Po prostu myślą, że skopiują lvl
Ale ciężka jest sprawa, kiedy ktoś pod nickiem np. Avro wejdzie na czitach, a to nie prawdziwy Avro...
I też można uznać jako pretekst (GRać samemu na dopalaczu, nie mówię o Aim) dostać bana, zmienić ip i wejść ban, i na forum "Czemu ban, ktoś się podszywał"
Ma plusy i minusy ;)
Byłoby fajnie porobić konta graczy, ale trzeba się namęczyć...
Ale ciężka jest sprawa, kiedy ktoś pod nickiem np. Avro wejdzie na czitach, a to nie prawdziwy Avro...
I też można uznać jako pretekst (GRać samemu na dopalaczu, nie mówię o Aim) dostać bana, zmienić ip i wejść ban, i na forum "Czemu ban, ktoś się podszywał"
Nie wiem czy dobrze to zrozumialem :P ale ja np. zapisuje kazde ip ktore zbanowalem (no moze ze 2 mi umknely) i pozniej mozna latwo porownac z ip na forum czy to ta sama osoba, wiec problemu tu nie widze ^^
No ale jesli np. gosc podszywajacy sie pod Avro dostanie bana za cheaty to wiadome jest ze prawdziwy Avro bedzie normalnie gral. Oczywiscie jezeli admin nie bedzie banowac pochopnie, czyli dostanie od kogos demko bez screena z ip i od razu wali bana na pierwszej lepszej osobie o takim nicku. Ewentualnie zbanuje cheatujacego Avro i bedzie dawac bany kazdemu kto wejdzie na ten nick bez uprzedniego sprawdzenia ip.
Ostatnio mialem taka sytuacje z Jemenem... Kilka tygodni temu gracz o takim nicku byl podejrzany o wh i zostaly mu zrobione screeny. Natomiast pare dni temu pojawil sie gracz o tym samym nicku. Dalem mu bana aby wyjasnic na spokojnie sytuacje na forum (wczesniej zapisujac jego ip). Tak wiec mialem ip starego i nowego Jemena + poprosilem dodatkowo o ip z forum, chociaz to bylo zbedne. Ip z forum i z gry nowego sie zgadzaly ale roznily od ip starego Jemena. Wnioski? To nie sa te dwie osoby lub zostal zmieniony dostawca internetu. Nowy Jemen w ogole nie wiedzial o co chodzi ze screenami i twierdzil ze nie dawno zaczal grac na tym serwerze, wiec mu uwierzylem i unban poszedl.
Ogolem... Jak dla mnie nie ma takiej mozliwosci aby osoba trzecia zostala poszkodowana w wyniku dzialania blizej nieokreslonego gracza poslugujacego sie tzw. "dopalaczami", jezeli admini danego serwera sprawuja swoja prace na wysokim poziomie, a ip z forum jest w tym wypadku w ogole nie przydatne :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum