Nr Użytkownika: 1075 Dołączył: 30 Gru 2008 Tematy: 0 Posty: 402 Skąd: Warszawa
Post numer: #1Wysłany: 2009-06-09, 16:59 Znikające bronie na mapach fy_
Pisze w sprawie znikających broni na mapach typu fy_, a mianowicie jest tak:
Zaczyna się jakaś mapa fy_, bronie są na miejscu, wszystko jest dobrze. Jest rozgrzewka granatami. Po rozgrzewce zaczyna się gra i zazwyczaj po 1 rundzie albo odrazu po rozgrzewce pojawia się problem: część broni poprostu znika. Zazwyczaj jest tak, że bronie leżą po prawej i po lewej stronie, to np. większość broni z lewej znika, a te z prawej zostają. I tak runda w runde. Biorąc pod uwagę, że na 4fun'ie gra ostatnio coraz więcej osób, czasami zdarza się, że broni zaczyna braknąć. Grałem kiedyś na innym serwerze, na którym zaistniał identyczny problem, ale nie wiem z czego on wynika i jak można temu zapobiec. Link do zdjęcia: http://img8.imageshack.us...bawoney0002.png
Powiem ci szczerze ze sam nie wiem czemu tak sie dzieje, na ffa jak dalem mape fy_pool_day jest to samo.
Ale np na HS na tej mapie juz nie.
Pewnie jakis plugin temu wadzi ale nie wiem ktory i bede musial zrobic raczej mapy fy_ off.
Jeszcze poszukam co nie co za tym problemem.
Można poprostu skasować mapy fy_ na których leżą bronie na ziemi, a te na których się kupuje zostawić, bo taki rodzaj map jest dobry np. z rana jak jest mało graczy. Na 4funie z tych map na których bronie leżą na ziemi to fy_bawoney (screen) i fy_adrenalin, na crates i cbble kupuje sie samemu. Za te mapki wystarczy poprostu zaproponować inne fy gdzie też bronie się kupuje. Taka jest moja propozycja, jeżeli nie uda się temu jakoś zapobiec.
Może przez do wywalanie broni, bo jak wywalisz broń leci gdzieś daleko nie tak jak normalnie. (ten plug co granaty można wywalać, chyba ten)
Wyłączcie na mapę ten plug i zobaczcie czy będą znikać...
Rozumiecie? xD
Zmieniłem mapke na fy_adrenalin żeby sprawdzić czy to pomogło i wygląda na to że tak, już gramy kilka rund i wszystkie bronie są na miejscu, więc chyba jest dobrze.
Dzięki za pomoc.
Reklama Zareklamuj się w FPSproject.com
Zostań naszym :
* Partnerem
* Graczem
* Użytkownikiem Mało ? to zostaw u nas swoja reklamę !
Przejdz do dzialu Kontakt
i postaraj sie z nami tworzyc portal.
Miejsce na Twoja reklame. W razie pytań lub chęci nawiazania współpracy pisz : gg: 7892651
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum