Post numer: #1Wysłany: 2010-02-28, 21:22 Auto BH w NEW GAME ?
Witam, czy jest taka możliwość włączenia auto bh w new game? sciagnelem sobie kilka dobrych mapek i chciałbym je wypróbować tylko ze jak włączam to jest bez bh i takie granie nie ma sensu. Chodzi mi o takie bh co na DR. Jak można to proszę krok po kroku bo jestem w to zielony... :)
Z góry dzięki :)
Ostatnio zmieniony przez smolki14 2010-02-28, 21:29, w całości zmieniany 1 raz
zainstaluj amxx i wgra j plugin deathrun czy jakos tak
____________________ Nauczcie się pisać na admin say, czyli wciśnijcie klawisz U, dajcie znak @ i napiszcie info adminowi o waszym podejrzeniu
hej hej chu** :D
Ściągasz AMX dla leniwych, potem ściągasz mod [DR]. Wpisujesz cvary w amxx.cfg
Kod:
;Przydatne pluginy
ad_manager.amxx ;reklamy na serwerze, możesz edytować w configs/advertisements.ini
deagsmapmanager.amxx ;plugin od map, gdy dodajesz mapę, dopisz jej nazwę do: cstrike/mapcycle.txt, amxmodx/configs/maps.ini, amxmodx/configs/allmaps.ini oraz amxmodx/configs/standardmapsmaps.ini jesli chcesz aby wszystko super śmigało;p
voice.amxx ;super plugin do zarządzania głosem, więcej w amxx.cfg
;DeathRun
deathrunmanager.amxx ;główny plugin DeathRun
drtriggerhurtfix.amxx ;fix do błędu z trigger hurt
;drspirites.amxx ;obrazek gdy zginiemy, wyłączony
func_rotate_fix_engine.amxx ;fix dla function rotate(wymaga modułu engine)
stuck.amxx ;zapobiega utknieciom graczy
team_join.amxx ;dołącza graczy do teamów
dr_lock_buttons.amxx ;blokuje używanie sprays
bhop.amxx ;automatyczny bhop, zmiana cvarów a amxx.cfg
Mapy startowe wpisujesz do server.cfg
Ogólnie połapiesz się co i jak, po ściągnięciu amx dla leniwych tam będziesz miał all, jak włączać mody, jak ustawić cvary itp itd etc, jak coś to pisz na pw, dam ci amx i mod dr.
____________________ by 3^k
Aleś se podpis zajebał:D
Ostatnio zmieniony przez MagiC* 2010-03-02, 13:43, w całości zmieniany 1 raz
Jesli chodzi o pluginy, to ten na bh wystarczy, jeśli nie chcesz robić serwera dla ludzi, a samemu uczyć się bunny hopa. Sam na nim uczyłem się deathruna. Ściągnij najpierw AMXX instalera stąd:
http://www.amxmodx.org/dl...aller-1.8.1.exe
I zainstaluj gdziekolwiek. Powinna wtedy włączyć się ponownie instalacja (jeśli nie odznaczałeś odpalenia instalacji przed zakończeniem), tym razem ta właściwa. Instalujesz wszystko do folderu /cstrike, jeśli masz non steam lub /cstrike-polish, jeśli masz steam (nie instalowałem jeszcze na steamie, więc nie wiem dokładnie, czy instalacja czymś oprócz tego folderu się różni - w razie czego, popraw mnie ktoś mądry). W polu custom game addon wybierasz CS. Po zainstalowaniu powinieneś mieć już amxxa na serwerze. Aby skakać jednak z bh musisz sciągnąć i zainstalować plugin. Pobierasz stąd:
http://www.cscenter.pl/ar...hop_plugin.html
Po ściągnięciu kopiujesz b-hop.amxx i wchodzisz do folderu z CSem i AMXXem, czyli prawdopodobnie tu (przy non steamie): C:/ Program Files/Valve/cstrike/addons. Wchodzisz w folder /plugins i wklejasz tam pliczek. Następnie idziesz wstecz i wchodzisz w folder /configs i otwierasz plik plugins.ini notatnikiem. Dopisujesz na końcu linijkę: b-hop.amxx.
Po odpaleniu gry powinieneś skakać bez przerwy trzymając spację, jednak aby skakanie było efektywne jak na prawdziwym DR z Auto-bh, musisz jeszcze w konsoli (już w grze) wpisać sv_airaccelerate 100 lub nawet większe (od około 300 w górę nie widać różnicy w skakaniu), aby nie zatrzymywało Cię podczas robienia zakrętów. Jakbyś miał z czymś problem, pisz.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum