Post numer: #1Wysłany: 2009-09-04, 02:54 ilosc fps-ow i jego spdaek stopniowy od 100 do 30 paru
mam maly problem z fps-ami. kombinowalem i kombinowalem i w koncu ustawilem najlepiej jak sie dalo... sprawa jest taka ze jak wchodze w gre to jest wszystko ok 100 fps-ow i wogole... nastepnie wybieram find serwers i fps-y spadaja mi do 92... ale ok to jeszcze nic... wybieram view serwer info i fps-y spadaja mi do 72 ;/ ok gra sie laczy (oczywiscie podczas podlaczania sie jest 100) czas wyboru teamu i juz jest 56 a podczas gry max to 35 a jak mi walna smolka to masakra... 6 fps-ow i laptop malo nie wylatuje przez okno... ;/;/;/
procek 1.8
2 gb ramu
256 mb grafa
i taka lipa??? no zal
a no i do tego mam neo 1 mb a ping jak widac na ss
u kumpla bylem ma 2.8 procek 256 ramu i 64 grafiki do tego ma jeszcze radiowke 256 w sieci ktora ja mialem wczesniej na 512 i jak gralem to mialem ping 300;/;/;/
a u niego ping 30 fps stale 60 nie zmianiajace sie wogole... no juz nie wiem...
POMOCY (bo nie wyrobie bez cs-a) :P
http://odsiebie.com/pokaz/5274317---2fc1.html
byl swierzo formatowny... na poczatku gralem viste (te badziewie) bo mam oryginala ale ping 300 i fps 4 hahahaha i zaraz unistalka i xp prof i teraz tak mam... a pamietam ze jak w
tylko sobie kupilem neo to ping mialem 6 staly no chyba ze czasami mi do 8 podskoczyl hehe a teraz to mi rece opadaja...
____________________ rano ---> cs
w poludnie --> cs
wieczorem --> cs
w nocy --> cs
cs-oholik:)
hehe
Zeby nie spamowac to tu też sie zapytam odnośnie FPs-ow kupiłem nowego kompa z grafiką GF 9800GT 512MB oczywiście PCI
Ilość FPS-ów na starej grafie czyli jakis tam GF chyba 5500 256 MB był 60FPS-ow a na tej nowej grafie która jest o niebo lepsza też wynosi 60 FPS-ow co zrobic?
mnie nie pytaj bo ja juz nie mam nerwow do tego... najlepiej za propozycja furiela na tamte forum napisac i moze ktos da odp ale jak ktos to ogarnia to niech nam pomoze bo moj kumpel ma kompa takiego jak ja tam wyzej opisalem a ma tez stale 60 fps-ow tak jak ty wiec proporcjonalnie powinienes miec 100 caly czas z takim kompem....
____________________ rano ---> cs
w poludnie --> cs
wieczorem --> cs
w nocy --> cs
cs-oholik:)
hehe
Ostatnio zmieniony przez ZaKuBaKu 2009-09-04, 13:37, w całości zmieniany 1 raz
Jakl napisał Furiel, może być to zasilacz czy słaba lub przegrzewająca się karta graficzna lub źle do niej dobrane sterowniki.
Sprawdź sobie jeszcze temperaturę podzespołów komputera za pomocą programu Everest Home Edition 2.20 lub wersji professional.
Ja bym poszukał i powgrywał starsze i nowsze wersje sterowników od producenta i może będzie lepiej.
Jeśli chcesz sobie poprawić ilość fps to ściągnij High FPS Models Pack który jest do pobrania w necie, oraz modeli broni HLTV, które nie posiadają animacji przeładowywania amunicji, przez co można uzyskać kilka fps więcej.
Jeszcze jest możliwość zasyfienia kompa i powinien pomóc format, ewentualnie polecam :
a)przeskanowanie kompa dobrym antywirusem
b)przeskanowanie go programem antyspyware np. spybot
c)przeskanowanie rejestru programem : Regdoctor
d)defragmentacja dysku
Spróbuj też wyłączyć synchronizację pionową. Możesz również wpisać kilka komend do configu, które poprawiają płynność gry, lub wgrać specjalnie zrobiony userconfig.
Zeby nie spamowac to tu też sie zapytam odnośnie FPs-ow kupiłem nowego kompa z grafiką GF 9800GT 512MB oczywiście PCI
Ilość FPS-ów na starej grafie czyli jakis tam GF chyba 5500 256 MB był 60FPS-ow a na tej nowej grafie która jest o niebo lepsza też wynosi 60 FPS-ow co zrobic?
gdy instalujesz csa masz ustawione fps_max 60 :D
wiec wpisz do konsoli fps_max 101 :)
A jak nie to spróboj to co Dancik pisał
jak nie podziala to napisz
przy fps_max 60 nawet w menu głównym nie miałby 100 fps.. mam ten sam problem co ty (tyle, że w smoku mi tak nie spada, tylko z noktowizorem) i w sumie mi to nie przeszkadza..
Zaku niestety, ale tutaj procesor ma dużo do gadania. ja również mam podobna sytuacje, ale aż tak dużych spadków nie mam. W smoke ok. 20. Dalej spadki podczas łączenia się = norma. Skoro mówisz, że miałeś 60, a teraz 35 to nie wiem jaka przyczyna już sam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum