Witam, mam pytanie odnosnie laptopa, a mianowicie:
mam zamiar kupic lapka ale nie mam o nich zielonego pojecia. Potrzebuje taki ktory pociagnie te najnowsze gry ktore teraz wyszly albo wyjda ;d (gta 4, crysis2, stalker, cod6, lineage3 i wiele innych nowych gier ;d).
I prosze nie pisac ze jesli chce kompa pod gry to najlepiej stacjonarny bo dobrze o tym wiem :D Mam taka sytuacje ze stacjonarny odpada wiec potrzebuje mocnego lapka.
mam laptopa takiego jakiego mam i nie jest rewelacja w conterze a nie ma się co oszukiwać bo wymagania jego są marne a mimo to nie daje rady... prawda jest taka ze laptop nigdy nie dorówna stacjonarnemu wiec moja reda taka żebyś sobie dal spokój a co do gier najnowszych to w laptopie możesz o nich zapomnieć i poważnie weź to do siebie bo będziesz żałował tak jak ja;/
____________________ rano ---> cs
w poludnie --> cs
wieczorem --> cs
w nocy --> cs
cs-oholik:)
hehe
Ja polecam Lenovo IdeaPad Y530 bądź Y550. Sam posiadam Y530 jestem bardzo zadowolony, jak na laptopa gierki chodzą świetnie. GTA 4, które jest bardzo wymagające działa na średnich ustawieniach bez większych problemów (chyba, że się 50 osób pojawi na ekranie). Mam go od pół roku, nie było z nim problemów. Sam kupując laptopa przeglądałem bardzo dużo różnych ofert. Ten wyszedł najlepszy jeśli biorąc pod uwagę cenę do tego co jest w środku. Y550 jest trochę nowszy i tam minimalnie lepszy. Acer to tandeta odradzam. Na studiach większość ludzi ma laptopy i ludzie chwalą sobie akurat mój więc musi być dobry. Teraz śmigam w DiRT 2, Mass Effect 2, grałem też w Modern Warfare 2. Działają bez problemu. Jednak wiadomo, że na laptopie nie uzyskasz takich efektów jak na zwykłym PC. Na stacjonarnym u mnie np DiRT 2 szybciej się ładuję ale w grze już różnicy nie widać. Samemu się godzisz na coś takiego kupując laptopa.
ZaKuBaKu napisał/a:
co do gier najnowszych to w laptopie możesz o nich zapomnieć i poważnie weź to do siebie bo będziesz żałował tak jak ja;/
Jak kupiłeś w carrefurze albo w innym sklepie laptopa za 1500-2500 zł to co się dziwisz? W mario można sobie pograć na takim.
Zaku ma racje, sami zobaczcie jaki wielki jest laptop, a jaka stacja robocza... Teraz podsumujcie normalne ceny, za ile można ZŁOŻYĆ komp ciągnący najnowsze gry (kupny to masakra)
Nie patrząc w google z głowy:
-Graficzna koło 500zł
-Ram DDR2 4GB 200zł
-Płyta główna 200-300zł
-Zasilacz 50-100zł
-Dysk Twardy 200-300zł
-Procek 200zł
Monitor, myszkę, klawiaturę, głośniki, słuchawki, DVD Rom można skołować za 800zł (Tutaj biorę pod uwagę jakość oglądania i słuchania)
Teraz pomyśl, jak wydajne muszą być te rzeczy w laptopie, który jest xxx razy mniejszy. Ponadto to też mniej miejsca na chłodzenie, a zwróć uwagę jak duże karty się nagrzewają. Więc pograj, pograj na laptopie a Ci się spali co nieco ;]
Przerabiałem już granie na laptopach, i fakt ciągną one dużo gier, może nawet wszystkie.. ale potrafią szybko się spalić. No i do tego mega droższe są.
Złóż sobie kompa, sprzedaj tego. Lapa kup do starszych gier, mniej wymagających.
o przegrzewaniu wiem bo cigle mi sie wiesza jak gram a wentyl nie daje sobei rady... powaga... tak jak pisal polak jak chcesz miec lapka z takimi parametrami jak stacjonarny to masz porowanie 50000 do jakich 2000 a wiec to bezsens:) no chybaz e spisz na sianie to o innego hehe:P ps jak chcesz slabszego to ja ci mojego z checia sprzedam za polowe ceny ktora jest wart wraz z windowsem wista oryginalem:)
____________________ rano ---> cs
w poludnie --> cs
wieczorem --> cs
w nocy --> cs
cs-oholik:)
hehe
Boze, czy wy nie potraficie czytac??? po 1 napisalem zebyscie zachowali sobie opinie "co jest lepsze laptop czy stacjonarny" a po 2 pisalem ze stacjonarny nie wchodzi w gre!!! prosilem o propozycje i polecenie jakiegos godnego lapka a nie wykladu o wydajnosci itd.
Ostatnio zmieniony przez no cRy :* 2010-02-21, 01:28, w całości zmieniany 1 raz
Jeśli wiesz, na co się porywasz, to kupuj śmiało lapa do gier, ale za 2k pograsz na niskich parametrach bezpiecznie w te nowe gry.
Ogólnie z przegrzewaniem nowe lapki nie różnią się od starszych, nie wiem tylko, jak radzą sobie z grafiką. Poszukaj kilku lapków z grafiką GeForce wpisz te karty w google i porównaj. Trochę wysiłku a możesz mieć fajnego. Zazwyczaj są prowadzone dyskusje na forum na temat kart graficznych więc spoko znajdziesz różne info o nich
ja bym sie bardziej martwil o procesor niz o grafike, jak narazie to mnie ten laptop co podal axel zainteresowal - Lenovo IdeaPad Y550, fakt ze kosztuje troche wiecej ale sadzac po parametrach to bdb jak na taka cene.
ja mogę dodać ze mam lapka Lenovo R61i ThinkPad i jestem zadowolony
Ja bym tobie polecił Lenovo albo toshibę bo te lapki są podobno najlepsze pozdro
zobacz tego
http://www.notebookcheck....10.22737.0.html
Nie przesadzajmy z tą ceną. Wiadomo za dobrego laptopa trzeba więcej zapłacić i to żadne odkrycie z waszej strony. Dla przykładu kupując części na allegro i składając samemu, PC o prawie identycznych parametrach jak mój laptop zapłacisz ok 1800 zł bądź coś w tym stylu. Mój laptop kosztował niecałe 3000 zł, więc jest różnica, tylko dlatego, że jest przenośny. Wcale nie trzeba zapłacić 5000 zł za dobrego lapka, trzeba umieć wybierać, bo za takiego Sony czy HP płacisz za sam znaczek. Spróbuj złożyć HP takiego jak mój Lenovo, zamiast 3000 zł zapłacisz 5000, tak samo jest z Sony. Nic nowego tutaj nie powiedzieliście wiadomo - laptop mniej miejsca na sprzęt i gorsze chłodzenie, ale czy zapłacisz 2000 zł czy 10.000 zł będzie tak samo. Chłopak pytał o laptopa, a nie czy lepszy jest PC czy laptop bo to oczywiste. Toshiba się zkiepściła i już nie jest taka dobra jak kiedyś, poza tym teraz każda Toshiba się świeci i jest brzydka. Moim zdaniem jakiś ASUS albo Lenovo tylko, że ostatnio ASUS pakuję tylko Radeony i Athlony co np mi się zupełnie nie podoba, ale Twój wybór. Z drugiej strony jak wybierzesz laptopa z GeForcem też uważaj i lepiej poczytaj trochę w necie o danej karcie, bo NVidia ma tendencję do sprzedawania "odgrzewanych kotletów", czyli tak właściwie stare karty pod nową nazwą leciutko podrasowane. Lenovo ciężko powiedzieć, ja dopiero w wakacje usłyszałem o tej firmie, nie wiem ja jestem bardzo zadowolony, ludzie mają bardzo dobrą opinie. Lenovo wykupiło częściowo IBM, więc raczej są poważni i godni zaufania,bo IBM taki był. Mam nadzieję, że pomogłem. Jak coś to pytaj jeszcze.
* Graczem
* Użytkownikiem Mało ? to zostaw u nas swoja reklamę !
Przejdz do dzialu Kontakt
i postaraj sie z nami tworzyc portal.
Miejsce na Twoja reklame. W razie pytań lub chęci nawiazania współpracy pisz : gg: 7892651
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum