Post numer: #1Wysłany: 2007-12-02, 14:41 Problem z ffa2
Nie wiem dokladnie gdzie to umiescic wiec umieszczam tutaj. Jesli temat nie pasuje do tego dzialu to mozna go przeniesc.
Sprawa jest nastepujaca: Po probie wejscia na Tau FFA2 wyskakuje mi nastepujacy blad:
http://img255.imageshack.us/img255/322/tauan1.png
Tylko ja tak mam czy wszyscy? Ktos wie jak temu zaradzic? Chcialbym dodac, ze na innych serverach tego problemu nie mam i zdziwilo mnie jeszcze to, ze na FFA2 graja ludzie ;o
wszedłem jak coś.
to nie wina konfiguracji serwera, szukałem błędu przez ponad godzinę teraz wszystko jest cacy i dalej to samo.
wina leży po stronie pukawki albo updatu velve na steamie.
Możliwe, że to przez ten świeżo zainstalowany program antycrashowy
chyba sie trzeba skontaktowac z pukawka moze cos poprzestawiali bo watpie ze wina lezy w steam bo na inne serwy da sie wejsc... ale to juz anr wie co robic:]
no i jeszcze 1 problem nie da sie banowac :/ nie wiem czemu pisze ze koles dosltal bana a dalej jest na servie;0 dziwne....i nie tylko ja tak mam(ZielO i Fayrant)
uzywaj komendy amx_banip nick 0- perm amx_banip nick 5- 5minut. Nie wiem czemu tak jest, ze po wpisaniu komendy amx_ban nick na HUD'zie pisze ze koles dostal bana, chociaz naprawde tak nie jest. Podobny problem mialem na serverach 1.5, amx_banip dzialal bez zarzutu.
amx_ban dziala tak samo jak amx_banip :/ Przynajmniej ja nie widze roznicy, ale wpisujac w konsoli komende amx_ban nie zawsze pasozyt jest wyrzucany z servera. Poza tym chociazbys ruszyl niebo i ziemie to i tak i tak nie opedzisz sie od dzieci z dynamicznym ip. Jedynym na nie rozwiazanie bylby ban na cala podsiec czy tez zakres 83. Ale wtedy zapewne zbanujesz polowe Polski, a przynajmniej jeden rejon z ip zaczynajacym sie na 83.
#Ok nie robmy juz OT w tym temacie, chcesz porozmiawiac na temat banow zaloz oddzielny temat.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum