Post numer: #1Wysłany: 2009-10-02, 00:18 Nvidia Vanta 16MB , a Ati Radeon 9550 128MB
Witam!
Dzisiaj przeżyłem szok :D
Jako iż karta graficzna ( Radeon 9550 128MB ) mi się spaliła , a na kuriera z nowym kompem wciąż czekam ,postanowiłem zamontować sobie jakąś zabytkową kartę ( Nvidia Vanta 16MB) która leżała gdzieś w pudełku z gratami. Pocinałem na niej ze 2 tygodnie , aż w końcu głód CSa mnie dopadł :D Poszperałem w necie za sterownikami i znalazłem jakieś gówniane sterowniki ( 45.23_win2kxp_english_whql ) , odpaliłem CSa i zaczęło się ...
Karta Nvidia Vanta 16MB dorównywała Ati Radeonowi 9550 128MB !!!!!!!!!
Oto statystyka na OpenGL :
Vanta:
Optymalna rozdzielczość: 800x600
FPS: 40-60+
FPS w smoke: 15+
FPS przy wyłączonej synchronizacji: 99-100
FPS przy wyłączonej synchronizacji w smoke: 5+
Kolory: 16 bity ( przy 32 bitach FPS lekko spada )
Radeon:
Optymalna rozdzielczość: 1024x768 ( im mniejsza rozdzielczość , tym mniej FPS miałem )
FPS: 30 - 60 ( zależy czy jest ciemno czy jasno )
FPS w smoke: 5+
FPS przy wyłączonej synchronizacji: 99-100
FPS przy wyłączonej synchronizacji w smoke: 5+
Kolory: 32bity
I jaki z tego wniosek ??
Albo karty Nvidia są takie dobre , albo karty Ati są gówniane :D
Oceńcie sami :D
Ostatnio zmieniony przez Mike X 2009-10-02, 00:26, w całości zmieniany 1 raz
Powiem wam, że gówno się znacie, mimo iż jestem wielkm fanem "zielonych" to sądzę, że kart ati są porównywalne, o ile nie lepsze w stosunku do cena/wydajnosć, do kart nvidii. Jeżeli ati dopracuje sterowniki, a nvidia opuści ceny i w końcu opracuje zgodność z DX11 w swoich układach to już nikt nie będzie wiedział co ma kupić i każdy będzie jeżdził na integrejtach intela xD
* Graczem
* Użytkownikiem Mało ? to zostaw u nas swoja reklamę !
Przejdz do dzialu Kontakt
i postaraj sie z nami tworzyc portal.
Miejsce na Twoja reklame. W razie pytań lub chęci nawiazania współpracy pisz : gg: 7892651
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum