Post numer: #1Wysłany: 2010-02-14, 20:05 Multibinara :/
Sou serwer stoi pusty. Brak reklamy. Brak graczy. Nasza sieć się nie rozwija.
Więc jest to dosyć drastyczny krok bo przecież FPS miał kroczyć ku Steam.
ALE
Jeśli chcemy by gracze do nas wrócili chyba trzeba zrobić tak jak proponował koleka KiLL. Czyli dać multibinarę na chwilę. Niech ten serwer się z powrotem rokręci jak było za czasów 32 slotów (always full ^^) i potem trachnąć wiadomość, że zmieniamy coś. Co Wy na to.
Wiem, że poziom miał wzrastać itp. ale tak to nie dojdziemy do niczego...
KOPIRAJTS BAJ KILL BO BENCIE MNIE BIŁ PEJCZEM Z KOLCAMI PO PLECACH.
Ostatnio zmieniony przez Bartush 2010-02-15, 17:07, w całości zmieniany 1 raz
Jestem za. Trochę to się mija z naszym "celem" ale popieram pomysł, gdyż straciliśmy sporo graczy, bo zmieniło się IP, a jednak nie wszyscy nasi gracze czytają forum. Po drugie przeszliśmy na Steam. Moim zdaniem chwilowa zamiana na dproto była by jakimś wyjściem.
Zgadzam się z poprzednikami, serwer FFA jest praktycznie ciągle pusty, ponieważ większość graczy steam, posiada już własne serwerownie, i raczej nie będą ich zmieniać.
Pamiętam jeszcze czasy starego ffa, gdzie ludzie grali 24/7 i nawet o 3:00 nad ranem było 25+ osób, myślę że wgranie multibinarek wskrzesiło by dawne ffa, wrócili by starzy gracze , oraz przybyli nowi.
Po jakimś czasie, jak mielibyśmy stałych graczy, można by było zrobić only steam. Uważam że jakby gracze zadomowili się na naszych serwerach, wydali by te 10-15 zł na steam.
To dlatego ze w Polsce bieda i dzieci wola sciagac gowniane, zawirusowane nsy niz wydac 20zl. Takze jestem za bo to widac na odleglosc, ze Steam narazie nie przejdzie - jesli wogole bedzie :|
____________________ Tu przekaz i flow zajmują pierwsze miejsce.
Tu na szacunek składa się suma poświeceń.
Tu sakramentem jest jedna zasada,
walka trwa nadal !
Też jestem za, będzie więcej mięsa do biciea :D
I pomoże to rozwojowi
Ciebie jakoś nie widziałem ani razu na FFA, zresztą Ty i bicie ?
Ja jestem na nie, jakoś inne sieci też miały świeże serwery steam i jakoś dały rady więc nam też się musi udać
Nie po to mieliśmy mieć FFA steam i na to się cieszyłem żeby teraz zmieniać i wołać te wszystkie dzieci 12 letnie z WH.
Ja jestem na nie, jakoś inne sieci też miały świeże serwery steam i jakoś dały rady więc nam też się musi udać
Nie po to mieliśmy mieć FFA steam i na to się cieszyłem żeby teraz zmieniać i wołać te wszystkie dzieci 12 letnie z WH.
O czym my w ogóle mówimy i do kogo się porównujemy? Różnica w innych sieciach jest taka, że tam jak jest jakiś nowy serwer to nie trzeba nawet reklamować, bo userzy aktywnie udzielają się na forum. My taką siecią nie jesteśmy i takiej renomy nie ma więc darujmy sobie takie komentarze.
Nie wiem czy sobie zdajecie sprawę, ale wam o czymś powiem. Kilka miesięcy temu jeden z najlepszych serwerów 4 FUN w Polsce mianowicie PCS-CS.EU 4 FUN który przez 24/7 stał cały czas full został przeinstalowany na wyłącznie protokół Steam. Mimo jego wielkiej renomy, autorskiej ruletki, znanej w środowisku sieci stał on pusty a w szczytowym momencie grało na nim max. 14 osób na możliwych 32 slotów. Po jakimś czasie musieli znowu powrócić do binarek v47+v48. Spytajcię się KmS'a. Jeśli chodzi o 12 letnie dzieci z wh, to jeśli będziemy dobrze administrować serwerem, pilnować na nim porządku, spędzać na nim troszkę więcej czasu uda się wyeliminować zbędne jednostki.
My nie zaczynajmy z grubej rury, budujemy sieć od początku, idźmy po malutku konsekwentnymi kroczkami a osiągniemy nasz cel - czyli renomę, userów na forum i pełne serwery. Na dzień dzisiejszy skacząć na głęboką wodę nie uzyskamy żadnych korzyści, jedynie strzelimy sobie w stopę.
Jak narazie sprawa wygląda tak, że siedzimy z dupą, nic nie robimy, zero jakiejkolwiek reklamy, tylko użalamy tu się nad własną osobą. Weźmy się w garść, przydzielmy KAŻDEMU moderatorowi, adminowi reklamę, i pracujmy na nasz rozwój.
Ostatnio zmieniony przez Dante 2010-02-15, 16:11, w całości zmieniany 1 raz
Jak narazie sprawa wygląda tak, że siedzimy z dupą, nic nie robimy, zero jakiejkolwiek reklamy, tylko użalamy tu się nad własną osobą.
Sory ze się wtrącę, możecie usunąć mego posta ale :
Ja pisze reklamy gdzie się da. Dziś napisałem sporo reklam na innych forach, ale z czego widzę to tylko ja pisze nikt więcej. Reszta sobie olewa i czeka na gotowe.
Reklama Zareklamuj się w FPSproject.com
Zostań naszym :
* Partnerem
* Graczem
* Użytkownikiem Mało ? to zostaw u nas swoja reklamę !
Przejdz do dzialu Kontakt
i postaraj sie z nami tworzyc portal.
Miejsce na Twoja reklame. W razie pytań lub chęci nawiazania współpracy pisz : gg: 7892651
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum