Post numer: #1Wysłany: 2010-01-18, 00:20 Mysle nad kupnem nowych sluchawek ;]
Wiec mam zamiar grac coraz lepiej, a ze za bardzo poprzez komendy nie moge podkrecic slyszalnego dzwieku zaczolem zastanawiac sie nad nowymi sluchawkami i przeszukujac rozne fora i allegro znalazlem pare interesujacyh mnie ofert.
- Steelseries 3H VR - ok 105 zł | 10 - 27 000 Hz | 50 Ohm | 110 dB
- Sennheiser HD 202 - ok 90 zł | 18 - 18 000 Hz | 32 Ohm | 115 dB
- iBox HPI 7000 VB - ok 120zl | 20 - 500 (basy) /20 000 Hz | 64 / 32 (basy) Ohm | 100 / 120 (basy) dB
Ustawilem moim zdaniem od lepszych do najlepszych.
Prosil bym was o rade, jesli ktos posiadal z was ktores z tych sluchawek, lub zaproponowal cos w okolicy 100zł i czy oplaca sie kupowac lepsze sluchawy przy slabym kompie, oto moje parametry -> klik <-.
Zdecydowanie iBox ... w nich masz najlepsza jakosc dzwiekowa i poszerzenie stereo ktore pozwoli na osiaganie duzo lepszej jakosci niz na Steel ktore krytykowane sa przez spora ilosc graczy badz Seenheisery . ale seen tez polecam wybor nalezy do Ciebie przy czym ja bym bral IboXy :)
____________________ 03:07 - Dancik www.tnij.org/oporowymix: jak spie o 2 w nocy a ten mi mlaska bo wlasne gowno przezuwa
03:07 - קרולינה | mix!!: to ty spisz?
03:08 - Dancik www.tnij.org/oporowymix: to bylo 4 lata temu
03:08 - קרולינה | mix!!: hahahhaa
No wlasnie tez wydawalo mi sie ze IBOX najlepsze, bo pzeciesz 5.1 (po4 glosniczki w sluchawce), to bym nie tylok wiedzial za ktora sciana stoi kolo, ale tez w ktorym doslownie punkcie. :D
Tylko mam taki dylemat, czy oplaca mi sie takie sluchawki kupowac przy tak slabym kompie, da rade, zeby efekty byly takie jak daja sluchawki, a nie blokowane przez slaba karte muzyczna ?
Adis^^ napisał/a:
Pytania, Prośby i Problemy
to off topic xDDD
Dalem tutaj bo, to taka sugestia i nie za bardzo myslalem nad tym zeby komus dawac + jak polecil by mi Iboxy :d. No i dalem tez tutaj zeby dante sie nie czepial
Faja, czytlame na wielu forach, ze ludzie narzekaja ze te fatality sa kipskie, slabego wykonania i wgl, a pro gracze graja na nich (pokazuja sie w nich) bo sa one sponsorowane, a tak naprawde graja na innych.
Fayrant napisał/a:
Slychawy creative nie byle jakie i karta muzyczna creavite = moc :D
To tez daje troche do mysalenia, ale to ze te Ibox maja po 4 glosniczki to mnie chyba jednack bardzije przekonuje do nich, na dodatek czulosc basow to 120dB zas te fatality raptem 110. ;]
Co do mikro jakis sie znajdzie zwykly stojacy. (gdzies w kartonie pewnie lezy)
Sharp napisał/a:
kup lepiej dobra karte dzwiekowa, a sluchawki z biedronki
Fatality tak jak oni mowia sa jakosciowo chyba najlepsze.. typowo stworzone do tej gry juz nie zwracajac uwagi na bas.
ale i tak iboX
____________________ 03:07 - Dancik www.tnij.org/oporowymix: jak spie o 2 w nocy a ten mi mlaska bo wlasne gowno przezuwa
03:07 - קרולינה | mix!!: to ty spisz?
03:08 - Dancik www.tnij.org/oporowymix: to bylo 4 lata temu
03:08 - קרולינה | mix!!: hahahhaa
ja nie bede tworzyc nowego tematu podam tylko ze mam karte dzwiekowa Realtek HD audio i prosil o propozyjce sluchawek do 100 zl i mam pytanie czy mogl bym przy moich straych sluchawkach zostac
glosnik 40nm z jakims z neodymoywm magnesem
Impedancja 32 (omy nie mam takiego znaku :/)
czulosc 116db+3db(przy 1 kHz, 1 mW)
moc wejsciowac 50 mw maksymalna 100 mW
Odp czestotliwosci 20-22 000Hz
czy one sa dobre chce kupic nowe poniewaz tych zepsul sie micro i chce owy i czym mogl bym je kupic drugi raz czy radzicie mi kupic inne ?
przepraszam ze nie zalozylem innego tematu
Ostatnio zmieniony przez Nivea 2010-01-18, 12:25, w całości zmieniany 1 raz
Po waszych postach doszedlem do wniosku (dylematu) pomiedzy dwoma Fatality a iBox (prykro mi cisek, malo przekonujacy byles :D)
Fatality | iBox
- stereo | surround (gromny +)
- 110 db | 120 db
- mikro | brak mira
- nie wygladaja na masywne | wygladaja na masywne
- 90zł | 120zł
- integracja z karta | nie wiem czy sie zintegruja :d
No i kurde nadal mam dylemata, ale to suuround w iBoxsie ogromnie mnie przkonuje ;]
A i jeszcze czym sie roznia Fatality HS 800, od 1000 ?
Dobra zdecydowalme sie na te iBox, ale niestety nie ma na llegro ;/ to znalazlem na jakichs sklepach, a tam znalzlem kolejne nowsze iBox w tej samej i cenie i z mikro.
Słuchawki I-BOX HPI 7010MVU 7.1 VS Słuchawki I-BOX HPI 7000VB 5.1
Jak juz wybiore ktore wkoncu kupie, to jeszcze jest jeden problem bo jak juz to faja zauwazyl mam karte Creative Sound Blaster Live! i niestety nie jest to karta pod 5.1, a tym bardziej pod 7.1, wiec wydaje mi sie ze mimo to ze sluchawek beda suuround to i tak przez ta karte bede slyszal stereo i mysle czy, musze kupowac nowa karte, czy wystarczy takie ustroistwo -> Karta Dzwiekowa Muzyczna HQ Vitrual USB 7.1 AK103B <- ?
Nie słuchaj głupot co ci ludzie gadaja o fatalitkach.
Ja mam je od jakis 4 miesiecy i nie narzekam , dobre do muzyki odłaczany mikrofon i wszystko praży jak nalezy.,
Wszystko słychac wh pro 100% mastah.
Wejscie pod normalne gniazdo a nie jak iboxy pod usb.
Sennheisery kumpel ma i tez nie narzeka czasami płacze ze za duzy bass.
a jak ci sie zadne z tych nie podobaja to dołóż troche grosza i steelseries siberie kup.
Zadyma z tego co ja slyszalem, to maja cienki kabel i efekty uzytkowania widac jakos po 6/8 miesiacach, a z tego co widze poo obecnych to musze doc duzo przezyc (kompa mam u siostry w pokoju, przy jej biurku, co ona sie tu bindrzy lekcjie robi i wgl na kompie siedzi, a to jak dziewczyna czesto zachaczy spadna przrz przypadek pociagnie za kabel napewno wiecej niz rok czy dwa.
zadyma napisał/a:
Wejscie pod normalne gniazdo a nie jak iboxy pod usb.
te 7000 maja wejscei pod mini-jack, zas 7010 pod usb, ale co to szkodzi, czy gorzej sie slyszy ?
No i jeszcz eraz sie pytam, ktore lepiej i czy zakup tejj karty pod USB wystraczy zeby miec efekt suuround, czy nie bd zabardzo zrzerac procka, czy moze kupic taka karte -> CREATIVE SOUND BLASTER LIVE 24 BIT 7.1 5.1 G <- ? Bo jak widac [procka mam 1.75 to jak tamto ustroistwo zrzeralo by mi te 10% proent, to jakies 17 , czyli zamiast procka 1.75 mialbym 1.6, wiec jak waszym zdaniem lepiej, no i ktore sluchawy lepiej :D ? ;]
Doradzcie mi co Wy byscie zrobili na moim miejscu :]
P.S Moglby ktorys @ przeniesc do dzielu propozycji to paru osobom, ktore najbardziej mi pomagaja dam "pomogl", bo tu nie moge
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum