Post numer: #1Wysłany: 2008-10-04, 15:14 Lagi 4fun
Jak kazdy pewnie juz zauwazyl na 4fun odkad weszlo pare nowych pluginow i 32 sloty serwer dosc czesto laguje, a czasami to jest masakra lagi po 1000 przez 30 sekund. Z mojego punktu widzenia lagi sa coraz wieksze i czestsze Nie mozna by bylo zrobic na probe:
1. Wylaczyc na poczatku ten plugin "redirect" co przekierwowuje na inne serwery, bo byc moze on sprawia takie lagi jak kiedys anr pisal.
2. Jak to nie pomoze to wylaczyc pluginy typu: kury, ammo do broni, moze spadochron ?
Nie wiem co o tym myslicie... Piszta
ja bym wywalil polowe pluginow i zobaczyl czy przestanie lagowac bo takto grac sie czasem nie da lagi co 5 minut po 500 i heja
albo wogole all wywalic i dac ffa takie moje zdanie
ffa zrobic...
wszystkie pluginy zbedne sa
kury krzywo lataja
ammo sie nie dodaje czasem podnosisz bron i ammo i masz 0
spadochron - dzieki niemu tylko raszowac sie bardziej da i wchodzic skalki itp itd i co ze przed upadkiem chroni...
Furiel pomoc moze bo z tego co wiem jak anr mowil tylko na naszym 4funie sa takie lagi i sam nie zna tego przyczyny tak nawet gosscie z pukawki mowia
a jak nic nie pomoze 20 slotow jak za dawnych czasow no moze z 24 ~ 26 max;]
Mi się zdaje, że to problem tego, że serwer ma 32 sloty i moduł " sockets "
Czyli plugin, który pokazuje za pomocą /server ilość slotów zajętych i wolnych.
Serwery ( gg i diablo ) skanują go ciągle slot po slocie, a on ciągle odpowiada na zapytanie ...
Jak by zmniejszyć ilość slotów do 30 i wyłączyć moduł socket myślę, że by pomogło, ale pewności nie mam.
Zajmę się tym jutro...
Chyba, że Kamillo wpadnie na forum i to przeczyta ;D
Zobaczymy niech anr zrobi najpierw te sloty i moduł "sockets" jak nic nie pomoże to albo z pluginami niektórymi trzeba będzie przystopować albo slotów mniej dać.
P.S A ze strony pukawki wszystko ok?
[ Dodano: 2008-10-08, 12:00 ]
Brawo anr. Powrót na stare FFA sporo dalo. Serw nie laguje przez 10 sekund jak to mialo miejsce na 4Fun i opóznienia w grze spadly mi o polowe ;]
Powrót na stare FFA to byl genialny pomysl jak narazie nie ma lagow a i ludzi przybywa :P dobra decyzja , zobaczymy na jak dlugi czas bedzie tak jak jest teraz
* Graczem
* Użytkownikiem Mało ? to zostaw u nas swoja reklamę !
Przejdz do dzialu Kontakt
i postaraj sie z nami tworzyc portal.
Miejsce na Twoja reklame. W razie pytań lub chęci nawiazania współpracy pisz : gg: 7892651
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum