Post numer: #1Wysłany: 2008-12-03, 19:37 Kilka propozycji....
Mam dla Was kilka propozycji odnośnie zmian lub modyfikacji na GG+DM. Oczywiście są to moje sugestie poparte własnym doświadczeniem odnośnie serwerów na modzie GunGame.
1. Spawn protection - jest za długi. Z tego co widziałem trwa około 2-3 sekund. Powoduje to że gracz zaraz po resie ma przez 3 sekundy coś w stylu God Mode. Pewnie zapewnia to bezpieczeństwo na respawnie, ale na małych mapach jego funkcja troszkę się zmienia. Sugerował bym zmienić na 1 sek, ewentualnie protekcja znika po jakimkolwiek ruchu przeciwnika.
2. Komenda "amx_ip" - Chyba wiadomo że samo banowanie na nick gracza nic nie daje. Chyba że sami przeglądacie logi serwera i dajcie bana na ip. To wtedy inna bajka, ale znacznie wydłużająca proces banowania. Komenda w/w usprawnia ten proces w znacznym stopniu.
3. Granat - Po wyrzuceniu granatu, pozostaje nam tylko knife, aby zdobyć następny trzeba kogoś zjechać z kosy lub zginać (może inaczej - dać się zabić :D). Proponowałbym res granatu co 5-10 sekund po wyrzuceniu poprzedniego.
4. amx_screen - Z tego co wyczytałem to serwery posiadają tą komendę. Jest bardzo pomocna przy wykrywaniu Wallhacka. Problem polega na tym, że gracz który został zbanowany po zrobieniu mu screenów przez admina, może ubiegać o unban po przedstawieniu screenów, które zapisane są na jego dysku. Jednak nie widziałem żeby któryś z Adminów robił zrzut z konsoli potwierdzając wykonanie screenów. Bez tego mamy dylemat - gracz może twierdzić że żadnych screenów nie ma i jak mu to udowodnić. Może się powoływać na błąd admina i prawda jest po jego stronie w tym momencie. A tak gdy mamy zrzut z konsoli i mamy potwierdzenie wykonania screenów to wtedy nie ma dyskusji. Albo screeny albo spadaj :D.
To tyle z mojej strony. Mam nadzieje, że zwrócicie na te aspekty uwagę. Chciałbym również poznać Wasze zdanie na ten temat.
Ad.1. Według mnie jest dobrze
Ad.2. Tak
Ad.3. Moim zdaniem niech zostanie tak jak jest
Ad.4. Może być
przemilczac lub przeinaczac niewygodne dla nich fakty lub po
prostu lgac, aby moc Was zniewazac!"
1. nie no z tymi respawnami dobrze jest, jakby była 1 sekunda albo jeden ruch, to by nie było szans, ktoś by kampil przy respawnie i nic byś nie mógł zrobić, jest dobrze.
2. Ja tam nie wiem jak sobie admini gg radzą, u nas jest dobrze.
3. Nie, i tak zabic z granata na mapkach pod GG to nie problem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum