Post numer: #1Wysłany: 2009-08-17, 10:52 del | es_antrfam
Co wy na to by ja wywalic, poniewasz tam TT szans nie ma bo sa jak mrowki doslownieTutaj na dole z prawej respia sie CT i moga podniesc sobie autokampe, czy tam scouta co wola, zas TT respi sie w tym szkle i sa na odstszal dla CT, bo maja tylok glocki.
Wiec ja jestem osobiscie za wywaleniem tej mapy, poniewaz TT niema tu szans.
Witam serdecznie.
Hm, gdy się rejestrowałem wziąłem za cel samo czytanie forum, by wiedzieć, co dzieje się na serwerach, na których gram i głosowanie w ankietach na adminów, mapy czy pluginy. Nie wiedziałem, że będę musiał interweniować.
Nomak, Ciapku, piszesz o mapie, której nawet nie ma w votemap(!) która sama nigdy się nie pojawi w głosowaniu, o której nikt nie miał pojęcia dopóki Momo jej nie zanominował. Dzięki przekabaceniu paru graczy dwukrotnie udało nam się przegłosować głosowania tak, że graliśmy na tej mapce (parę razy na oilrigu, jeszcze innym na cs_747, ciekawe, co jeszcze tam Momo trzyma w zanadrzu :D).
Jeśli mapa się nie podoba, proponuję po prostu na nią nie głosować. Mnie też nie podoba się assault i assault_hotel i niejednokrotnie pisałem do Momo, by wywalił te mapy (bo niegrywalne, bo ct nie ma szans, bo długo się czeka na nową rundę itp.). Natomiast mapy es_ to zupełnie inna bajka.
Odkąd zauważyłem, że istnieje taki typ map, chciałem kiedyś na nim zagrać, najlepiej regularnie. Mapy te wywalono z CSa jeszcze, gdy był w fazie beta-testów, a szkoda. Logiczne jest, że tt nie ma szans na takich mapach. Właśnie o to chodzi, by z nich "uciec".
Denerwujące jest, że wypowiadają się ludzie, którzy nie mają pojęcia o paru sprawach.
Po pierwsze i najważniejsze, drużyny się co kilka rund zamieniają, więc ważne jest, by jak najumiejętniej zafragować na terrorystów, gdy jest się w ct i może uszczknąć ze dwa fragi podczas rund, w których gracz jest w tt.
Po drugie, taka mapka jest bardzo ciekawą odskocznią od oklepanych dustów, azteków, asfaltów i innych westwoodów.
Po trzecie, gdzie znajdzie się tak wyborną okazję do nabicia odznak ze snajperki jak nie tutaj? Gdzie indziej autolamy są zrestryktowane i nie można ich kupować.
Po czwarte, raz na jakiś czas warto zagrać na jakiejś ze starych map (backalley, oilrig, havana, może warto dodać jakąś tundrę czy es_columbia?), tak dla relaksu. Na pewno byłoby ciekawiej.
Oczywiście jestem za pozostawieniem, choćby w takiej formie jaka jest, mapy.
Edit:
Kakash! poniżej napisał/a:
ale co do jednego momo, nie dodawaj wiecej takich mapek na bf2, gdyz w najblizszych dniach bedzie zamieniony mod DM na PB (JB), ktory jest wlasnie pod te mapki ;)
Z tego co widziałem w temacie moda, mapy na tym modzie to mapy jail_, a nie es_. I choć z pewnością zajrzę i zobaczę, o co w tym modzie chodzi, to nie widzę przeszkód, by jakaś mapa es_ zawitała na bf2. 2-3 mapy to nie jest dużo, jeśli gramy też 30 innych.
Ostatnio zmieniony przez Mattirab 2009-08-18, 11:19, w całości zmieniany 1 raz
Tak jak Mattirab, powiedzial tej mapy nie ma w glosowaniach i nigdy nie bedzie. Tak jak nie ma havany i survivalu a mimo wszystko mozesz te mapy nominowac. Poprostu one znajduja sie w katalogu z mapami jak i wiele innych o ktorych nie macie pojecia ze istnieja. W dziale informacje o serwerze jest aktualny MC i wlasnie te mapy sa w glosowaniach. A nominowane mapy to inna bajka, zauwaz ze jesli nominujesz mape to przy niej pokazuje sie ( custom ) czyli mapa nominowana bez znaku ( custom ) to sa losowo dodane mapy z MC. Niby glupia mapa ale ma cos w sobie. Pierwszy raz jak byla grana o dziwo byl pelny serwer. Gdyby byla az tak do kitu to by ludzie powychodzili. Nomak naucz sie grac na mapach typu escape bo moze bedzie ich wiecej.
Pozdro
//
aa no tak, w sumie masz racje^^
zapomnialem ze poczatek es_ jest od rozszerzenia escape xD a wiadomo o co w takich mapkach chodzi wiec popieram wypowiedz mattirab
ale co do jednego momo, nie dodawaj wiecej takich mapek na bf2, gdyz w najblizszych dniach bedzie zamieniony mod DM na PB (JB), ktory jest wlasnie pod te mapki ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum