Post numer: #1Wysłany: 2010-02-05, 20:43 Czy to wina dostawcy neta ?
Więc mam taki problem od dłuższego czasu (pare tygodni), gdy gram w CS/a to jest mniej więcej tak ok 10/30s ping 50/70 po chwili skok pingu do 200/300 (lub więcej) na ok 1/3s, potem znowu spokój 10/30s i skok i tak non stop. Przez to nie mogę grać, dodam, że z rana tak do 11/12 jest spokój wszystko normalnie, później do wieczora tak non stop szaleje. Dodam jeszcze, iż mam neta na parę kompów do których nie mam dostępu, więc wydawało mi się, że ktoś po prostu wysyła/ściąga jakieś małe pliczki (np, fotki), ale to trochę przy długo już trwa. Więc zastanawiam się nad tym, czy to może być wina dostawcy neta, dodam, że mam netię.
...dodam jeszcze, iż mam neta na parę kompów do których nie mam dostępu
To właśnie może byc wina tych skoków pingu ... w sumie rzadko jest tak żeby przez jakiś serwer skakał ping co ileś tam sekund z reguły to jest przez neta. Jeszcze jak masz na kilka kompów to tym bardziej :)
Hmm...
"pomógł" jak sama nazwa wskazuje, że daną rzecz dostaje się za pomoc, a Twoja wypowiedź może i była poprawna, lecz nie myśl, źe ja jakichś ułom jestem co z buszu wylazł i pierwszy raz na oczy kompa widzi. Tak więc niestety nie dostaniesz odemnie za swą wypowiedź "pomógł".
Nomak napisał/a:
10/30s
Można nawet bardziej powiedzieć, że o 5/10s (może nawet mniej), że pobiegnę kawałek, np z respa TT do trupa i nim do niego wbiegnę, lag (skok pingu) i małe/większe odchylenia czasowe w obie strony. Bardziej by to było dla mnie zrozumiałe, gdybym miał skoki do 800/1200/1800, jak wcześniej na jakieś kilkadziesiąt minut/kilka godzin, bo wtedy byłem na 100% pewny, że ktoś coś ściąga/wysyła, ale tak małe zwiechy to chyba nawet na te fotki za krótko, więc może jakichs doświadczony informatyk mógłby mi to wyjaśnić ?
###
Wpadło mi do głowy jeszcze jedno pytanko. Bo jak mam odpalony program jDownloader (program do zbierania linków typu rapidschare itp., które później pokoleji ściąga), to włączenie CS powoduje, że pliki np ze ściągania tam 100/300Kb/s spada do ok 10/30Kb/s, przez co mi nie laguje (tam kilka ms), a i tak się ściąga, to czy można by tak zrobić, aby działo się tak na całej sieci ?
Bardziej by to było dla mnie zrozumiałe, gdybym miał skoki do 800/1200/1800, jak wcześniej na jakieś kilkadziesiąt minut/kilka godzin, bo wtedy byłem na 100% pewny, że ktoś coś ściąga/wysyła
Nomak! możesz miec 200 i może się okazac, że ktoś coś ściąga ;p
Nomak napisał/a:
Evo napisał/a:
Dasz pomógł ?? ;p
Hmm...
"pomógł" jak sama nazwa wskazuje, że daną rzecz dostaje się za pomoc, a Twoja wypowiedź może i była poprawna, lecz nie myśl, źe ja jakichś ułom jestem co z buszu wylazł i pierwszy raz na oczy kompa widzi. Tak więc niestety nie dostaniesz odemnie za swą wypowiedź "pomógł".
Pomógł może znaczyc np. Danie informacji ^^ w ogóle to ja próbuję Ci pomóc a ty na mnie "naskoczyłeś" jak bym nie wiem co zrobił ...
Wpadło mi do głowy jeszcze jedno pytanko. Bo jak mam odpalony program jDownloader (program do zbierania linków typu rapidschare itp., które później pokoleji ściąga), to włączenie CS powoduje, że pliki np ze ściągania tam 100/300Kb/s spada do ok 10/30Kb/s, przez co mi nie laguje (tam kilka ms), a i tak się ściąga, to czy można by tak zrobić, aby działo się tak na całej sieci ?
To Ty grasz i ciągniesz z raida w tym samym czasie?
1. Zaktualizuj wszystkie programy, antywira szczególnie
2. Dociśnij kabel od neta do kompa
3. Ściągnij program NetCut wyłącz all neta i sprawdź, czy dalej tak się robi, jak tak to wiadomo że nie Twoja wina ;p
Skoro oni będą mieć net off, wszystkie programy zaktualizowane (są niektóre wkurzające i się same aktualizują co chwilę), to wg. mnie już zależne jest od netii.
A co do JDownloadera - włącz ściąganie i zapodaj sobie filmik na YT i zobacz jak prędkość spada ;) Jak włączysz pause to normalnie powinieneś grać, sam korzystam z pause jak ściagam z rapida, bo sloty zajęte (osiedlowy net ^^) i niech sie ugryzą będzie się 2h plik ściągać
Ściągam ten programik Netcut i jak bd te skoki pingu to sie sprawdzi, czy to przez te kompy.
Jesli okarze sie, czy to przez te kompy.
Nie zrozumialem tylko tego Twojego tekstu
oUpolak napisał/a:
bo sloty zajęte (osiedlowy net ^^) i niech sie ugryzą będzie się 2h plik ściągać
Wciaga dnia to ja zauwazylem ze na rapidzie czesto sie nie sciaga bo jest tekst "all free slots is use", czy ze wszystkie slkoty dla darmowych uzytkownikow sa zalejete.
Chodzi o to, że mam takie samo zewnętrzne ip co połowa miasta prawie :P Czyli ktoś ode mnie bana na ip dostanie - ja tez, z rapida coś ściąga - to nie mogę bo tak jakbym to ja ściągał :P
Dobra polak kumam jak ty masz :D
Ogarnolem juz ten programik, ale odlaczylem wszystkich, tylko siebie zostawilem no i dupa i tak mam te skoki pingow.
Czyli to moze byc jednak wina dostawcy ?
no patrz podpis 6/512, ale normalnie z rana jak gram to pingi 50/60, tylko pozniej zazwyczaj takie skoki
oUpolak napisał/a:
Zadzwon do netii opieprz i niech ci zalatwia sprawe, nie musisz sie znac na tym oni od tego sa
No chcialem to zrobic odrazu, ale nie chchailem na nich wrzeszczec nim pewny nie bd :D Ale teraz juz jestem dzieki, temat do zamkniecia.
Polak "pomógł" :]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum