Proponowałbym aby na serwerze HS ustawic wymuszanie interpu na 0.01 [ poniewaz server Hs jest do tego aby cwiczyc skilla i przygotowac sie do gry np. w ligach.] Na interpie 0.01 w glowe to znaczy walnac w glowe a na 0.05 walnie sie w klatke piersiowa i jest hed. [ dzisiaj sprawdzilem to na mapie dusty_scouts strzelajac ze scouta na max zoom w klatke piersiowa lecialy hedy.] Ten temat nie wyszedl tylko ode mnie lecz tez od dAba [ i niezadowolonych z takich rzeczy graczy ktorzy maja zamiar naprawde nauczyc sie garc jak pRo]
A chyba 9 na 10 osob ma wystarczajaco dobry internet na interp 0.01.
Druga propozycja gdyby ta nie wypalila jest to aby w tym pluginie co wymusza interp 0.05 usunac wiersz ktory narzuca aby plugin zminial co runde interp graczom na 0.05 i wtedy ci co by chcieli 0.01 ustawiali by sobie na 0.01. Czyli tak aby tylko na 1 runde zmienial interp na 0.05 a dalej gracze mogliby sobie ustawic na 0.01, lecz jest to tylko awaryjne. Gdyby pomysl z intepem 0.01 nie wypalil. Ale tu sie nasuwa kolejne pytanie czy takie usuniecie wiersza jest mozliwe? [ jezeli ktos wie to neich napsize]
Prosze was teraz gracze o wypowiadanie sie czy to dobry pomysl.
Ostatnio zmieniony przez Rosi[x] (Rosik) 2009-02-13, 16:15, w całości zmieniany 1 raz
Ja proponuję wam wprowadzenie Wyboru interpu na początku po wejściu do gry, Jetem pewien, że istnieje taki plugin, gdyż już go widziałem na innym serwerze. Polega on na tym, że do wyboru jest interp 0.01 / 0.02 itd do 0.05
Hehe ale niestety przez sama nazwe nic nie zrobie takich serverow moga byc tysiace :P
Podaj nap ip , strone forum lub jakis kontakt z H@ tamtego serva. Na pewno bedzie to sprawdzone
NIe wiesz o co mi chodzi Nice :P tu chodzi o to aby mozna bylo ciczyc skilla, na ligach nie gra sie raczej na 0.05
faja napisał/a:
Tak, ale ja dajac 0.05, chodzilo mi o to zeby kazdy mial taki sam interp na serwie
jak sie domyslam to jemu chodzilo o ta ze jest wielka roznica pomiedzy 0.1 a 0.01 , moze nie kazdy ma taki dobry internet do 0.01 ale wtedy moglby sobie ustawic na 0.05 a reszta na 0.01 czy 0.02 . Tych osob ktore maja za slaby internet jest o wiele mniej.
Ostatnio zmieniony przez Rosi[x] (Rosik) 2009-02-13, 16:38, w całości zmieniany 1 raz
ja osobiscie na hs gralem chwile ale czasem tam wpadne, wiec swoje zdanie mam
na starym ffa2 jak bylo wymuszanie 0.01 to mialem pingi i lagi 100-120 a normalnie mam 50-70 wiec interp 0.05 to max co mozna dac chyba
Cisek - i tak i nie.
Interp ustawia sie pod raty (rate, cl_rate cl_updaterate cl_cmdrate), a raty pod łącze.
Po prostu gdybym ustawil ze na hs bylby interp 0.01 i wymuszanie cl_updaterate 101 ( bo takie musi byc do interpu 0.01) to niektorym by sie po prostu cięły,skakały postacie poprzez słabe łącza. Nie żyjemy w USA czy Kanadzie gdzie kazdy ma lacze 10 mega tylko sa ludzie z netami teraz jeszcze np. 256 kb/s 512 kb/s , radiówki , itp.
Jeśli chodzi ci o lagi serwera to nie, ale ktos wlasnie kto ma slabsze lacze przy wymuszaniu tych ratow (patrz wyzej) i interpu 0.01-0.03, moze mu nawet skoczyc ping dwukrotnie lub po prostu w znaczny sposob zwiekszyc lag.
Dlatego 0.05 to taki interp "uniwersalny". Jak ja na swoim łączu nie mam na nim lagów i mi postacie się nie tną to inni też nie mają ;]
Ostatnio zmieniony przez Fayrant 2009-02-13, 20:26, w całości zmieniany 2 razy
Reklama Zareklamuj się w FPSproject.com
Zostań naszym :
* Partnerem
* Graczem
* Użytkownikiem Mało ? to zostaw u nas swoja reklamę !
Przejdz do dzialu Kontakt
i postaraj sie z nami tworzyc portal.
Miejsce na Twoja reklame. W razie pytań lub chęci nawiazania współpracy pisz : gg: 7892651
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum