zdjecie wazace 3MB udostepnia sie dopiero po jakiejs 1.5min czyli wysyla je z normalna predkoscia uploadu jaka jest w moim przypadku 32kb/s.
A w dniu dzisiejszym konkurencja udostepnia bodajze 25-30GB wolnej przestrzeni. Wiec dropbox nie jest jakas rewolucja ;)
Ostatnio zmieniony przez Kintoki 2009-03-16, 22:51, w całości zmieniany 1 raz
i co? słabe zainteresowanie widzę...
a szkoda bo warto ;P
a tak w ogóle to adminom porozsyłałem linki, ale bez odzewu... a część się zarejestrowała ale nie zainstalowała programu. (?)
prośba moja mała, nwet jeślie nie macie zamiaru używać, porejestreujcie się i poinstalujcie aplikacje, to ja dostane dodatkowe miejsce online które mi się bardzo przyda... a przy okazji możecie wypróbować program i może się spodoba, bo dla mnie jest rewelacja.
a anr bocie rejestruj sie z linku ;P
Tobie to się może akurat naprawdę przydać..
zresztą, każdemu może. więc śmigać, klikać w link czy znajdować maila i lecimy ;P
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum