Post numer: #1Wysłany: 2010-01-13, 11:42 Narzekania
Zacznę od cytatów z SB...
Cytat:
[Wczoraj 22:24] Pawcio666: Dante to logiczne, Dr jest dla zabawy, a na ffa czy tp czy innych takich, gra się już na poważnie
[Wczoraj 22:24] Maxi King: dab tak szuka sponsora pod serwa do mixow
[Wczoraj 22:24] Dante: do zabawy, ale troche umiaru trzeba a nie wchodzic na serwer, drzec ryja, plakac, czy lamac regulamin,
[Wczoraj 22:25] Maxi King: gamesnet juz mu odrzucil propozycje
[Wczoraj 22:25] Maxi King: to samo shooter i whiterabbit
[Wczoraj 22:25] Dante: nie zapomne jak kiedys maila z prosba o sponsoring serwera klanowego do domu kultury w Lodzi napisalem
[Wczoraj 22:25] Pawcio666: Więcej dzieci lubi zabawe, a inni wolą grać na poważnie. Dlatego myślę nad zmianą moda bo mnie też już denerwuje trochę ten mod i wolałbym mieć poważniejszy serwer
Cytat:
[Wczoraj 23:50] Pawcio666: To forum odwiedzono już 2 771166 razy ... to forum jest tak popularne. Poprzednie siecie w których byłem przy tym forum ssają. Ale nie wiem jakim cudem, tam było mniej osób, a serwery stały Full :/
[Wczoraj 23:52] Pawcio666: Trzeba rozkręcić serwery, jak już forum jest rozkręcone
[Wczoraj 23:52] Pawcio666: Tylko jak :F
O "poważności", jeśli można tak to nazwać, gry, nie koniecznie musi decydować mod. Wciąż wysławiać będę starego defruna FPSu, gdzie, gdy zaczynałem tam grać (lipiec '09), panowała atmosfera w moim przekonaniu lepsza niż na BF2 kiedykolwiek. Uprzejmi, zabawni ludzie, przyjazna atmosfera, bardzo dobrzy admini, prawie połowa serwa rozmawiająca (nie wrzeszcząca, bluzgająca itd!) przez mikro, wszystko pięknie, a to z kolei przyciągało graczy. Zarówno tych dobrych, jak i nowicjuszy. Fakt faktem, serwer miał częste zawiechy, duże pingi i często się "kraszował", ale z tego, co słyszałem, była to wina hostingu. Grałem na wielu innych defrunach po usunięciu wpomnianego pierwszego defruna FPSu i nie zaobserwowałem więcej kraszów niż na normalnych serwerach. Odkąd gram od marca '08 w CSa tylko na modzie deathrun na własne oczy można było widzieć jak skill "rośnie", wręcz z dnia na dzień. Nie będę dokładnie tłumaczył, jak to się objawia. Ktoś, kto grał przynajmniej dwa-trzy tygodnie na defrunie będzie wiedział, o czym mówię. Można doskoczyć dalej, lepiej ominąć daną pułapkę itp. Gdy zaś na serwerze są dobrzy gracze, to nie zawsze jest tak łatwo przejść mapę (nawet prostą!), kiedy właśnie jest ogarnięta osoba w tt. Trzeba myśleć. I na dobrą sprawę dobry serwer deathrun jest lepszy od wszelkich TP, FFA itp. gdzie grają dzieci wrzeszczące naokoło przez mikro, a admini mają po 12 lat. Bo o "poważności" serwera decydują przede wszystkim ludzie, jacy na nim grają. A jak chcesz, Pawcio, zachęcić starszych wiekiem albo doświadczeniem w defrunie, graczy, wprowadzając pluginy "dla dzieciarni" typu roundsound, w którym lecą zalatujące tandetą remixy porządnych piosenek (jak np. remix Zombie Cranberries-ów) lub jakieś "ou damn jor de seksi bicz"? Nie tędy chyba droga. Warto byłoby wykorzystać, że obecny defrun FPSu pojawia się jako jeden z pierwszych w wyszukiwarce serwerów w CSie (zarówno steam, jak i non-steam) z filtrem na grane mapy (deathrun_). Niejednokrotnie zauważałem, że na serwerze grali Anglicy, Słowacy itd., którzy trafiają na serwer właśnie tak, a nie wpisując w google "Najlepsza sieć serwerów CS 1.6", czy coś w ten deseń. Drący się do mikrofonu ludzie i tragiczny roundsound nie tworzą dobrej opinii o serwerze.
No cóż, ale ja tu tylko gram i pewnie powiecie zaraz, że jak się nie podoba, to żebym się wynosił :). Racja, od paru dni szukam "dobrego defruna" i to steam, ale to trochę tak, jak szukać technikum, gdzie uczniowie prezentują wyższy poziom niż w liceum (ale fajne porównanie -.-). Efekt jest podobny do tego, gdy po upadku poprzedniego defruna FPSu szukałem jakiegoś, na którym mógłbym grać. Czyli mizerny... Dlatego piszę tutaj moje przemyślenia na temat tego serwera, bo może coś się zmieni. A jeśli nie, to trudno.
Dobra, wyżaliłem się, teraz możecie mnie zbesztać :).
Szczerze mówiąc nie tylko na DR siedzą dzieci.. jednak tam najwięcej ich jest ;]
Z jednej strony lepiej zostawić DR bo dzieci pojda na inne nasze serwery o.O
Z drugiej strony przyda się diablo
Z trzeciej strony przed zmianą modu raczej będzie info o tym, a na SB są tylko przemyślenia. Mogłeś pisać PW do Pawcia :)
O "poważności", jeśli można tak to nazwać, gry, nie koniecznie musi decydować mod. Wciąż wysławiać będę starego defruna FPSu, gdzie, gdy zaczynałem tam grać (lipiec '09), panowała atmosfera w moim przekonaniu lepsza niż na BF2 kiedykolwiek. Uprzejmi, zabawni ludzie, przyjazna atmosfera, bardzo dobrzy admini, prawie połowa serwa rozmawiająca (nie wrzeszcząca, bluzgająca itd!) przez mikro, wszystko pięknie, a to z kolei przyciągało graczy. Zarówno tych dobrych, jak i nowicjuszy. Fakt faktem, serwer miał częste zawiechy, duże pingi i często się "kraszował", ale z tego, co słyszałem, była to wina hostingu. Grałem na wielu innych defrunach po usunięciu wpomnianego pierwszego defruna FPSu i nie zaobserwowałem więcej kraszów niż na normalnych serwerach.
Pamiętam starego dr, i masz rację, był to dobrze ogarnięty serwer, na którym panowała z natury fajna i miła atmosfera, mimo, że czasami dzieci darły ryja, czy też jak grał Biceps były powody do narzekań. Nie umniejsza to faktu, że serwer był bardzo popularny, i przez jakiś czas stał cały czas full.
Cytat:
Odkąd gram od marca '08 w CSa tylko na modzie deathrun na własne oczy można było widzieć jak skill "rośnie", wręcz z dnia na dzień. Nie będę dokładnie tłumaczył, jak to się objawia. Ktoś, kto grał przynajmniej dwa-trzy tygodnie na defrunie będzie wiedział, o czym mówię. Można doskoczyć dalej, lepiej ominąć daną pułapkę itp. Gdy zaś na serwerze są dobrzy gracze, to nie zawsze jest tak łatwo przejść mapę (nawet prostą!), kiedy właśnie jest ogarnięta osoba w tt.
Skill nie odnosi się do tego czy ktoś umie robić bunny hoopa :)
Cytat:
I na dobrą sprawę dobry serwer deathrun jest lepszy od wszelkich TP, FFA itp. gdzie grają dzieci wrzeszczące naokoło przez mikro, a admini mają po 12 lat. Bo o "poważności" serwera decydują przede wszystkim ludzie, jacy na nim grają.
Po część racja, po części nie. Według mnie to jest niezbita prawda, że na modach typu dr, zombie, _kz grają w większości dzieci. Starsi gracze chcą sobie po prostu wbić na serwer, postrzelać troszkę hs-ów i tyle. Nie gram na takich modach, bo mnie to nie bawi, ale ja już swoje przekonanie co do nich mam, zresztą dla mnie te mody to bezsens, bo cs to cs, a nie jakieś zabawy w chowanego :/ Jeśli chodzi o serwery TP czy inne, to wszystko zależy od tego kto trzyma tam dyscyplinę. Grałem na paru serwerach gdzie ludzie naprawdę byli ogarnięci, i admini super sprawowali opiekę nad serwerem, ale również sa serwery gdzie takich rzeczy nie ma. Mam przykład sprzed chwili. Grałem sobie półtorej godziny na serwerze Zakład Karny DM+HS i przez godzinę jakieś poprane dziecko neo waliło czołem w klawiature, darło ryja do mikro, płakało i bluzgało sie z innymi (dobrze, że mam demko, wieczorem pobawie się troche i wrzuce all na youtube, bo to było lepsze niż Egon), a serwer jest tylko i wyłącznie stricte Steam. Czy to znaczy, że jest do luftu? Nie! Zawsze znajdzie się jakiś palant, jakies głupie dziecko, nawet na idealnym serwerze, dziecko które może popsuć atmosferę. Ale nie karajmy ogółu za jedną głupią jednostkę... Nie ma serwerów idealnych. MoMo sądzi, że BF2 jest ogarniętego w stosunku do byłego FFA, a prawda jest zgoła inna. Tam jak wchodzę to również latają dzieci, botki wyzywające od wh (dae_mon) czy też tacy co walą granatami z respa jak ZaKuBaKu xD (MoMo dobrze, że nie o wszystkim wiesz, chociaż jak ty jesteś, to zawsze tak cicho na serwie) Jak mówiłem nie ma serwerów idealnych, ale w moim mniemaniu serwery z modami są zdecydowanie mniej ogarnięte w stosunku do normalnych serwerów TP czy FFA, Prosty przykład - przeanalizujmy średnią wieku ludzi ubiegających się o admina na serwerach fps typu Zombie, Dr. Niestety jest to od 13 do 18 lat, i prawda jest taka, że jak jakiś noob nie umie grać w cs, i tylko się napina to woli sobie poskakać, czy nabić odznaki na jakimś modzie, gdzie mimo braku skilla będzie bił innych gdyż ma nieziemskie moce ^^
Cytat:
Bo o "poważności" serwera decydują przede wszystkim ludzie, jacy na nim grają. A jak chcesz, Pawcio, zachęcić starszych wiekiem albo doświadczeniem w defrunie, graczy, wprowadzając pluginy "dla dzieciarni" typu roundsound, w którym lecą zalatujące tandetą remixy porządnych piosenek (jak np. remix Zombie Cranberries-ów) lub jakieś "ou damn jor de seksi bicz"? Nie tędy chyba droga.
100 % RACJI! POLAĆ MU.
Zdecydowanie ciebie w tej kwestii popieram. Roundsound sorry Pawcio, mimo, że ja ci skompilowałem kod pluginu na roundsounda to sądze, że rzeczywiście takie rzeczy odstraszają poważniejszych graczy, ale cóż była już o tym mowa w ankiecie o jego dodanie... Nie mówiąc o tym, że muzyka to muzyka i są różne gusta, ale mnie to "Co się, co się stało?! Maciuś!!! Łazienka jest zamknięta" tylko drażni, zreszta jak większość tego co jest w roundsoundzie na deathrunie (Dobrze chociaż, że Peji nie ma czy Firmy bo takich co jak Peja "reprezentują biedę" jeżdząc BMW po osiedlu, czy jak Firma która mówi tylko o jebaniu Policji, a jak już któryś w łeb dostanie to JP na 50 % i na komisariat leci, to mnie szlak trafia, ale to kończe offtop :D)
Z tego co zauważyłem roundsound nie podoba się niewielu osobą (tym co go słyszeli) i jesteś w nich np. ty Mati. A z powodu tylko Ciebie nie będę chyba go usuwał... Nie wnosisz nic do serwera, nie jesteś adminem, nie dopłacasz do niego, tylko sobie grasz tam. I z powodu twojego zdania mam zmieniać wszystko, tak... żeby Ci się podobało? Chyba sobie żartujesz...
Co do dzieci "neo"... Były, są i będą. Nie zależnie od modu czy atmosfery serwera lub też biniarek, zawsze znajdzie się jakieś dziecko co przyjdzie i będzie wrzeszczało przez mikro itp.
Z tego co zauważyłem roundsound nie podoba się niewielu osobą (tym co go słyszeli) i jesteś w nich np. ty Mati. A z powodu tylko Ciebie nie będę chyba go usuwał... Nie wnosisz nic do serwera, nie jesteś adminem, nie dopłacasz do niego, tylko sobie grasz tam. I z powodu twojego zdania mam zmieniać wszystko, tak... żeby Ci się podobało? Chyba sobie żartujesz...
Pawcio każdy ma prawo do wyrażenia własnej subiektywnej opinii nie?
Patrząc na to z kulturalnej strony... Zdanie gówniarzy jest ważniejsze od zdania seniorów ? Bo jak będziemy na przyszłość słuchać dzieci to będzie to koniec fps ;]
Wystarczy pomyslec - co dzieciom sie podoba a dobrym graczom nie. Jak bedziecie dawac zabawki im to beda przylazic jak dacie cos normalnego, czego nie chca pojda sobie... Albo sami ich wygonicie ;] (napewno zlamia regulamin niejeden raz w dowód swojej frustracji)
Jak dla mnie DR nie koniecznie sie podoba bo jest tam duzo osob ktore wrzeszcza przez mikrofon, ale na jakim serwerze tego nie ma? Byle zeby nie bylo ich za duzo bo wtedy robi sie nieprzyjemnie dla słuchaczy. Ale od czego jest mute? Za naduzywanie mikro admin ma prawo dac mote/bana.
A tak wogóle jakie beda mody na nowych serwerach? Moze bysmy sie zastanowli nad jakimis nowymi? Np. Teamplay, albo Ganianym?
Oczywiscie serwery cieszace sie popularnoscia jak np. Zombie, war3, diablo i FFA powinno sie zostawic.
Sory za błąd chodzilo mi o Teamplay
____________________ jak chcesz sie ze mna zmierzyc wbij na diablo pomozesz mi nabic lvl ;P
Z tego co zauważyłem roundsound nie podoba się niewielu osobą
No właśnie, ale zobacz, komu się podoba :). Wątpię, by podobał się tej rzeszy graczy, którą chciałbyś pozyskać (o czym wspomniałem w pierwszym poście), chyba że chcesz, by serwer był rajem dla 10-14 latków (bez obrazy dla nich, lecz uogólniając niestety w tej grupie wiekowej znajdują się tzw. dzieci neostrady). To wtedy na to nie narzekaj w SB, że "serwery nie stoją full" :P.
Pawcio666 napisał/a:
A z powodu tylko Ciebie nie będę chyba go usuwał...
Nie prosiłem o to, ani nie proponowałem, odpowiedziałem tylko na Twoje troski z SB, że "mod jest niepoważny".
Pawcio666 napisał/a:
Nie wnosisz nic do serwera
Fakt, oprócz poziomu gry (no dobra, zawsze jakiś jest, że ludzie mogą coś podłapać :P - choć czasem przychodzi jakiś Gospo czy Nomak, przy którym się chowam), kultury i wspaniałych propozycji, by grało się lepiej, to nic.
Pawcio666 napisał/a:
nie jesteś adminem
Mógłbym złożyć podanie i nim być, jestem pewien że wywiązałbym się z tej funkcji jako-tako, tyle że ludzie składają propozycje na admina by zyskać jakiś tam szacunek/wyrobić sobie opinię/pokozaczyć/bo lubią mieć "władzę". Mnie takie coś nie rajcuje. Wiem, z czym wiąże się bycie adminem (z czego pewnie nie wszyscy admini się wywiązują) - czułbym się w obowiązku związać się mocno z całą siecią FPSu, pisać artykuły na stronę itp. Na to trzeba wiele czasu i chęci. Poza tym jak niby miałbym banować rekonnekciarzy, jak nie ma odpowiedniego na to pluginu? Pozostawałoby patrzenie cały czas w tabelkę na spekcie i w konsolę. Wolę grać i od czasu do czasu poradzić co zrobić lepiej, co jest źle, co dobrze (choć, stety, niestety, zazwyczaj patrzę krytycznym okiem na wszystko). Tak Pawcio narzekasz zawsze na brak czasu. Na wgranie wątpliwej jakości roundsounda miałeś czas, a na najpotrzebniejsze, proponowane (vide propozycje Nomaka) pluginy nie znalazłeś czasu odkąd serw jest na FPSie. Z tym też wiąże się następna kwestia - nie dotuję serwera. Mam wpłacać pieniądze, dzięki którym będą kolejne pluginy typu roundsound? Nie, dziękuję :).
Pawcio666 napisał/a:
tylko sobie grasz tam
Serwer jest od właściciela ( = head admina) dla graczy, czy na odwrót? Rację masz, że jako pojedyncza jednostka i tak nie mam szans w moich wywodach, a poparcie wśród graczy FPSu znikome, więc jak napisałem - przybyłem się tylko wyżalić, jakie to "be" wychodzi z serwera :).
Pawcio666 napisał/a:
I z powodu twojego zdania mam zmieniać wszystko, tak... żeby Ci się podobało? Chyba sobie żartujesz...
Pokaż mi, gdzie prosiłem Cię o zmianę czegokolwiek z powodu mojego odosobnionego zdania (oprócz votemapa oczywiście i pluginu odpowiadającego za rozpoczęcie gry na nowej mapie bez potrzeby zabicia się wszystkich ct, które są rzeczami mający niewspółmierne wady, lub nawet ich brak, do zalet).
No taka prawda ja gram czasem na tym dr dzieci neo łamią regulamin i jeżeli zwracasz sie do ciebie
Cytat:
"Znam admina więc możesz mi naskoczyć"
Dante może nietórzy starsi ludzie nie lubią dr, ale jest sporo "starszych" którzy to lubią... Roundsounds nie dość że... to jeszcze... Na starym dr serwer był full... Każdy żartował, panowała "zżyta" atmosfera...
Tylko jak widzę takiego mattiraba to mówi, że chcialby do Rs Regge to mi dosłownie żal dupe ściska (bez obrazy)
Kłamać nie musisz.
Przytoczę swój post z tematu o roundsoundzie.
Ja żem napisał/a:
Jeśli tak, to normalna muzyka (czyli wszelkie odmiany rocka, czasem jakiś jazz/blues/klasyka/muzyka wojenna), a nie jakieś techniawy/remixy/Chcę ci tyle dać, chcę byś mnie miał/hip-hopy. Chociaż i tak wiem, że jestem w mniejszości, to apeluję - nie róbmy z serwera pośmiewiska/dyskoteki.
Zatem będę na "nie".
Sam mówisz, że kochasz techno, to w sumie nie dziwię się, czemu roundsound jest taki, a nie inny . Tylko czemu jest zakaz bluźnienia na serwie i bany za przeklinanie, skoro wrzucasz na serwer piosenki (chociaż w sumie ciężko to piosenkami nazwać), gdzie 1/3 wyrazów to bluzgi ? Pomysł Kafelo z disco-polo nie jest jakiś super-hiper, ale na pewno lepszy niż to, co jest obecnie i ma moje błogosławieństwo.
A co do samego serwa, grałem dziś z pół godzinki na bkm_rmk, gdy w końcu wszyscy ct się zabili i można było grać. Tylko niestety po parunastu minutach gość zaczął latać z awp i zaczęła się prawdziwa rzeźnia, podczas której wszyscy się strzelaliśmy. Niestety, gdy połowa serwera się tym znudziła, Szwed, który to rozpoczął, zaszantażował nas: "votemap and i'll stop it" :D. Więc strzelano się dalej, rozwiązanie było jedno - wyjść. Więc jak już mówiłem, zadbaj najpierw Pawcio o podstawowe rzeczy, dzięki którym gra na serwerze będzie jako-tako możliwa .
Tylko czemu jest zakaz bluźnienia na serwie i bany za przeklinanie, skoro wrzucasz na serwer piosenki (chociaż w sumie ciężko to piosenkami nazwać), gdzie 1/3 wyrazów to bluzgi ?
No to jest bardzo ciekawa sytuacja.
Pawcio daj tam disco polo jak mówił Kafelo, sam robiłem roundsoundy z disco, i moge zrobić ci jakiegoś. Bo przy disco ludzie bawią się najlepiej.
ciąż wysławiać będę starego defruna FPSu, gdzie, gdy zaczynałem tam grać (lipiec '09), panowała atmosfera w moim przekonaniu lepsza niż na BF2 kiedykolwiek. Uprzejmi, zabawni ludzie, przyjazna atmosfera, bardzo dobrzy admini, prawie połowa serwa rozmawiająca (nie wrzeszcząca, bluzgająca itd!) przez mikro, wszystko pięknie, a to z kolei przyciągało graczy
A ja do tego przytoczę starego zombiaka, jeszcze z kampno. ZM W tamtych czasach był RAJEM zm na ziemi.
Tam na 22 sloty grało 18 których znam, lubię i w ogóle byli super. I to tworzyło tam klimat którego nie ma żaden inny serwer fpsu, csa .
Szkoda że serwer zrobił buum i już go nie ma, bo gdyby był to w tej chwili byłby full :D
Tylko jak widzę takiego mattiraba to mówi, że chcialby do Rs Regge to mi dosłownie żal dupe ściska (bez obrazy)
Kłamać nie musisz.
Przytoczę swój post z tematu o roundsoundzie.
kłamać? Szkoda, że nie mam ss z gry jak mi mówiłeś żebym regge wrzucił :]
Cytat:
A co do samego serwa, grałem dziś z pół godzinki na bkm_rmk, gdy w końcu wszyscy ct się zabili i można było grać. Tylko niestety po parunastu minutach gość zaczął latać z awp i zaczęła się prawdziwa rzeźnia, podczas której wszyscy się strzelaliśmy. Niestety, gdy połowa serwera się tym znudziła, Szwed, który to rozpoczął, zaszantażował nas: "votemap and i'll stop it" :D. Więc strzelano się dalej, rozwiązanie było jedno - wyjść. Więc jak już mówiłem, zadbaj najpierw Pawcio o podstawowe rzeczy, dzięki którym gra na serwerze będzie jako-tako możliwa .
Moja wina, że mapa zbugowana i można na niej kupować broń? Napraw to będziesz miał. Z votemap nie wiem co jest więc też nic na to nie zaradzę.
Cytat:
Pawcio daj tam disco polo jak mówił Kafelo, sam robiłem roundsoundy z disco, i moge zrobić ci jakiegoś. Bo przy disco ludzie bawią się najlepiej.
Nie dam całego rs z disco - nie ma o czym gadać. Mogę dać parę kawałków, ale nie całego. (Rs będzie zmieniany co miesiąc, żeby się nie znudziło).
Cytat:
Sam mówisz, że kochasz techno, to w sumie nie dziwię się, czemu roundsound jest taki, a nie inny .
I co z tego, że lubię tehno? Rs to nie sama tehniawa jakbyś nie zauważył.
RADA DLA WSZYSTKICH, A SZCZEGÓLNIE DLA MATIEGO:
PIERW SIĘ DOWIEDŹCIE PORZĄDNIE, A POTEM COŚ PISZCIE!!!
Ostatnio zmieniony przez Anonimowy 2010-01-14, 14:53, w całości zmieniany 1 raz
PIERW SIĘ DOWIEDŹCIE PORZĄDNIE, A POTEM COŚ PISZCIE!!!
Dziękuję.
Cytat:
kłamać? Szkoda, że nie mam ss z gry jak mi mówiłeś żebym regge wrzucił :]
Cóż, i to możliwe, bo nie pamiętam dokładnie, co mówiłem. Pamiętam jedynie, że mówiłem w skrócie to, co zawarłem w moim poście z roundsounda tak czy inaczej, jako przykład, że na serwerze powinna być różnorodność jeśli chodzi o muzykę, by była bardziej neutralna. Roundsound z samym disco polo też rządzi się innymi prawami. Disco polo jest mniej "skrajne" i łatwiejsze do zaakceptowania dla większej rzeszy graczy niż roundsound taki jak tu, bądź np. z samym metalem :D.
Pawcio666 napisał/a:
Rs to nie sama tehniawa jakbyś nie zauważył.
Połowa techniawy (nie wiem, do czego się to zalicza, ale ja remiksy z jednakowym motywem lecącym w tle "um-cyk-cyk" itp. dołączam do techno), połowa hip-hop z bluzgami.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum