Post numer: #1Wysłany: 2010-01-13, 21:47 Developer 1
Na prośbę Nomaka włączam w życie tą propozycję. Otóż jest w cs'sie komenda dzięki po jej wpisaniu zwiększy nam się ilość fps'ow. Jak wiemy fps przyśpiesza BH na DR. Tą komendą jest developer 1. Dla mnie jest to głupota i dlatego włączyłem blokadę tej oto komendy. Dlaczego jest to dla mnie głupie? Na mapach typu temple czy p2 widać, że w większości wygrywa CT po bo prostu TT nad nimi nie nadąża lub coś w tym stylu. Ja osobiście po wyłączeniu synchro i włączeniu developer 1, zapylał bym tak, że TT by widziało tylko niebieską smugę (J0K3). Ale na prośbę i odwieczne frustracje Nomaka poruszyłem tą propozycje i odnoszę się do was - co o tym sądzicie. Czy pozostawić blokadę czy też nie...
CS jest tak skonstruowanyu, ze jak mamy wiec niz 101fps szybciej skaczemy, ale wolniej to widzmy, zas wolniej chodzimy, dlatego na normalnymn serwie nie warto miec wiecej niz 101, ale na DR lepiej sie gra moj komp wyciaga gdzies ok 130/150fps z ta komenda, niby malo, ale jednak ja osobiscie zauwazam roznice.
Dodam jescze, ze gralem na wielu serwerach i tylok na tym zauwazylem ta blokade (developer 0; fps_max 101)
Pawcio666 napisał/a:
Na mapach typu temple czy p2 widać, że w większości wygrywa CT po bo prostu TT nad nimi nie nadąża lub coś w tym stylu.
W zadnym stopniu nie jest to wina tego, ze CT jest za szybkie cala wina jest nie ogar TT, moze powiesz mi jakim cudem jak ja jestem w TT na projetocs2 to conajmniej 90% ludu zabjiam do pierwszych 3/4 pualek, a w 75% wszyscy padaja nim dojda do 90 ? Moglbys to wytlumaczyc ?
Znam paru dobrych typkow DR ktorym polecilem tego serwa, ale tak jak mnie wlasnie ta blokada odzucila.
Jesli z ankiewty wyjdze, aby zniesc owa blokade nalezy rowniez znisc blokade komendy fps_max 101.
zniesc blokade denerwuje mnie ona juz (oddawac mi moje 470 fps )
//edit
zniesc blokade denerwuje mnie ona juz (oddawac mi moje 470 fps )
470fps? WTF!?!?!??!?!!?!?!?!?!?
a poco mi taka maszyna zeby grac na 100 ??
____________________ Nauczcie się pisać na admin say, czyli wciśnijcie klawisz U, dajcie znak @ i napiszcie info adminowi o waszym podejrzeniu
hej hej chu** :D
W tym przypadku mam takie zdanie, jak Pawcio. Myślę, że wszyscy powinni mieć równe szanse. Niekótrzy nawet na 60 fps potrafią ganiać szybciej, niż wielu dobrych graczy na 150-200 (taki Moher na przykład). Z drugiej strony Nomak też ma trochę racji, jednak ja zagłosowałem za pozostawieniem blokady.
i polowa ludzi nie bedzie grać, a grają tam tylko dlatego że chcą się nauczyć BH, ja też nie będę grał bo lubie na bh poskakać :P, dużo się osób ze mną zgodzi.
i polowa ludzi nie bedzie grać, a grają tam tylko dlatego że chcą się nauczyć BH, ja też nie będę grał bo lubie na bh poskakać :P, dużo się osób ze mną zgodzi.
I tak większość dzieci non steam ściągnie sobie skrypt, żeby sobie życie ułatwić.
Aleście porównanie dali o.O Tak samo zróbcie jeden cfg na serwerach FFa itp. żeby ktoś, kto ma lepsze ustawienia i gra mu płynniej chodzi nie miał lepiej od kogoś, komu gra zacina :/ Bez przesady..
I tak większość dzieci non steam ściągnie sobie skrypt, żeby sobie życie ułatwić.
Dante nie slyszalem jeszcze o jakichs skryptach na serwry DR z autoBH, jedyny skrypt na BH to ten na autoBH.
A bardzo dobre porownanie do tej sytulacji daj oUpolak
oUpolak napisał/a:
Tak samo zróbcie jeden cfg na serwerach FFa itp. żeby ktoś, kto ma lepsze ustawienia i gra mu płynniej chodzi nie miał lepiej od kogoś, komu gra zacina
Adis^^ napisał/a:
Zablokowac. Bedze to utrudnienie dla innych :)
Sama blokada nie jest utrudnieniem, lecz odblokowanie jej jest ulatwieniem. (przeczytaj 3x to zrozumiesz za 5)
Dodam jeszcze ze niektorzy maja ok 60/70, badz nawet 20/30 fps, maja wylaczona synchroniazcjie pionowa (ktora blokuje do 60/72 fpsow) i ta komenda "developer 1" dobijaja do tej setki badz w ich granicach.
//Dante
Chodzi mi o to, że większość nie wbija na dr nauczyć się bh, bo sobie ściągnie skrypt z neta.
##Nom
Ja osobiscie, cwiczylem w praktyce i z obserwacji.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum