Post numer: #1Wysłany: 2010-01-16, 09:11 Jak wylaczyc spam na hudzie
Wiec mam takie pytanko, jak mozna wylaczyc przrozny spam pluginami na serwerze.
Chodzi mi o te rozne napisy ,np "Gość Zalozyl sie z nomakiem o glowe i przgral" (jak ktos strzeli HS) a to wy7glada prawie jak by admin to pisal. Wiec czy mozna poprzez jakas komenda hud_... wylaczyc ten spam ?
Wchodzisz w amxmodmenu i tam idziesz do ustawienia statystyk. Wchodzisz. W srodku masz przerozne wlasnie rzeczy odpowiedzialene za ekranowy spam wszelkiego rodzaju. Jesli nie chcesz tego to wylacz wszystko tam oprocz /rank /top15 /statsme /me /hp itp
Chyba ze jestes graczem na jakims serwerze i jako gracz nie ma mozliwosci tego wylaczenia ani zablokowania.
Kliknij pomogl
Ostatnio zmieniony przez MoMo 2010-01-16, 14:01, w całości zmieniany 2 razy
Momo napewno moge to wywalic z huda, bo przeciesz wszystko mozna wywalic (celownik, radary itp.), tylko poszukuje konkretnej komendy, nawet jak mial bym ryzykowac stracenia na say@@.
Jeśli chodzi o sam hud to tu masz komendy, ale poszukaj w tym linku co ci podałem dobrze, bo mogą tam być inne przydatne komendy.
Kod:
hud_capturemouse "1" - wł/wył kursor w commandmenu (nie działa w cs 1.6).[0-1]
hud_centerid "0" - Decyduje gdzie ma się pojawić nick gracza, przy nacelowaniu na niego: w lewym dolnym rogu-0, czy pod kursorem-1.[0-1]
hud_deathnotice_time "6" - Czas w jakim są pokazywane informacje o zgonach (te w prawym, górnym rogu).
hud_draw "1" - wł/wył wyświetlanie HUD'a (ilość pieniędzy, HP, czasu, radaru, celownika etc).[0-1]
hud_drawhistory_time "5" - Czas w jakim są wyświetlane ikony HUD'a, np bronie podczas kupowania.
hud_fastswitch "0" - wł/wył szybką zmianę broni bez potrzeby potwierdzania strzałem wyboru.[0-1]
hud_saytext "1" - wł/wył wyświetlanie czatu w grze.[0-1]
hud_saytext_internal "1" - wł/wył wyświetlanie czatu w grze.[0-1]
hud_saytext_time "5" - Czas w jakim napisy na czacie są wyświetlane.[0-1]
hud_takesshots "0" - wł/wył robienie screena statów przed zmianą mapy.[0-1]
Ostatnio zmieniony przez Dante 2010-01-16, 15:14, w całości zmieniany 3 razy
Dzieks Dante, widze, ze jednak nie ma tego czego szukalem i musial bym bezposirednio usuwac to z CS, sprawdzac co usuwam itp. Ale nie chce mis ei w to bawic.
Ale dobra dzieks obydwaj dostajecie po +, bo wkoncu powiedizla MoMo jak to usunac, a Dante powiedzial konkretnie (pokazal) ze nie ma na to komenmdy (no chyba ze nie bylo jej w spisie).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum