Post numer: #1Wysłany: 2010-02-12, 20:49 Only steam (!) + roundsounds!
Witam. Jako ze siec powstaje na nowo i ponoc miala byc w 70% steam, to porponuje ten serwer przerobic rowniez na steama (tak jak ffa). Poziom trzeba trzymac, to nie jest mod dla dzieci, na ktorym musialby byc ns.
Druga sprawa - brak muzyczek na koniec. To jest jeden z fajnieszych plugow, gdyz przy dobrej muzyczce na koniec lepiej sie gra^^ moge podrzucic potem kawalki (oczywiscie po dokokanej wczesniejszej obrobce ;p)
Ostatnia sprawa - lagi... i dziwne sciny przy strzelaniu? Czym to jest spowodowane?
Da sie jakos to "wyregulowac" ?
Jak poprawi sie jakos gry, to pozpraszm mysle troche ludzi z innych hsow.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez Kakash! 2010-02-12, 20:49, w całości zmieniany 2 razy
Jestem za obydwoma pomysłami :) muzyczka to jak muzyczka.. zawsze to umila grę jak coś leci w tle (oczywiście coś sensownego :P ) a co do stima.. niektórzy mogą twierdzić, że się wgl go nie rozkręci.. ale taki sam byłby problem i na non .. więc jeśli część serwerów ma być na stim to uważam, że lepiej aby hs też był only stim. Przecież można spróbować jak się nie uda to wtedy można przejść na non
Druga sprawa - brak muzyczek na koniec. To jest jeden z fajnieszych plugow, gdyz przy dobrej muzyczce na koniec lepiej sie gra^^ moge podrzucic potem kawalki (oczywiscie po dokokanej wczesniejszej obrobce ;p)
A ja jestem przeciw jakimkolwiek muzyczkom. Muzyka to rzecz gustu, a o gustach się nie dyskutuje. Jak ktoś chce sobie posłuchać muzyki to niech posłucha podczas gry jakiejś audycji z radia w internecie itp.
Jeśli chodzi o zmianę na tylko STEAM to jestem za, ale pomysłu na skuteczną reklamę nie ma, więc można się przygotować na to, że będzie stał pusty tak jak FFA.
Ostatnio zmieniony przez Dante 2010-02-12, 22:36, w całości zmieniany 1 raz
Tak jak Dante ładnie wspomniał - przy stimie będzie puściutki ;] FFA na non było prawie zawsze pełne, a HS do połowy zazwyczaj.. A skoro na stimie FFA stoi puste pomyśl co z HS będzie ;]
A co do muzyczek - pomyśl chwilę.. Grasz 1v1 na aim_map i co 10 sekund muzyczka leci, praktycznie co chwilę ta sama.. idzie dostać szału od tego, a z doświadczenia wiem, że jak ktoś dostaje po bani ciągle to aż go wkurza ta muzyczka. Poza tym to dodatkowy download z serwera a każdy wie jak odstrasza ściąganie plików z nowego serwera.
ffa jest puste bo wszyscy graja na bf2 bo sa tam multibinary:] zanim bf2 powstalo ludzie jakos grali na ffa:]
wszyscy narzekaja ze serwery puste a reklama zerowa jest:]
MAKSI napisał/a:
procent graczy Steam na nim będzie ok 80%
80? jak do tej pory to u nas najwyzej 40% gralo to czyli fps nigdy steam nie bedzie i staniemy w miejscu jak wtedy...
ja jestem za steam ale i tak mnie tutaj nikt nie slucha:] roundsound mozna sobie darowac dante juz powiedzial dlaczego
Ja nie mam ŻADNYCH lagów jak strzelam, jedyny mój problem to ludzie z małymi głowami.. ja już nie wiem od czego to zależy, skoro wymuszany jest interp, połowę strzelam normalnie jak maxiego zawsze a trafi sie koles z kucakiem i caly magazynek ;d
Natomiast lagi i to straszne są na Diablo xD Prawie teleporty rzucają ludzie
Z takim nastawieniem, phi.. po prostu sie gowno znacie za przeproszeniem..
Z mojego doswiadczenia grajac na aimach to muzyczka wlazcie rozluznia gre ;p zajrzycie albo dolaczcie czasem do mnie jak gram na wiaderku czy pgc (?) jak graja ludzie.. a muzyczka gra !
Pragne jeszcze przypomniec, ze wiadreko jest steamowym serwem AIM/HS i non stop full jest :)
powiem tak znajac userow fpsu to jak damy roundsound to kazdy bedzie pisal zeby zmienic gatunek muzyki, zacznie dawac propozycje i zrobi sie spam:]
juz placza o zmiane muzyki na bf2 to tutaj byloby to samo...
nie mam nic przeciwko roundsoundowi, ale jak mam ogladac te placzki i zale na forum potem to wole powiedziec dziekuje temu pluginowi;d
To i ja cos dodam, steam czy ns moge grac na obu, ale na steam mam lagi i nic za bardzo zrobic nie moge chyba ze neta zmienic, ale co do muzyczki to oczywiscie ze dodac, duzo serwow ma roundsouds i milo tak posluchac :)
pewnie dzieci ;p
Jak by byl steam to byloby milo.. moge dac pasujace ku temu kawalki
zajrzyjcie chociaz z raz na HasJama AIM/HS i zobaczie tamta gre - tak jak u nas kiedys ;/ tylko ze only steam do tego wiec naprawde maja dobry serw.. my tez moglibysmy taki miec ale cuz..
Dzieci graly, graja i grac beda w gry przeznaczone dla starszych badz doroslych :|
Z takim nastawieniem, phi.. po prostu sie gowno znacie za przeproszeniem..
Z mojego doswiadczenia grajac na aimach to muzyczka wlazcie rozluznia gre ;p zajrzycie albo dolaczcie czasem do mnie jak gram na wiaderku czy pgc (?) jak graja ludzie.. a muzyczka gra !
Pragne jeszcze przypomniec, ze wiadreko jest steamowym serwem AIM/HS i non stop full jest :)
Z mojego doświadczenia grając na aimach i innych serwerach na których jest roundsound gra się do dupy. Połowa narzeka na muzykę, sama muzyka opiera się w większości na znudzonych utworach typu przeróbki maciusia z klanu, poza tym drażni to człowieka. Poza tym roundsound się nudzi zaraz po włączeniu, i po chwili lecą spamy na forum o zmianę muzyki. Jak ktoś chce sobie posłuchać muzyki to niech podczas gry odpali np. radioparty.pl . CS jest cs-em, a nie jakimś radiem Złote Przeboje.
Mówisz o tym, żeby HSu nas był tylko STEAM odnosząc się do popularności serwera HASHJAMA AIM/HS. Sorry, ale jesteś strasznie naiwny jeśli sądzisz, że przybiegną do nas gracze i HS będzie pełen, jeśli już poziom gry nie będzie taki jak na wiaderku. Tam mają za sobą potężne i największe w Polsce forum o tematyce Counter Strike, które zna każdy nawet początkujący gracz w CS. Tam mają masę ogarniętych ludzi którzy grają na serwerach oraz markę "HASHJAMA" na która pracowali dość długo. Nie porównuj więc serwisu takiego jak FPS do nich, bo długa droga przed nami.
Ja też bym wolał serwery Stricte STEAM, jednak przy obecnym zatrzęsieniu sieci Counter Strike których w Polsce są setki, serwerów tysiące nie jest tak łatwo przebić się przez konkurencję zważywszy na fakt, że 80 % graczy CS w Polsce gra na non steamie, oraz na to, że FPSproject startuje od nowa, więc zakładając uruchomienie serwera tylko na Steam będzie nam ciężko.
Przerobić na Steam będzie można wtedy kiedy serwer będzie już prosperował. Myslisz, że zaraz będzie Steam i będą gracze. Przytoczę ci przykład serwera FFA, dawnego flagowego serwera tej sieci, na którym 24/7 ktoś grał, gdy rzadko kiedy można było wbić na serwer. Serwer był mega popularny, grała tu masa ludzi, a co jest teraz? Serwer jest Steam, i stoi pusty, na nic była jego renoma.
Wpierw weźmy się za reklamę, rozwińmy, a potem myślmy co dalej.
Reklama Zareklamuj się w FPSproject.com
Zostań naszym :
* Partnerem
* Graczem
* Użytkownikiem Mało ? to zostaw u nas swoja reklamę !
Przejdz do dzialu Kontakt
i postaraj sie z nami tworzyc portal.
Miejsce na Twoja reklame. W razie pytań lub chęci nawiazania współpracy pisz : gg: 7892651
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum