Nie wiem, czy był taki temat, ale ja tutaj składam propozycję kary za nadużywanie mikrofonu. Coś z tym powinni Admini zrobić, bo w końcu nie da się grać. Jeszcze tych niskotonowych graczy sie da zrozumiec, ale dzieciarnia to przesada.
Przykladowo, dzis na serwerze chyba z 4 dzieciakow siedzialo i gadalo przez mikro nonstop -.- Z tego co wiem, mieli po 9, 10 lat, bo padly pytania o ich wiek.
Nie chce byc natretem, ktory tepi dzieciarnie, bo nie mowie ze sa wymogi wiekowe do grania. Ale jak za duzo gadaja i masowo, to szalu idzie dostac...
Nie jest mozliwa mila i przyjemna gra kiedy slyszysz ciagle: "Czesc, blablablablablabla..."
Gadaja swoim piskliwymi glosikami :/
Proponuje ulatwic zadanie adminom i wstawic mod, ktory automatycznie bedzie kickowac graczy, ktorzy beda micro uzywac dluzej niz dajmy na to 10 sec bez przerwy :)
oUpolak, wyciszenie w opcjach "voice recive volume" [jak na załączonym w poście powyżej obrazku] powoduje wyciszenie tylko i wyłączenie głosu, a nie samych dźwięków gry...
voice_enable ustawione na 0 wyłącza głos całkowicie to fakt, ale za głośność odpowiada voice_scale, ustawiasz na 0 i już nie słyszysz drących się gówniarzy...
A te dźwięki to wpisywałem coś w konsolę, ale to ucisza WSZYSTKICH graczy, a mnie tylko bachory wkurzają :P
nie słyszę nic przez nich, a przecież jak ktoś powie "Na b jest" to już bardzo jest pomocne :))
Fakt dzieciarnia ciągle przeszkadza wydając nie wiadomo jakie dźwięki, ale tak jak juz to bylo wspomniane wystarczy wyłaczyć to. Ja tak prawie non stop gram i nie narzekam. Szczerze mówiąc/pisząc to 1/50 z tego co ludzie mówią podczas gry, jest przydatna... Ja na waszym miejscu w ogóle wyłączył bym opcję gadania przez mikro na serwie Same bluzgi, pytania "skąd wiedziałes?", podpowiadanie przez truposzy, opowieści wigilijne... Prawie nic związanego z celem mapy. Kicki i gagowanie zapewne się sprawdzą, ale znów trzeba by było ustalić granicę - za co? na ile? Tyle ode mnie. Pozdro
generalnie z wyciszaniem pojedyńczych graczy nie było by problemu na steam'ie, bo jest do tego specjalne menu.
na NS jest, nie ma, działa, nie działa, w zależności od wersji itepe itede.
jak admini są na serwie, uciszają drących się bez sensu:
- gag, jeśli działa, bo plugin jest deko niestabilny,
- kick, jak gag nie działa a dzieciak jest natrętny,
- ban na 5, 10, 15, 30 min, w zależności od tego jak bardzo się dzieciak naprzykrza.
- a jak jest niezmiernie natrętny, to trzykrotny ban uprawnia do strzelenia perma, wg. regulaminu.
czego od nasz oczekujecie żebyśmy zrobili jak adminów nie ma na serwerze? wyłączyli voicecomm zupełnie ? bez przesady...
jak dla mnie - koniec tematu.
niesłusznie zamnkąłem - PW.
granice sa proste:
mowisz na dead kto gdzie jest - ban ze 30 min... potem stopniowo zwiekszac kare az sie nauczy:]
przeklenstwa i bluzgi - ban na dyszke albo wiecej zalezy od bluzgi;p
darcie sie do mikro "ON MA CZITA!" "CZITER!" "JAKIE WH!" w sposob ze uszy odpadaja co 5 sek - ban 5
pogaduszki o dupie maryny - kick
pogaduszki o karpiu wigilijnym - kick
pogaduszki o zulu spod sklepu - kick
pogaduszki o gta IV - kick
czyli ogolnie gadanie pierdol nic zwiazanych z cs kick potem ban 5, 10, 15;p az sie naucza
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum