Post numer: #1Wysłany: 2011-05-06, 17:46 de_blackhouse
Pierwsza mapa do klasycznej rozgrywki, za jaką się zabrałem. Najstarsza data, jaką mapa pamięta, jest 20 grudnia 2009 roku. Początkowo miała być mapą de_ (a właściwie pa_) z jednym bombsite'em, później dodałem w hangarze zakładników, przekształcając mapę w csde_, ale zrezygnowałem z nich, gdy okazało się, że po upływie czasu rundy nie ma remisu, lecz pojawia się komunikat o obronie celu przez ct, przez co taka rozgrywka nie miałaby sensu. Powróciłem więc do koncepcji mapy de_, lecz dodałem drugi bombsite.
Mapa ma pewne niedoróbki, typu wystające okna, niezbyt realistyczne wyświetlanie tekstur balustrady i wiele innych, ale ich poprawianie zajęłoby masę czasu i wiązałoby się z robieniem dużej części mapy na nowo, a nie są zbyt widoczne i nie przeszkadzają raczej w rozgrywce. Generalnie gdybym teraz zaczynał robić de_blackhouse, wiele rzeczy wykonałbym w inny sposób i wygląd mapy byłby zapewne inny, ale to jedna z moich pierwszych map, z wieloma rzeczami w VHE się dopiero zaznajamiałem i sądzę, że nie ma sensu dalej poprawiać detali. Specjalnego testowania nie było, ale rozgrywka na mapie z całą pewnością jest możliwa. Myślę, że nawet w miarę wyrównana :).
Klimatem mapa nawiązuje do cs_backalley, jednakże jest dużo mniejsza i znacznie mniej zawiła, raczej na serwery do kilkunastu graczy, chociaż respów wystarczy dla 32.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum