Post numer: #1Wysłany: 2010-01-08, 16:47 Przeniesienie pliku na laptopa
A więc tak, chcę przenieść pewien plik (+600mb) na laptopa z PC.
Zmodyfikować na laptopie ten plik i znów wysłać na PC.
I teraz tak:
- nie chce, żadnego rapidshare czy też inne takie
- nie chce tracić 2 płyt bo później zrobią event i znów będę musiał od nowa go zmodyfikować
- nie posiadam pendriva (nie wiem jak się to pisze)
Słyszałem o możliwości przeniesienia plików przez sieć czy coś...
Mój PC używa tego samego internetu co laptop.
Czy jest taka możliwość?
Nie da sie inaczej niz to co napisales. Jesli nie masz pendriva najtaniej bedzie uzyc 1 plytki. Plyta kosztuje grosze. Mozesz takze popytac kolegow moze ktos ma w domu specjalny kabel USB-USB dzieki ktoremu mozesz polaczyc 2 komputery razem i wtedy przesylac dane. Taki kabel ma bardzo duzy przesyl danych i kilkaset MB trwa kilka minut. Tak jakbys ptzenosil dane z katalogu na dysk.
Pomoglem kliknij POMOGL.
Kiewtys moj starszy przesylal pomiedzy laptopem a PC pliki tam z 16/20gb za pomoca kabla sieciowego (podlaczasz jedna koncowke do laptopa, zas druga do PC), potem jakos tam sie wchodzilo w moje miejsce sieciowe (tak mi sie wydaje) ale dalej nie pamietam. Za to na 100% jestem pewien nze dzieki temu kablu od neta podlanczajac do 2 kompow dziala jak ten kable USB USB o ktorym wspomnial momo. ;]
Mozesz tez kupic plytke DVD+RW (bedzie na wiecej niz 1, czy tez 100 nagran) i dzieki win_rarowi spakowac dany plik gdzie mozesz zrobic ze spakuje sia na kilka katalogow do pojemnosci na plytke, mozesz tak chociazby 100gb skopiowac (tylko musi miec miejsce na dysku, zeby spakowac i kupe czasu :D)
Jeżeli masz do domu doprowadzony jeden kabel do internetu i rozdzielasz to routerem u siebie to możesz najzwyczajniej w świecie udostępnić plik w sieci i na drugim kompie w miejscach sieciowych powinieneś widzieć ten plik, oczywiście jeżeli komputer i laptop są w tej samej grupie roboczej
po 1. musisz nadac ta sama nazwe grupie roboczej na kompie i laptopie (panel sterowania -> system -> nazwa komputera)
po 2. reset kompa
po 3. tworzysz nowy folder na pulpicie po prawej w skrotach bedziesz mial udostepnij ten folder i zaznacz udostepnij folder w sieci... winda sie spyta o nazwe jaka ma sie wyswietlac innym uzytkownikom wpisz co chcesz:] ten punkt na 2 kompach robisz i te foldery posloza ci do wymiany plikow
po 4. musisz sprawdzic ip jakie masz na kompie jednym i drugim
laczysz sie miedzy kompami w sposob taki
start -> uruchom -> \\ipKomputeraZKtorymSieChceszPolaczyc
powinny ci sie wyswietlic foldery udostepnione na kompie wchodzisz we wlasciwy i przerzucasz pliki
chyba o niczym nie zapomnialem;p
robie to co chwila u mnie w domu bo przerzucam pliki z lapa na kompa...
tylko ze ja nie mam neta na obu kompach tylko lacze je kablem krosowanym:]
wiec nie wiem czy w twoim wypadku podziala jak nie to taki kabelek kosztuje doslownie grosze:] zalezy od dlugosci:p
Jak masz bluetooth to Ci nic nie da najlepiej przez kabel jak mówi Avro najszybciej Ci prześle... bo móglbyś jeszcze płytką ale byś musiał nagrywać ale troche by się nagrywało.
podłączasz przez wejście na kabel internetowy. Ale są 2 rodzaje wejść Ja mam takie większe i mniejsze i lan kabel wejście mam na ten mniejszy ale chyba każda karta int. i laptopa ma
* Graczem
* Użytkownikiem Mało ? to zostaw u nas swoja reklamę !
Przejdz do dzialu Kontakt
i postaraj sie z nami tworzyc portal.
Miejsce na Twoja reklame. W razie pytań lub chęci nawiazania współpracy pisz : gg: 7892651
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum