Skoro nie rzadko gracze FPS FFA zostają obrażani od bota przez niby zły interp proponuję dodanie wymuszonego interpu na serwer. Nie znam AMX 100% ale myślę że są osoby , które wiedzą jak dodac taki plugin.
Proponował bym albo samo wymuszanie interpu albo żeby gracze mógliby sobie po wejściu na serwer sami sobie ustawic poprzez wyświetlanie czegoś w stylu "vote" pisze od 0.01 kolejno do 0.05 aby gracz mógł sobie ustawic i wtedy nie będzie problemu jeżeli chodzi o interp.
Pozdrawiam :]
____________________ USE YOUR BRAIN!
和平
Ostatnio zmieniony przez All right! 2009-12-11, 23:49, w całości zmieniany 2 razy
ja za ale to i tak nie przejdzie...
najgorsze jest to ze to moze nawet i nie celowo wiekszosc na tym gra a od tak z takiego powodu: wchodzi bot i leje wszystkich... mowisz do niego zmien interp a on na to: "a co to jest????"
i to by bylo dobre... co z tego ze pozniej sobie zmieni kazdy bindem na taki jak mu pasuje... wazne ze te ogary beda mialy prawidlowy i skonczy sie bicie strzalami z 4 liter... tyle ode mnie ale... heh niech sie wypowiedza inni.
____________________ rano ---> cs
w poludnie --> cs
wieczorem --> cs
w nocy --> cs
cs-oholik:)
hehe
Temat był już kilkakrotnie wałkowany, i jest napewno kwestią dosyć kontrowersyjną.
Przede wszystkim należy jednak pamiętać o tym, że wielu graczy z powodu słabego łącza nie jest w stanie grać na tym "dopuszczalnym" interpie (czyli przypuśćmy 0.01-0.05). Nie mówiąc nawet o tym, że niektórzy gracze, w sumie to może połowa nie wie nawet co to ten interp jest. A 30 % zmienia sobie interpik celowo, by łatwiej banie wchodziły. Niestety różnica w grze jest jednak bardzo duża. Wystarczy sobie mili wbić na jakis serwer deathmatch, pograć z interpem 0.01, a póżniej załączyć 0.1 W moim przypadku, trafiłem kilka takich strasznych banii z dupy.
Mnie też to wkurza jak jakiś gość jest nieśmiertelny, a postać podczas chodzenia mu klatkuje. Niestety na FFA jest to norma.
Jeśli chodzi o pluginy amxx, to w przypadku serwera na binarki jest możliwe wymuszenie tego interpu co jakiś czas, czyli co rundę. Ewentualnie interp jest ustawiony przy wchodzeniu na serwera. Niestety gracz może jednak sobie interp ten zmienić na wartość jaka mu się podoba. Jedyne sensowne pluginy są niestety dostępne tylko i wyłącznie na serwery stricte Steam np. strażnik interpu. Niektóre pozwalają na wybieranie interpu przy wejściu, inne kickują gdy interp ma wartość inną niż 0.01 Na serwer v47+v48 wyżej wymienione pluginy nie zadziałają.
Rzeczywiście coś z tym trzeba zrobić, zresztą wiem, że plugin od wymuszania interpu co rundę jest, tyle, że "paused"
Jestem oczywiście za wymuszaniem interpu, ale nie do wartości 0.01, lecz do wartości 0.05
Wtedy istnieje o wiele mniejsze prawdopobieństwo, na to, iż jakiemuś graczowi postać będzie klatkowała, bo nie oszukujmy się infrastruktura łącz internetowych w Polsce pozostawia czasem wiele do życzenia. Ja mimo, iż nie mam problemów z grą na interpie 0.01, rozumiem innych graczy którzy na takim grać nie mogą z przyczyn technicznych.
Podsumowując -> Jestem za wprowadzeniem pluginu na wymuszanie interpu, ale jak ma już zostać włączony to niech nie wymusza interpu na 0.01 tylko na 0.05 ewentualnie 0.03
Dante ma racje że mimo tego ze ten plugin by był to i tak by mogli sobie zmieniac interp. Jestem za zeby ten plugin był moze chociaz troche by zmienił tą sytuację. może po paru rundach znudziło by im się zmienianie interpu albo by zapominali ;]
Mi to lotto ile interpa kto ma i wam tez powinno byc bo sa dni, w ktorych mimo wszystko gorujesz skillem, a sa dni w ktorych nawet trafic nie mozesz - w tych drugich zalisz sie na interp, w pierwszych nie. Proste ;)
Jednak z drugiej strony skonczyloby sie "polak klatkujesz zmien interp" kiedy mam 30-50 ping 99 fps i 0.01 o.O
Ostatnio zmieniony przez oUpolak 2009-12-12, 20:38, w całości zmieniany 1 raz
to juz nawet nie chodzi o tych ogarow tylko o tych pro botow ktorzy nie wiedza co to interp a leja jak z mym-u... inni niech sobie zmieniaja bindem czy tam czym chca ale wazne ze te boty by mialy dobry bo samo to wkurza jak wchodzi poczatkujacy i go trafic nie mozesz mowisz do niego zmien interp i cie krew zalewa jak slyszysz jego pytajaca odpowiedz
w poludnie --> cs
wieczorem --> cs
w nocy --> cs
hehe
Ta juz wszyscy o mnie myslcie. Nie tylko ja mam taki problem, nawet mieli/maja go ludzie ktorzy maja stale lacza neostrade itp i im scinalo postacie na 0.01 i mialem placze na PW, o mnie sie nie martw ja sobie moge dac immunited na wymuszanie albo nie grac :D
a nie lepiej takie cos???
http://zakubaku.wrzuta.pl/obraz/7pi1dVXfR1n/interp
to znalazlem na jednym z serwow bo oczywiscie ffa nie dziala i musze gdzies grac (nie podam tu nazwy serwa)
i tylko dac nam prawo do wywalania z takim czyms
(oczywiscie po zmianie interpu na wlasciwy jest juz ok i nie wyswietla sie to a tak to co jakies 5/10 sek to jest na ekranie
w poludnie --> cs
wieczorem --> cs
w nocy --> cs
hehe
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum