Post numer: #1Wysłany: 2011-01-07, 22:05 Jaką sieć komórkową wybrać?
Witam.
Postanowiłem zmienić sobie nr telefonu, a co za tym też idzie mojego operatora -> Sami Swoi.
Google przeszukiwałem, widziałem tam wiele różnych opinii na temat różnych operatorów więc wolałem założyć sobie takowy temat tu na forum by poznać wasze opinie. Chodzi mi oczywiście o zwykłe świadczenie usług czyli prepaid, nie żadne zabawy w abonamenty, mixy, bo to złodziejstwo.
Obecnie mam Sami Swoi, nie narzekam na zasięg, problemów większych nie miałem, jednak wkurza mnie mała ilość dostępnych pakietów promocyjnych (nie można nazwać promocją pakietu -> 300 sms-ów za 15zł, czyli w przeliczeniu 5 gr za sms...).
Najbardziej myślę o Orange, głównie mi chodzi o sieć gdzie jest duży wybór pakietów jak tanie rozmowy do innych sieci, transfer na internet oraz przede wszystkim sms-y.
Siema.
Odpowiedz sobie na pytanie gdzie najczęściej chcesz dzwonić i sms-ować.Z tego co wiem to mieszkasz w Łodzi więc zasięg będziesz miał w każdej z sieci nawet 3G.Ja mam w orange pop,ale coraz częściej myślę o przeniesieniu do play(wraz z numerem).Na orange nie mogę narzekać,ale coraz więcej znajomych przechodzi do play i w play miałbym rozmowy i smsy w sieci za free.Tak czy siak najlepszą ofertę na rynku ma play fresh i jak się na play zdecydujesz to weź po uwagę to że inni spoza sieci płacą dzwoniąc do Ciebie sporo drożej bo aż 75gr/min.Zastanów się nad 1 zdaniem mojego posta i wszystko będzie jasne.
Pzdr.
A ja mam plusa i polecam plusa. (SimPlusa)
Raz wysylasz sms'a za 1/2zł nie pamietam (tylko musisz miec konto aktywne co miesiac, bo tak jak znowu bd aktywowa ta uslugel to kolejne 1/2zł wybulisz), potem juz nic nie placisz, jedynie za aktywacje i masz 29gr do wszystkich, ale sms'y za 18gr do wszystkich. Ja wykupuje pakiet 500 sms za 5zł, ale niestety te sms'y sa tylko do plusa, ale ze u mnie z 85% znajomych to plus, to mi to tam wisi :D
w Playu sms masz za darmo do wszystkich przy regularnych doładowaniach...
minusem jest to, że inni mają do ciebie drożej i szczerze jest to jedyny minus:]
w Playu sms masz za darmo do wszystkich przy regularnych doładowaniach...
minusem jest to, że inni mają do ciebie drożej i szczerze jest to jedyny minus:]
Dla mnie to duży minus, więc dlatego jestem sceptycznie nastawiony do Play-a.
Przede wszystkim poszukuję sieci gdzie będą ciekawe cenowo pakiety sms-ów do wszystkich sieci i to jest dla mnie najważniejszy czynnik decydujący o wyborze.
Ostatnio zmieniony przez Dante 2011-01-08, 03:09, w całości zmieniany 1 raz
Ja mam Orange od 4 lat i mi dobrze służy, dużo pakieów (tak jak chcesz), zasięg masz wszędzie. W Playu ma mój kolega, który mieszka w Warszawie i nie ma zasięgu więc to ci odradzam. Mi jest dobrze z ORange i tobie też to proponuje. pozdro
Ja mam dwa telefony, jeden w Orange bo mam abonament, a drugi stary w Heyah, gdyż duzo pisze do heyah.
Więc Ci proponuje Heyah - bo jest tanio.
SMSy do innych w Heyah - bezpłatne, a do innych sieci 14 gr. Minuta rozmowy za 30 groszy, tani internet.
Ciekawe promocje i pakiety, więcej lookaj tu http://www.heyah.pl/#/na-...h/oferta-cenowa
Ostatnio zmieniony przez *skill_off 2011-01-08, 11:56, w całości zmieniany 1 raz
Wybór pada na Orange, mimo wszystko najwięcej sms-ów piszę do osoby w tej sieci, mam tam dosyć sporo znajomych, do tego dobry zasięg no i mobilne gg w ofercie.
Odpadł na dzieńdobry Heyah który szczerze powiedziawszy nie zaskoczył mnie cenowo, o Play to nawet nie wspominam, bo ponoć z zasięgiem to są cyrki nawet w Łodzi, a ja nie zawsze też będe w mieście, czasem gdzieś wyjeżdzam, więc wolałbym nie być niemile zaskoczonym, no i nie mogłem przeboleć tego, że moi znajomi za rozmowę ze mną płaciliby aż 80gr, więc dziękuje za taką "taniochę" (złodziejstwo i tyle). Przede wszystkim Orange gdyż sporawo znajomych, jeszcze w głowie mnie się kotłuje czy nie wziąć Plusa, jednak miałem telefon w tej sieci i mimo tego, że nie narzekałem, to chciałbym spróbować czegoś nowego, więc Orange będzie dla mnie idealne.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum