Post numer: #1Wysłany: 2008-04-05, 12:14 "Komputer może być zagrożony" - Co jest?
Mój problem polega na tym:
Jako że jestem dzieckiem neo posiadam Livebox'a i korzystam z adaptera gdyż nie mam na tym kompie karty bezprzewodowej. Czyli można powiedzieć, że łączę się z internetem przez sieć bezprzewodową. Problem w tym, że co jakiś czas pojawia mi się ta czerwona tarcza i dymek "komputer może być zagrożony i mi rozłącza sieć bezprzewodową. Mam włączone wszystkie zabezpieczenia Windows i na dodatek mam oddzielnego antywirusa Antivir PersonalEdition (ten z parasolką). Dodam jeszcze, że któregoś razu zostawiłem te okno gdzie się włącza zabezpieczenia Windows i w pewnym momencie "Zapora Systemu Windows" się wyłaczyła na sekundę, a potem włączyła z powrotem. Nie mam za bardzo ochoty robić formata, może ktoś mógłby mi pomóc?
Start>ustawienia >panel sterowania
uruchom Centrum zabezpieczeń
po lewej z rozwijanego menu "zasoby" wybierz " zmień sposób informowania mnie przez Centrum zabezpieczeń" ( ostatnia opcja)
odznacz wszystko.
____________________ Nie dyskutuj z idiotą, najpierw sprowadzi cie do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem
sporoboj start=>uruchom=>services.msc=> znajdź zapora systemu windows/udostępnianie połączenia internetowego => typ uruchamiania =><i tu nie pamietam co?)automatyczny-albo reczny?)=>restart komputera.
nie mam sp2 wiec nie jestem w stanie udzielic dobrej odpowiedzi
Ostatnio zmieniony przez Fatality 2008-04-05, 12:38, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum