^^ yyy ee nie pamietam gdzie i co ale anr opisywal ten problem.. ze cos tam z maszynami nie wiem Nie chce wprowadzać w błąd.. ale wydaje mi sie ze to jest to samo.. poszukaj tamtego tematu wszystko pisze.
Willu odkrywcza wiadomość... normalnie sam bym na to nie wpadł dzięki;p
Chodziło o serwa hs tak jak mówi maxi... nast razem sprawdź nie nabijaj postów bo takie odpowiedzi nikomu nic nie dają...
wracając do tematu... dowiemy sie co dokładnie stalo sie z serwem i kiedy możemy spodziewać sie jego załączenia?
FTP i SSH działa, odpalam serwer i inne procesy na serwerze lecz przechodzą w stan " sleep " i mają 0 zużycia procesora . Serwer jest odpalony cały czas lecz wygląda jak by był wyłączony.
Nie wiem co się stało, kontakt z nimi ostatnio jest bardzo ograniczony.
Trzeba zrobić spacer do biura i się dowiedzieć ( jak będzie odpowiednia osoba )
Jakby te procesy nie miały dostępu do wątków procesora..
Może są jakoś blokowane..
coś takiego. trzeba przełączyć na odwrót przez transformator hiperprzestrzenny, wspomagany radioaktywnym węglem drzewnym z pod biurka Billa Gates'a i powinno śmignąć... a jak nie to jeszcze dać kopa i spryskać kalafiorem przy Rammsteinie...
jak to nie podziała to już mogiła...
czyli rzeczywiście wycieczka do biura... ;P pozmieniali priorytety/prawa?! nie wiem, za dobrze to ja się na tym nie znam... :|
Z tego co ja w Unix się orientuję to proces " sleep " ( uj wie skąd się wziął ) ma zezwolenie na ingerencję w procesy z tym samym pts/ tutaj się rozchodzi o główny cykl procesowy jako " aktywny " czyli pts/1.
Na tej maszynie stoi Serwer CS + system pocztowy TAU.
Jako że system pocztowy nie wymaga aktywności stałej więc priorytet ma pts/0.
Serwer ma pts/1 i sleep też.
Zamraża proces HLDSu
i du pa xD
podobno coś modzą już.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum