Post numer: #1Wysłany: 2010-02-06, 21:42 Reset Leveli.
A więc propozycja taka jak i temat. Wchodzę sobie z myślą, że w końcu pocisnę jakiś graczy, a tu co? 70 level tnie wszystkich jak leci. Może wraz ze startem tegoż serwera przydałoby się odświeżyć go na podobieństwo nowo narodzonego. Na pewno przyciągnęłoby to wiele nowych graczy, bo w końcu nikt nie lubi jak przewaga graczy jest jak 100 do 1.
@ edit:
Cytat:
Sprawa była omawiana przed wznowieniem serwera i jednogłośnie stwierdzono, że nie będzie żadnego resetu lvl. Kupywali lvle po to, żeby je zresetować ? Dla jednego gracza nie będzie restartu lvl.
Dobrze nie ma od razu powodu do bulwersu, oczywiście każdy ma prawo do wyrażenia opinii, ale dodam, że to nie tylko dla mnie ten reset... więc nie piszcie bezsensu, że po prostu tak ciężko harowaliście po to aby dla Bestera lvle skasować. A i te kupione lvle niekoniecznie trzeba odrazu kasować.
Cytat:
Moim zdaniem temat do zamkniecia .
Nie będzie resetu co 2 miechy .
Był jakiś reset 2 miechy temu? Nie przypominam sobie, więc chyba mam krótką pamięć...
Cytat:
aby jednemu gościowi który wchodzi pierwszy raz na serwer, robić reset leveli.
Po pierwsze nie wchodzę pierwszy raz na serwer tylko po prostu wcześniej hajciłem na non-steamie więc mi lvle poszły. Po drugie rozumiem to, że wbijałeś ten level długo i teraz przykro ci się z nim rozstawać, ale każdy by chciał np. mieć taki lvl jak ty, a teraz jak gra mało osób, które w dodatku mają po 30 lvle wzwyż, to ciężko im dorównać.
Ostatnio zmieniony przez Bester 2010-02-06, 22:27, w całości zmieniany 3 razy
Sprawa była omawiana przed wznowieniem serwera i jednogłośnie stwierdzono, że nie będzie żadnego resetu lvl. Kupywali lvle po to, żeby je zresetować ? Dla jednego gracza nie będzie restartu lvl.
Ja również jestem za oUpolakiem, nie powinno być resetu leveli. Specjalnie nabijałem 4 miesiące te level aby jednemu gościowi który wchodzi pierwszy raz na serwer, robić reset leveli.
____________________ "Najlepszy jest tylko jeden..."
Ale teraz na serwerze grają przeważnie tylko byli admini z levelami około 45 bo teraz tam gra mało osób a wbije potencjalny gracz siedzi sobie takich 4 z levelami 45 a ten z 1 to nie ma szans do nich startować.
Więc niech zółty się wypowie, bo to oni są odpowiedzalni za kupowanie lvl..
Jak dla mnie bez sensu - jak reset to wszyscy, nawet Ci, co płacili za wbicie lvl. Nie po to płacili, żeby od nowa bić.. A dać im kupione lvl to teraz inni będą mieć problem, że oni już mają wysoki... Dlatego dla mnie bez sensu, inaczej gdyby nie było vipów i płacenia za coś.
Więc czekajmy na żółtego, chyba, że ktoś ma sensowne zdanie do powiedzenia, a nie jestem za resetem czy przeciw, bo to ewidentny spam. Sprawa była wcześniej ruszana i nie zdecydowano się na reset, jeśli teraz będzie szansa na pociągnięcia tego dalej zapewne zrobi się z tego ankietę, jednak narazie czekamy na vh@
Ale teraz na serwerze grają przeważnie tylko byli admini z levelami około 45 bo teraz tam gra mało osób a wbije potencjalny gracz siedzi sobie takich 4 z levelami 45 a ten z 1 to nie ma szans do nich startować.
Zgadzam sie z chmielem np. pare minut temu wszedl jose i sobie poszedł bo za wyskokie lvle szczególnie darq'u byl
[ Dodano: 2010-02-06, 22:51 ]
Chmielu napisał/a:
Zgadzam sie z chmielem np. pare minut temu wszedl jose i sobie poszedł bo za wyskokie lvle szczególnie darq'u byl
to tylko przeciez zabawa ten kto kupował lvle musiał wiedziec że prędzej czy później bedzie reset
/edit
oj 2 razy sie wysłało xD
____________________ Nauczcie się pisać na admin say, czyli wciśnijcie klawisz U, dajcie znak @ i napiszcie info adminowi o waszym podejrzeniu
hej hej chu** :D
Oczywistym jest, że ludzie, którzy mieli wysokie poziomy będą optować za pozostawieniem ich. Tak samo osoby, które kupowały poziomy, także nie będą chciały resetu. Pozostali będą pewnie za resetem, stąd ankieta może nie być do końca miarodajna, bo głosować w niej mogą osoby, które nie grały na starym Diablo FPSu i nie nabiły sobie wysokich poziomów, a chciałyby pograć teraz (np. ja :D, chętnie okiełznam tego moda, póki innych nie ma). Takich jest pewnie więcej. Najlepszym wyjściem byłoby chyba znalezienie jakiegoś sensownego rozwiązania zadowalającego obie strony.
Moim, i pewnie nie tylko moim, zdaniem, kupowanie poziomów nie ma sensu. Chłopiec z bogatego domu powie do tatusia "kup mi ojcze, 99 poziom na Diablo modzie". Tatuś kupi i gość nawet jak nie umie grać, to jest nie do powstrzymania przez pozostałych graczy latających z pierwszymi poziomami. Inna sprawa, że sieć ma wtedy pieniążki, ale czy właśnie tak ma wyglądać granie na Diablo FPSu? Gdziekolwiek się nie spojrzy, choćby w Tibie, Gladiatusy, Silkrołdy, Plemiona, Ikariany, Traviany, Ogejmy i inne mniej lub bardziej wymyślne gry multiplayer, które z pozoru nic (poza tym, że są grami multiplayer) nie łączy, znajduje się jeden czynnik spajający to w jedno. Komercja. Wszędzie do kupienia są konta premium, często pod różnymi nazwami. Czy i tu musi tak być?
Z innej strony patrząc, gracze którzy wbijali swoje poziomy kilka miesięcy również mogą być poszkodowani. Grali tyle czasu, by teraz być tak samo klasyfikowanymi jak nowicjusze? Sprawa jest bardzo ciężka do pogodzenia. Można zostawić, jak jest, tylko wtedy nowicjuszom gra nie będzie się opłacać - i tak nigdy nie dogonią najlepszych. Można zresetować i tym samym zniechęcić do gry starych graczy Diablo Moda. Można też dodać coś nowego, jakąś nową umiejętność/pomoc do gry w zamian za reset, którą wspomogłoby się weteranów i kupujących poziomy (np. jeśli ktoś miał 100 lvl to dostałby dodatkowe 100 hp na start, ktoś kto miał 50 lvl - 50 hp itp. - to oczywiście tylko przykład, nie linczujcie mnie za niego :D), albo też obniżyć poziomy o połowę (z 50. na 25.). Opcji jest kilka, wystarczy tylko znaleźć odpowiednią.
(np. jeśli ktoś miał 100 lvl to dostałby dodatkowe 100 hp na start, ktoś kto miał 50 lvl - 50 hp itp. - to oczywiście tylko przykład, nie linczujcie mnie za niego :D)
Z tym do Twórców pluginu.
Za czasów kiedy ja grałem w diablo to reset się zdarzał ludzie przyjmowali go z pokorom i jakoś się grało, można by zrobić resety co pół roku i każdy by wiedział, że bd tego i tego reset i po prostu zrobić, aby lvle się wolniej wbijały.
Niestety ale diablo2 jest takim modem, gdzie lvl jest wazniejszy od skilla aczkolwiek mozna sie przebic ale musisz miec ultra skilla ; D a i to moze nie pomoc w starciu z wysoko poziomowym paladynem. Grywalem czasem na diablo2 ale glownie gdy nie bylo tych wysoko poziomowych graczy lub gdy moglem grac z nimi w teamie w innym przypadku nie szlo to sie wychodzilo, logiczne;] Powtorze to co juz bylo powiedziane, wchodzi gracz, ktory ma 1 lvl nie moze nic ugrac wiec wychodzi szukac nowego serwera, takze logiczne;] teraz gdy serwer zostal reaktywowany najwazniejsze jest aby pozyskac graczy, ktorzy juz grali u nas i tych nowych :) Ci, ktorzy mieli wysokie levele nadal posiadaja tego skilla i beda w stanie od nowa nabic te poziomy i mysle ze przyda im sie urozmaicenie w postaci reseta gdyz gra mogla stac sie dla nich monotonna. Ci, ktorzy kupowali levele sa chyba nadal na tyle bogaci, ze sobie pozwola na to kolejny raz bo nie chce mi sie wierzyc zeby odkladali pieniadze na lvle... Teraz nalezy sobie zadac pytanie, zachowac tych graczy, ktorzy sie nie zgadzaja z resetem w 100% czy tych ktorzy by chcieli zagrac ale nie moga sie przebic. Mysle ze zdecydowana wiekszosc z tych, ktorzy maja wysokie levele nie obraza sie przez reseta i zakoncza gre na serwerze tylko beda chcieli udowodnic ze nadal sa w czolowce. Decyzja oczywiscie nalezy do h@ Tyle moich wywodów. RESET leveli i dobranoc :D
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum