Witam,
Wiem, ze tekst jest dlugi ale przebrnijcie przez niego calego. Naprawde warto.
Wczoraj buszowalem po forach i natknalem sie na niesmowicie wciagajaca i grywalna gre.
ToriBash to polaczenie gier turowych, strategicznych, bijatyk, al'a matrix z nakladem na ten ostatni typ.
Zaraz po pojawieniu sie menu do dyspozycji mamy 3 tryby:
Single player- grasz sam z kukla, ktora rowniez mozesz sterowac... Dobre do pocwiczenia trikow itd.
Multiplayer- miodzio <3 Pelno serverow, graczy...
Tutorial- dla poczatkujacych zazwyczaj uzywa sie tego trybu raz czy dwa aby zapoznac sie z klawiszologia itd.
Pewnie myslicie, ze to gra w stylu tekena czy innych takich bijatyk. Tak jednak nie jest, a gra moze sie okazac trudniejsza niz 1v5 w csie t/j poczatkujacy gracz vs MyM czy inny swiatowej klasy klan.
Postaram sie wytlumaczyc o co naprawde biega w tej grze.
Gramy napozor przypominajaca czlowieka "kukla"...
Jak wiecie czlowiek posiada
Cytat:
Stawy (łac. articulatio) - ruchome połączenie między składnikami szkieletu (zewnętrznego lub wewnętrznego). Stawy występują u stawonogów (Arthropoda) oraz kręgowców
przykladem moze byc kolano lokiec itd.
W grze jest tych stawow 12 i kazdym jednym mozna poruszac na 4 okreslone sposoby:
"- Extending - Funkcja ruchowa atakujaca
- Contrating - druga funcja ruchowa
- Holding - trzymanie okreslonej czesci tak aby nie byla bezwladna, rozumiecie?
- Relaxing - totalny bezwlad opada bez żadnego trzymania... "
Naszym zadaniem jest tak zmieniac te funkcje przy odpowiednich stawach aby nasza postac wykonywala odpowiednie ruchy.
Niegram dlugo w ta gre, nie jestem zadnym pro do dzisiaj umialem tylko walnac glowa w ziemie wieczorem kolega nauczyl mnie kopnac przeciwnika ^^ dlatego tez aby opisac dla was ta gre wzorowalem sie troszke tekstem uzytkownika innego forum.
Nie bede zasmiecal forum i wrzucal zdjecia z gry, za to pokaze wam filmik totalnego wymiatacza w ta gre: http://pl.youtube.com/watch?v=SjXz8gXgW6I
Nie zniechecajcie sie jednak szybko, on gra w ta gre bardzoooooo dlugo...
Aa bylbym zapomnial o najwazniejszym:
Gra jest darmowa i mozna sciagnac ja z officjalnej strony jaka jest www.toribash.com
Do gry online trzeba sie zarejstrowac na forum w/w strony. Jesli bedziecie sie rejsetrowac to prosze was abyscie w okienku Reffer wpisali: Fearo Niech to bedzie takie male wynagrodzenie dla mnie, ze wam zaprezentowalem ta gre tutaj. Da mi to kredyty za ktore pozniej mozna kupwoac nowe kolory dla "kukly" krwi itd.
Jesli macie jakies pytania, prosby piszcie postaram sie wam tutaj w miare mozliwosci pomoc ^^.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum