Post numer: #1Wysłany: 2010-02-07, 17:47 Duży ping na serwerach
Witam,
mam neta 4 mb z netii i ping skacze na ponad 100 że wywala mnie z serwerów. Wszystkie zbędne aplikacje zawsze wyłaczam. Robilem test lacza i w configu wszystkie wartosci typu "rate" "upderate" itp wpisywalem pod szybkość mojego łącza. Niestety nic to nie pomogło. Czy możliwe ze jakis syf sie sciagnal na komputer i powoduje te lagi? Wiecie co trzeba zrobić żeby zmniejszyc ten ping ?
Ostatnio zmieniony przez Freju 2010-02-07, 17:50, w całości zmieniany 1 raz
Porób wszystkie aktualizacje windowsa, czasami sam chce je zrobić pod twoja nie uwagę i pinguje, postępu w aktualizacji niema ;/. Najlepiej wyłącz w panelu sterowania opcje aktualizacji powinno być git majonez ; )
Czy masz to samo co ja, ze gracz chwila spokoju z 5/10s nagle skok pingu ponad 300 i znowu spokoj, no i tak w kolko.
Jesli tak to ta netia cos sie p******i i najprawdopodobniej jedyne co mozesz zrobic to zadzwonic do nich i ich opieprzyc, ze ping Ci skacze, a w ich interesie jest cos z tym zrobic, skoro to Ty tego nie powodujesz.
###
Freju widze, ze jestes nowy na forum, wiec jesli ktos Ci w jakichs sposob pomogl, to kliknij kwadracik z napisalem "pomógł" pod danym postem. ;]
Nomak mnie tez sie teraz wydaje ze to wina netii. Bo na dwóch kompach mam identyczną sytuacje. W netii zawsze były jakieś problemy... Napisałem do nich wiadomość na poczte, mam nadzieje ze cos z tym zrobia.
I mam wlasnie tak jak piszesz, ze gram, chwila spokoju i ping skacze w granicach 100-200.
Ostatnio zmieniony przez Freju 2010-02-07, 22:21, w całości zmieniany 1 raz
ustaw sobie rate , updaterate ,cl_rate , fps max i fps modem w cfg a nastepnie zmniejsz przepustowosc internetu w narzedziach administrayjnych i pakiecie QoS na 0 i powinno byc cacy ; P nie wiesz jak to pw pisz
____________________ 03:07 - Dancik www.tnij.org/oporowymix: jak spie o 2 w nocy a ten mi mlaska bo wlasne gowno przezuwa
03:07 - קרולינה | mix!!: to ty spisz?
03:08 - Dancik www.tnij.org/oporowymix: to bylo 4 lata temu
03:08 - קרולינה | mix!!: hahahhaa
Tak to najprawdopodobniej wina netii, skoro to już drugi użytkownik który ma identyczny problem ;]
Zadzwoń do nich powiedz że ping ci skacze banie lecą z dupy że szok normalnie ...
Tylko pamiętajcie jedno Nomak i Freju - zazwyczaj proszą czekać itp itd wołają kompetentne osoby, pojedźcie z mostu że chcecie szybko rozwiązać problem, a jak Wam wyjadą, że nie mogą nic poradzić to jest wykroczenie poza prawo czy coś takiego, mój sąsiad im furie tam taką zrobił że w trymiga go przepraszali ;] Czekał 20 minut z muzyczką na kogoś kto mu pomoże wziął słuchawkę facet i mu powiedział, że takimi sprawami oni nie zajmują się.. Wydarł się sprawą zagroził to się ogarneli.
Tak więc ostro panowie bo to są skurczybyki na miarę
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum