Domena FPScs.net na sprzedaż ! więcej informacji na : http://allegro.pl/domena-fpscs-net-wraz-z-forum-counter-strike-cs-i2271034185.html?source=oo

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: Brak tagów.

Jak polepszyc dzwiek w CS ?
Autor Wiadomość
Gracz : Nomak 
Ranga : FPS-Player

Zaproszone osoby: 37
Nr Użytkownika: 919
Ustrzelił 7 fragów
 Post numer: #1  Wysłany: 2010-01-17, 17:06   Jak polepszyc dzwiek w CS ?

Kazdy dobry gracz wie, ze bardzo wazny jest sluch w CS i mam takie pytanko, czy jest jakas mozliwosc polepszenia, np jak normalnie slysze typa jak jest odmnei tam 50 metrow (biegnie), to dzieki konkretnym komenda bd slyszal go te 55m, czy cos takiego, albo poprostu bd to lepiej (glosniej) slyszalne.

Znalzalem cos takiego
Kod:
sv_voicecodec "voice_speex" // rodzaj kodeka, domyslnie voice_miles, zalecany voice_speex - lepsza jakosc kosztem kilku procent uzycia procesora
sv_voicequality 3 // jakosc glosu, od 1 do 5, im wiecej tym lepiej ale wieksze uzyci proca i sieci, domyslnie 3
Mam slabego kompa, a tak bardzo na jakosci glosu (rozumiem to jako jakosc mikro) nie zalezy mi tak na jakosci odglosow postaci (strzalow, krokow) innych graczy, dlatego poprawilem tylko ta pierwsza komende.

Tak wiec poszukuje jakichs komend na polepszeniu dzwiekow w CS, jak ktos zna jakies, za podanie bd wdzieczny i wynagrodze go "pomogl".
GetPrize, Farcisz, Surfuj, Auto-ruch, PioSurf
123konkurs, goof, Zgarnijnagrode, Kipek, Szoking

Jesteś graczem widzącym ten tekst od 30.III.2009.r :-P
Ostatnio zmieniony przez Nomak 2010-01-17, 17:12, w całości zmieniany 1 raz  
Daj się zfragować autorowi tego posta

Gracz : All right! 

Zaproszone osoby: 3
Nr Użytkownika: 3893
Ustrzelił 2 fragów
 Post numer: #2  Wysłany: 2010-01-17, 17:22   

Hmm szczerze ? to nie wiem czy są na to jakieś komendy a nawet jak by były to by można to uznac za "wspomagacz" myślę ze najprościej to kup sobie słuchawki ... ja mam słuchawki za zaledwie 23zł i słyszę jak ktoś idzie mniej więcej o 20m(może dalej) ode mnie :) ale jeżeli chcesz słyszec hmm jakieś 50m/100m to kup sobie słuchawki za 500zł :)

Gracz : Fayrant 

Zaproszone osoby: 10
Nr Użytkownika: 9
Ustrzelił 3 fragów
 Post numer: #3  Wysłany: 2010-01-17, 17:25   

Nomak napisał/a:
sv_voicecodec "voice_speex" // rodzaj kodeka, domyslnie voice_miles, zalecany voice_speex - lepsza jakosc kosztem kilku procent uzycia procesora
sv_voicequality 3 // jakosc glosu, od 1 do 5, im wiecej tym lepiej ale wieksze uzyci proca i sieci, domyslnie 3

Kolezko to ^^^^^^^^^^ co znalazles to sa cvary do ustawiania ze strony serwera a nie gracza :)

Jest tam kilka komend dzwiekowych z tego co wiem ale duzo one nie daja, jedyna ktora mi przychodzi do glowy to voice_eax 1 , tak po ludzkiemu to jest to cos w rodzaju echa i podaje ci przyklad: gracz stoi za skrzynia czy jakas sciana naprzeciwko ciebie i wali z awp, ty majac wpisana komende voice_eax 1, nie widzac go, bedziesz slyszal po jego strzale z ktorej strony on strzelal i czy byl to strzal z lewej strony sciany czy z prawej :D ciezko to wytlumaczyc ale to jest cos takiego, pograj sobie troche na tej komendzie i zobaczysz czy bedzie ci sie lepiej gralo

Zadnych innych komend raczej nie wyczarujesz, jedyne dobra karta muzyczna + sluchawki
Ostatnio zmieniony przez Fayrant 2010-01-17, 17:29, w całości zmieniany 2 razy  

Gracz : All right! 

Zaproszone osoby: 3
Nr Użytkownika: 3893
Ustrzelił 2 fragów
 Post numer: #4  Wysłany: 2010-01-17, 17:28   

Hehe Fayrant wystarczy miec słuchawki żeby słyszec skąd ktoś strzela :D moim zdaniem to coś w stylu ''wspomagaczy" :/

Gracz : oUpolak
[Usunięty]
Ranga :

Nr Użytkownika: -1
 Post numer: #5  Wysłany: 2010-01-17, 18:36   

Więc słuchawki za 500zł to też wspomagacz ! Jeśli ktoś ma słuchawki za 10 zł to ma takie, a jak ktoś ma za 100zł to te komedy pozwalają w pełni korzystać z tych słuchawek. Podobnie z FPS'ami -> Jak użyjesz Developer 1 i ci skoczy fps do 200, to też wspomagacz ? Czy może wykorzystanie sprzętu, za który zapłaciłeś 5k PLN (tak za 5k 200fps to żal ale to tylko porównanie :P)

Mówiąc krótko i wyjaśniając wspomagacze to nie to, jak gra chodzi, tylko jak to wpływa na trafienie innego gracza. Orientacja i przeczucie to przecież też nie są wspomagacze ;D

A co do dźwięku nic nie znalazłem, poza tym, że podstawowe raczej już są wysoko ustawienia :P

Gracz : MoMo 

Nr Użytkownika: 35
Ustrzelił 2 fragów
 Post numer: #6  Wysłany: 2010-01-17, 19:00   

Dobra podpowiem ci :)

Granie na sluch to przy dobrych sluchawkach to polowa skucesu. Mam karte dzwiekowa zintegrowana w laptopie ale mam dobre tanie sluchawki.
Typ : Philips SBC HP195
Link : http://www.skapiec.pl/site/cat/49/comp/87913

Wielki + tych sluchawek to mocny bass gdyz sa duze, gabkowate i dobrze przylegaja do ucha. Ale od strony gry zbyt duzy bass dziela blednie gdyz bedziesz slyszal przeciwnika ale nie bedziesz wiedzial z ktorej strony idzie. Bedziesz wiedzial dopiero w ostatnim momencie. Te sluchawki sa wyjatkowe co na ten temat moze opszernie rozposac sie Dante. Bo troche pogralismy razem. Doslownie nie przesadzajac z pol mapy slysze tupania. I tylko w tobie problem jak to wykorzystasz. A patrzac na twoj skill to latwo to sobie przyswoisz. Tak jak niektorzy pisza ze z 50 m slysza kroki :lol: Taki cos to na glosnikach slychac. Ja za tej odleglosci moge uslyszec wyciagniecie noza ( bo to jedyna bron ktora wydaje dzwiek jak sie wyciaga ) z odleglosci ok 50 m M4 z tlumikiem za kilkoma scianami nie wydaje czasem dzwieku pewnie mieliscie taki efekt ale chociaz nie slysze strzalow to slysze spadajace luski na podloge czy to z karabinu czy z awp.

Przytocze dosc smieszna sytuacje. Gralismy ktoregos razu razem z Dante na Office szlismy oboje kolo siebie na szifcie od strony okien. Mniej wiecej w polowie planszy ( kolo zwalonego automatu z napojami czy to szafka niewiadomo ) ja uslyszalem pupniecie na respie Terro i mowie do Dante "jest na respie" a on "jak ty go slyszysz skoro ja go nie slysze ?" I tutaj lezy mniedzy nami roznica w sluchawkach.
Naprawde polecam goraco te slychawki i do sluchania muzyki i do gry. Dzwiek naprawde wysokiej jakosci.
Tak jak Dante mowie mam sluchawki z Tesco ktore sprzedawali w promocji z WH :mrgreen:

Taniocha ja je kupilem z 5 lat temu i dzialaja jak nowe.

NIEKTÓRZY TU NAPRAWDE NIE MYŚLĄ !!!
TYLKO DZICIAKI BAWIĄ SIĘ W KLANY !!!

Gracz : Nomak 

Zaproszone osoby: 37
Nr Użytkownika: 919
Ustrzelił 7 fragów
 Post numer: #7  Wysłany: 2010-01-17, 20:26   

Wiec tak :]

Od pierwszego postu
Evo napisał/a:
ja mam słuchawki za zaledwie 23zł i słyszę jak ktoś idzie mniej więcej o 20m(może dalej) ode mnie :) ale jeżeli chcesz słyszec hmm jakieś 50m/100m to kup sobie słuchawki za 500zł :)
Osobiscie mam sluchawki za 25/35 GENIUS HS 04A (nie pamietam) i powiem, ze bardzo dobrze sie sprawuja, nw czy zawsze ze mna kampia/raszuja boty, ale czesto ja sie zatrzymuje bo slysze ze ktos zza rogu zaras sie wychyli (ogolnie duzo slysze), a te 50 metrow, to tak sobie napisalem :] (orjentacyjnie).
Fayrant napisał/a:
to sa cvary do ustawiania ze strony serwera a nie gracza
No nie wiem, ale ta pierwsza komende mialem ustawiona domyslnie "voice_miles" i tam przestawilem na lepsze (ale jak tak mowisz, to musze wierzyc) :D.
Cytat:
voice_eax 1
Za ta komende masz +, mam nadzieje ze cos lepiej bd ^.^ ;]
oUpolak napisał/a:
podstawowe raczej już są wysoko ustawienia
Mozna konkretniej ?
Mianowicie jakie komendy ?
MoMo napisał/a:
A patrzac na twoj skill to latwo to sobie przyswoisz.
Jesli mowisz o mnie to dzieki, schlebia mi to (teraz gram nieco lepiej niz jak ostatnio widzielismy sie na serwie) :D
MoMo napisał/a:
Doslownie nie przesadzajac z pol mapy slysze tupania.
No a co do tych Twoich sluchaweczek momo, to powiem tak. Gralem parenascie dni z typkiem, ktory mial sluchawki za jakies 300zl 5.1, czyli po 4 (o ile sie nie myle) w kazdej sluchawce, taka sytulacjia na aztec, beigniemy z respa, a on mi mowi ze kolo biegnie do bramy, ja zdziwiony bo nic nie slyszalem, ale zeczywiscie dobiegal do bramy, ze jak dobiegalismy, to akurat byl za brama, czyli mniej wiecej tak jak na foto :].

Czyli mozna wywnioskowac, ze kolo dosc duzo slyszy :D.
MoMo napisał/a:
uslyszec wyciagniecie noza ( bo to jedyna bron ktora wydaje dzwiek jak sie wyciaga )
To to ja nawet slysze. Ten kolo mowil mi ze slyszy jeszcze aka, albo m4, tylko dokladnie nie pamietam, ale chyba emke.
MoMo napisał/a:
z odleglosci ok 50 m M4 z tlumikiem za kilkoma scianami nie wydaje czasem dzwieku
Nie jestem pewien o czym ty mowisz, ale wydaje mi sie, ze chodzi Ci o strzelanie, a nie o wyjmowanie.
MoMo napisał/a:
slysze spadajace luski na podloge
Tego to chyba nie slyszalem, moze to dzieki tym Twoim bvasem, ale nastepnym razem sie wslysze (bo swoje luski to na bank slysze, ale wroga chyba tylko z bliska (ok 3/5 metrow)

To moze sa jakies sposoby, nie koniecznie komendy, ale podkrecenie karty dzwiekowej, np przez zintegrowanie, bo nie ukrywajac nawet nie kojarze jak moja karta sie zwie :d, bo o grafie to prawie wszystko wiem ;]
GetPrize, Farcisz, Surfuj, Auto-ruch, PioSurf
123konkurs, goof, Zgarnijnagrode, Kipek, Szoking

Jesteś graczem widzącym ten tekst od 30.III.2009.r :-P
Ostatnio zmieniony przez Nomak 2010-01-17, 20:28, w całości zmieniany 2 razy  

Reklama
Zareklamuj się w FPSproject.com

Zostań naszym :
* Partnerem
* Graczem
* Użytkownikiem
Mało ? to zostaw u nas swoja reklamę !

Przejdz do dzialu Kontakt i postaraj sie z nami tworzyc portal.

Miejsce na Twoja reklame. W razie pytań lub chęci nawiazania współpracy pisz : gg: 7892651

10 podobnych tematów na FPSproject.com
Jak wylonczyc walone reklamy w firefoxsie w nowym oknie ?
Jak odzyskać Skradzione konto Steam??
Dodanie najlepszych map z poprzedniego zm ??
Czy jest jakas mozliwosc zeby mnie odbanowac za WH ?
Jak puszczać muzyke w CS za pomocą HLSS 3.0
Jak Oni Śpiewają? czyli Pokaż się graczu z innej strony =]
Cspns.com Najlepsza Siec serwerow CS !
Wielka PalNajlepszy z Polski || HS || AB
problem z dzwiekiem w cs
Była już tapeta- czas na muzyczkę! Własna muzyka w menu!

Zanim Napiszesz
Zapoznaj się koniecznie z REGULAMINEM FORUM/STRONY
Używaj opcji SZUKAJ
Odpowiedz do tematu