Post numer: #1Wysłany: 2009-07-08, 20:33 sloty ...
Witam ... ogolnie ostatnio zastanawialem sie nad iloscia slotow na serwerze [FFA] . Jak mialem okazje rozmawiac z graczami opcja 32 okienek dla ludzikow byla by calkiem rozkosznym rozwiazaniem , jednak to wiaze sie zapewne z kosztami ... :) byl bym wdzieczny za rombek informacji o tym badz tez kruciutka dyskusje .. z gory mowie ze 20tego i tak planowalem podeslac cos na rozwiniecie dzialalnosci serwa ... :) po tym jak po dluzszym czasie znalazlem serw na ktorym nie dosc ze naprawde fajnie sie czuje , mialem okazje spotkac ciekawych i zabawnych ludzi :) to jak wiadomo ... nie ma nic za darmo i to co serwer otrzymal od sponsora jest juz i tak calkiem sporym + na jego korzysc jednakze w miare uplywu czasu apetyt rosnie :) tak wiec licze na odpowiedz jak i na wyrozumialosc tego jak i co napisalem .. post ten pisze chyba jak najszybciej moge bo niedawno wstalem i musze uciekac do roboty :D a rano chcial bym juz wiedziec co i jak ... :) z tego co slyszalem Sharp jest w to uwiklany wiec liczyl bym na jego post ... :) dobra ja lece bo sie spoznie :) to do odp.
Elo ...
Kiedyś na FFA były 32 sloty, niestety zostały zabrane przez pukawkę i zredukowane do 14, gdyż mało kto klikał w jej banery na forum. Po pewnym czasie anr wytargował z nimi dodatkowo 8 slotów, więc teraz obecna liczba slotów wynosi 22 (20+2 rezerwowane). Ja bym szczerze wolał, żeby zostało tak jak jest, najlepszą dla mnie opcją jest w ogóle 18 slotów, ale teraz nie jest źle. 32 slotów to za dużo, gdy gram na serwie w nocy, jestes z reguły z @ sam, a czitów biega od cholery. To strasznie dużo roboty ogarnąć 32 graczy na serwerze. Druga sprawa - 32 graczy na serwerze to będzie prawie deathmach ^^. Trzecie sprawa, jeśli byśmy zwiększyli te sloty dodatkowo za nie płacać to co to będzie za sponsoring? Pukawka chętnie by przystała na takie rozwiązanie, ale nie oszukujmy się, z kasą jest róźnie i co jakbyś np. miał trudności finansowe. Ostatnia sprawa to lagi jakie są na serwerze, przy obecnej liczbie slotów i ogromnych niekiedy pojawiających się lagach, ciężko widzę przyszłość tego serwera ze 32 slotami. Niestety, serwer FFA laguje, do końca nie wiadomo czemu, Fayrant wiele razy próbował temu zaradzić, lecz nie pomogło, i jest to wina przeciążonej maszyny na której stoi serw (moja teoria spiskowa).
Szkoda ale ja też wolał bym aby było 32 miejsc, wieksze szanse miał bym dostać sie na serwer, ponieważ czasami musze sie pomęczyć aby dostać się na serwer.
____________________ "Najlepszy jest tylko jeden..."
Proponuje GamesNet lub PifPaf ich serwery utrzymaja nawet i 50 slotow Ale o czy ja wogole mowie
A ja myślałem, że max to 32 ^^
Pifpaf nie jest takie dobre, gamesnet też. Ja polecam dwie firmy - Unixstorm i Shooters.
Ale o czym mówimy? Zdobyć sponsora to raz, ale dwa, to fakt nowego ip, co by spowodowało odejście pewnie jakiejś tam ilośći graczy z powodu niewiedzy o zmianach.
Nie oszukujmy się - Ile graczy gra na FFA i ma tez konto na forum? - 10%
Hmm
To dziwne bo z Anglii do przykladowego serwera Gnetu w Warszawie mam ping 80 a do Poznania mam 60 - 75. Do pukawki mam w tym samym momencie 120. Mysle ze ich polaczenia do szkieletu sa najlepsze w Polsce. I jakos uslug na bardzo wysokim poziomie. Wiem bo mialem u nich kilka serwerow. Nie bylo nigdy problemow. Mialem tylko raz kiedy serwer wylaczony byl przez 1,5 dnia z ich powodu to dostalem gratis 2 tyg za darmo. I to jest usluga !!
Gamesnet jest dla mnie najlepszy w polsce, next sa szutersy z tego wzgledu ze maja mniejszy tickrate ale gra sie tez dobrze bez zadnych skokow i lagow, ale panel sterowania na stronce jest o wiele ubozszy niz gnet, z reszta firm nie mialem osobistej stycznosci, ale pojawily sie ostatnio dosyc dobre serwerownie np. 1shot1kill. pingi maja galante :D
nie ma slotow bo pukawka strzela fochy
jakby wrocily sloty na pukawce to pingi 200
zmienic sponsora ? ciekawe jak ? gnet ani shooters nie dadza od tak 32 slotow, zreszta anr sie nie zgodzi na zmiane pukawki
z czego wychodzi ze musicie grac na pukawce na 20 slotach
Ostatnio zmieniony przez Maxior 2009-07-10, 01:20, w całości zmieniany 2 razy
nie ma slotow bo pukawka strzela fochy
jak by wrocily sloty na pukawce to pingi 200
zmienic sponsora ? ciekawe jak ? gnet ani shooters nie dadza od tak 32 slotow, zreszta anr sie nie zgodzi na zmiane pukawki ;/
z czego wychodzi ze musicie grac na pukawce na 20 slotach
Całkowicię się zgadzam.
A mi nawet pasi to 20 slotów :). Nie chce więcej bo się chaos, syf i lagi zrobią ^^
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum