mam taki mały problem..
kupiłem sobie nową kart graf..
radeon 9550
i w csie mam bardzo mało fpsów wtedy kiedy patrze na większą powierzchnię.. jak widze mały obszar jest 100 fps.. a jak na np.. długą z jednej poch na drugą to spada do 40 fps.. co zrobić?
proszę o sensowne komentarze (wasyl ;] )
@edit
żeby było smieszniej.. to nie zależy od tego gdzie patrze, tylko co widzę.. minowicie gracze mi lagują.. gdy wchodze na empty serwer to jest ok.. 100 fpsów na max ustawieniach grafiki.. :/
Ostatnio zmieniony przez grzmotek 2008-05-19, 17:24, w całości zmieniany 1 raz
po 1. TAU laguje że szok wiec to może być przyczyną ...
po 2. miałem niedawno taki problem non stop od 20 do 40 fps na każdej mapie w każdym miejscu ... poszperałem w internecie :P i sciagnelem program reforce (troche cza poszukać) i cos tam poustawiałem i zrobiło sie wszystko pinknie jak kiedyś ... czyli cały czas dużo fps ... poszukaj tego programu powinien pomóc
dziękuję.. :)
cpu temp ok.. jest kręcony 1600@2000, max temp nie przekracza 60 st, ładne chłodzenie mam
gpu, ostro kręcone 250/400@460/450... jadę 3dmarkiem godzinę i zero artefaktów..
a od mb to raczej nie będzie..
więc to chyba nie wina temp..
może high-fps modele pomogą? bo mi się tną zwykłe..
ale to nie rozwiąże problemu z patrzeniem na większą powierzchnię..
Tak jak mowi adanos to moze byc przyczyna strerów... tylko ze ja mialem tak ze zainstalowalem najnowsze i mialem ze 30 fps i to byl max jak pojawiali sie gracze na ekranie to spadaly do 15 - 20;/ wrocilem do starych sterow i wszystko smiga jak dawniej:D czyli fps w normie^^
Tak jak mowi adanos to moze byc przyczyna strerów... tylko ze ja mialem tak ze zainstalowalem najnowsze i mialem ze 30 fps i to byl max jak pojawiali sie gracze na ekranie to spadaly do 15 - 20;/ wrocilem do starych sterow i wszystko smiga jak dawniej:D czyli fps w normie^^
TszyKa zgodze sie z Tobą, więc żeby było poprawnie śCIąGNIJ ZE STRONY PRODUCENTA INNA WERSJE(WYDANIE) STERóW
ja tak mam się z NVIDIA kochanym, jade na sterach 81.xx gdzie już ho ho wyższe są wersje, na wyższych mam straszne problemy właśnie...
____________________ >>> Veni, Vidi, Vici <<<
Ostatnio zmieniony przez adanos112 2008-05-23, 15:41, w całości zmieniany 1 raz
Ja w tej chwili na normalnych mapach (dustowych, nuke) mam 180 - 200 fps (przedtem mialem niecale 60), a to za sprawa skonfigurowania kompa oraz komendami:
developer 1
fps_max 500
i jeszcze na interp ale kazdy niech swoj ustawia (zaleznosc configa). Ja mam ex_interp 0.005 ;). Wpiszcie te komendy i bedzie sie lepiej gralo. Milej gry ^^
____________________ "Admin nie sędzia, nie musi być sprawiedliwy"
Ostatnio zmieniony przez LODOWA 2008-05-24, 14:21, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum