Mam do was pytanie drodzy admini jak odroznic goscia ze stalym ip od takiego ktory ma zmienne?? Pytam sie po to aby uniknac wielokrytnych i niedzialajacych banow [ np. wobec gracza David, jak zostal zbanowany przeze mnie 1 raz , a przez kkakashiego 2 to juz sie domyslilem ze ma zmienne. Lecz jak to odroznic jak widze goscia pierwszy raz ?? ]
Heheh dobre pytanie :)
Trzeba przestudiowac po googlach, popatrzyc jakie przedzialy maja zmienne nety, np. neostrada, dialog, netia :D
Najlepiej znalezc sobie strone, po ktorej wpisaniu ip pokazuje dostawce i zakres danego ip sieci.
Wtedy idziesz na spec, wpisujesz amx_allinfo nick lub amx_ip i kopiujesz ip czitera, cs na pasek, otwierasz ta strone , wpisujesz ip i widzisz czy to neo netia czy cos, lub tez po zakresie ip.
Np ip 77.253.74.95, wpisujesz na takiej stronie, i strona ci pokazuje ze to jest ip z przedzialu 77.253.00.00 do 77.253.255.255, czyli juz widac czy zmienne :)
Rosi na pw zaraz ci napisze taka strone, a co do bana na zmienne ip to myslalem ze znasz nasza tajna bron, jak nie to tez ci napisze zaraz na pw
*Nice napisał/a:
83. początek - neo na 100%
Nice ja mam poczatek 83.13 a nie mam neo :D ogarze :D
Ostatnio zmieniony przez Fayrant 2009-02-11, 19:37, w całości zmieniany 2 razy
taa ale w zmiennym zmienia sie tylko koncowka bo gdy daje sie bana, to to wlasnie idzie tylko na koncowke, nie bylo by problemu, gdyby mozna bylo dawac bana rowniez na poczatek IP, wiem bo sam mam zmienne ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum