Post numer: #1Wysłany: 2008-09-01, 15:05 Cziterzy, a sprawiedliwosc.
Co sadzicie o karach za cziterstwo na naszych serwerach? Osobiscie uwazam, ze sa zbyt surowe i nasze podejscie do tej sprawy jest troszke bledne, a dokladniej chodzi mi o tych co przyznawaja sie do tego, ze czitowali. Teraz kolejne pytanie. Jak brzmi nasza odpowiedz dla tych ktorzy pragna dostac ta "druga szanse"? ofc. "cziter to cziter. pa" w sumie fakt malo, ktory cziter sie zmienia ale istnieja tacy ludzie i gdzie tu sprawiedliwosc miedzy takimi, ktorzy pragna odkupowac swoje winy, a takimi, ktorzy klamia do konca w zywe oczy, jacy to oni sa "pro" i, ze nie graja na wspomagaczach.
Uwazam, ze jednak powinnismy dawac ta druga szanse, jesli ktos z calego serca chce sie poprawic, ale oczywiscie nic za "darmo", prac spolecznych raczej tutaj tez nie bedzie bo to wkoncu tylko serwer do gry. Za to mogliby za kare zrobic cos dla dobra serwera (czy to reklama serwera czy cos). I w ten sposob mogliby dalej grac na serwerze, tylko z ta roznica, ze teraz pilniej by sie ich obserwowalo i czesciej robilo screeny. Mozna by tez sprobowac z azureusem ktory bardzo dobrze sprawdzal sie na ligach 1.5. Tylko pytanie, czy ten projekt nadal istnieje bo tego sam nie wiem...
Osobiscie sam dawniej czitowalem jeszcze za czasow swietnosci 1.5 ale nie gralo mi sie z tym dobrze i szybko mi sie znudzilo. Niestety na moje nie szczescie, albo i szczescie zostalem zlapany na serwerze gdzie mialem admina. Bylo mi cholernie wstyd i az sie serce kroilo jak slyszalem jak odnosza sie do mnie ludzie z ktorymi wczesniej gralem... Po szczerych przeprosinach wszystkich, mi winy zostaly wybaczone i kontynuowalem dalej swoja "kariere" na serwerze jako admin tym razem grajac czysto.
Dlatego wiem jak to jest, i troszke mi sie zal robi tych ludzi jak ich traktujemy.
I w ten sposob mogliby dalej grac na serwerze, tylko z ta roznica, ze teraz pilniej by sie ich obserwowalo i czesciej robilo screeny.
Chce ci sie potem nimi interesowac i pilnowac ? Mi by sie nie chcialo, po co sobie robic klopoty z cziterami.
To powiedzmy moze o tych ktorzy graja na steam. Złapal ktos czita, laduje na blacklisted, banuja konto i nie ma zmiłuj, jedyne wyjscie to kupno nowego steama. Tak samo na non steamie jest takie wyjscie, tylko ze zamiast kupno nowego steama jest kupno nowego neta z innym ip :D
Dla ciebie ichi to by byl dobry pomysl bo grales tam kiedys na tych czitach i ci wybaczyli, a dla tych ktorzy nigdy nie grali, nie oszukiwali to nie jest sprawiedliwe :/
lol to tak jak bym na ESL odpalil sobie wh aeq mi tego niezlapal az tam kiedys uaktualini lite haxow i mi wykryl i poprosil o 2 szanse hha xD przestac dla mnie temat do zamkniecia jak mozna czitera odbanowac ? niepojmuje tego
Jakich wyzszych kar ? Ban na internet ? xD Jaka moze byc wyzsza kara od perma ? U nas moze byc to taka ,ze czit na jednym serwerze ma bana na kazdym, ale to by byla zabawa z tym :D Innego wyjsca nie widze
Niech szukaja lepiej jakis lepszy sposób na "dzieci neo" i inne zmienne ip, bo rangeban czy banconfig to troche mizerne bany :/
Ostatnio zmieniony przez Fayrant 2008-09-01, 16:41, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum