Domena FPScs.net na sprzedaż ! więcej informacji na : http://allegro.pl/domena-fpscs-net-wraz-z-forum-counter-strike-cs-i2271034185.html?source=oo

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: bana, keldron, od, odwolanie

Zamknięty przez: MoMo
2009-05-24, 22:46
Odwołanie od Bana - Keldron
Autor Wiadomość
Gracz : Keldron 
Ranga : Gość

Nr Użytkownika: 2121
Tematy: 0
 Post numer: #1  Wysłany: 2009-05-23, 11:22   Odwołanie od Bana - Keldron

Twój nick w grze : Keldron
Serwer: [ffa2] [bf2]
Kto ukarał : MoMo
Sposób kary : Ban
Czas kary : Nie wiem chyba perm
Mapa : de_dust2 2009
Godzina : 11:00
Data : 23.05.2009
Powód kary : 16bitow
Treść odwołania : Tak na prawdę nie rozumiem z jakiego powodu jest ban. Podobno nie można grać na ustawieniach renderera Software i 16 bitowych kolorach. Podobno, bo nie znalazłem wzmianki o tym w żadnym regulaminie. Dowiedziałem się tego od jednego z graczy na serwerze, który zwrócił mi uwagę że gram na sofcie. Dobrze, niech będzie że jest jakaś taka umowa między graczami i adminami o której nie wiedziałem. Zasadniczy problem polega na tym, że moje ustawienia grafiki to OpenGL, 32 bity kolorów, 800x600 i Normal Display Mode. Czyli wydawałoby się, wszystko w porządku. Za co w związku z tym dostałem bana? Tak, możliwe że widzę graczy na niewidzialności ale niby skąd mam wiedzieć że nie powinienem, skoro moje ustawienia grafiki są jak najbardziej w porządku, a nigdzie nie ma o tym żadnej oficjalnej informacji?
Kilka dni temu zakładałem temat zgłaszając ten problem techniczny, gdyż zawsze byłem uczciwym graczem solennie zgłaszającym bugi w różnych grach miast je wykorzystując, co wszak jest dość powszechną praktyką (szczególnie wśród młodych graczy, a sam mam raptem 14 lat). Niestety, nie doczekałem się odpowiedzi jak mój problem wyeliminować, za to doczekałem się bana na nieokreślony czas (nigdzie nie pojawiła się informacja na jak długo i od kogo - domyślam się jednak że od MoMo bo chwile przed otrzymaniem bana zabiłem go gdy był niewidzialny).
Zwracam się więc z prośbą o zdjęcie ze mnie bana i rozwiązanie problemu technicznego, który wszak zaistniał nie z mojej winy.

Pozdrawiam,
Keldron
Daj się zfragować autorowi tego posta

Gracz : *skill_off 
Ranga : FPS-Player

Nr Użytkownika: 52
Ustrzelił 8 fragów
 Post numer: #2  Wysłany: 2009-05-23, 11:33   

Jest to wspomniane w tym temacie http://fpscs.net/topics15...t6146.htm#40420

Jednak uważam że powinno być tak jak na DiabloModzie. Jeżeli złapie się kogoś na sofcie, to ban na kilka dni, lub do czasu jeśli nie ustawi grafiki OpenGL i 32 bity.

Za drugim razem perm bez możliwości odwołania.

Dlatego moje zdanie takie żeby dawać drugą szansę, jeśli ktoś jej nie wykorzysta to jego problem :)

Gracz : MoMo 

Nr Użytkownika: 35
Ustrzelił 2 fragów
 Post numer: #3  Wysłany: 2009-05-23, 11:41   

Wzmianka byla i mozna bylo poczytac
LINK : http://fpscs.net/topics153/soft-ban-vt6146.htm

A po drugie :
Kod:
L 05/23/2009 - 10:42:49: "MoMo<18><STEAM_ID_LAN><TERRORIST>" say "keldron 16 bitowa lama"
L 05/23/2009 - 10:42:51: "MoMo<18><STEAM_ID_LAN><TERRORIST>" say "zmien to"
L 05/23/2009 - 10:42:56: "Keldron<26><STEAM_ID_LAN><CT>" say "niezmieniam "
L 05/23/2009 - 10:42:59: "Keldron<26><STEAM_ID_LAN><CT>" say "ja kompa mam slabego"
L 05/23/2009 - 10:43:03: "MoMo<18><STEAM_ID_LAN><TERRORIST>" say "ok to ban next time"

Trzeba bylo zmienic jak ciebie upomnialem bo wiem kiedy mnie widac a kiedy nie. Wtedy nie bylo !!!

NIEKTÓRZY TU NAPRAWDE NIE MYŚLĄ !!!
TYLKO DZICIAKI BAWIĄ SIĘ W KLANY !!!

Post numer: #4  Wysłany: 2009-05-23, 12:59   

@MoMo Jak sam wspomniałeś to zaledwie wzmianka, a nie oficjalna informacja. Szukałem w regulaminach - nie znalazłem, a chyba właśnie tam powinna się taka informacja znaleźć. Ale jak już wspomniałem, nie na tym polega problem (proszę o czytanie ze zrozumieniem) - gram na 32 Bitach i OpenGL, jednak w sytuacji gdy zwróciłeś mi uwagę uznałem z góry, że faktycznie coś jest nie tak i muszę grać na 16 (no bo niby czemu miałbym Cię widzieć?). Sprawdziłem, ustawiona konfiguracja była taka jaką podałem powyżej. Mój komentarz nt. słabego komputera nie wynikał (jak błędnie wtedy sądziłem) z tego, że gra nie działa mi w 32 bitach, tylko z faktu że nie działa na D3D. W związku z tym założyłem temat, krótko prosząc o bliższe wyjaśnienia jak mogę pozbyć się problemu. Nie uzyskałem odpowiedzi do tej pory. W związku z tym zresetowałem ustawienia i ponownie ustawiłem na 32 Bity i OpenGL, licząc że to rozwiąże ten problem. Grałem na tym w momencie otrzymania bana. W związku z tym uważam, że ban jest niesłuszny bo nie spowodowany moją złą wolą, czy chęcią wykorzystania błędu moda, a temat gdzie zgłaszam problem uważam za wystarczające potwierdzenie mojej uczciwości.

Pozdrawiam,
Keldron

Gracz : Sensation 

Nr Użytkownika: 508
 Post numer: #5  Wysłany: 2009-05-23, 14:37   

Keldron nie wykręcaj się, na kilometr widać że grasz na sofcie ile razy ci mowilem to wiecznie kreciles ze niewiesz co to jest,wiec nie pociskaj sciemy ze to jakas wzmianka,bo od tygodnia co najmniej ci mowilem o tym,a po za tym nieznajomosc prawa nie zwalnia z odpowiedzialnosci... BAN JAK NAJBARDZIEJ SŁUSZNY

Post numer: #6  Wysłany: 2009-05-23, 15:28   

Bo i nie wiedziałem o co chodzi. De facto dowiedziałem się dopiero od MoMo, gdy przyczepił się że widzę osoby które powinny być niewidzialne. Poza tym, zwracam uwagę że to w zupełności nie rozwiązuje problemu, bo gram na 32 BITACH I OPENGL - zastanawiam się ile razy mam to powtórzyć. Czy moje posty (i prośby o czytanie ZE ZROZUMIENIEM) są na prawdę, aż tak trudne do zrozumienia?

Powołujesz się na znajomość prawa, odwołując się do takich argumentów należałoby znać również procedurę legislacyjną, która wszak nakazuje ogłoszenie każdej poprawki prawnej. W regulaminie tego nie znalazłem. Poza tym, by zaistniała dana kara muszą zaistnieć również - wykroczenie (nie zaistniało, gdyż (jeszcze raz powtórzę) gram na 32 Bitach i OpenGL co nigdzie zabronione nie jest), szkodliwość (tutaj faktycznie jest, i to spora w stosunku do graczy z aktywną niewidzialnością), oraz świadomość popełniania czynu zakazanego (brak świadomości traktowany jest niemal zawsze jak okoliczność łagodząca). Przypominam (również po raz kolejny), że zgłaszałem że widzę niewidzialne osoby mimo tego, że gram na 32bitach i OpenGL. I zwracam uwagę, że zamiast spodziewanej pomocy w rozwiązaniu problemu dostałem bana, co chyba nie jest uczciwe z punktu widzenia moralności przeciętnej osoby. Obrazując rzecz przykładem, to tak jak zgłaszać szefowi, że drukarka nie działa i zostać następnego dnia wyrzuconym, bo się czegoś nie wydrukowało.

Pozdrawiam,
Keldron

Gracz : Javox 

Nr Użytkownika: 1445
 Post numer: #7  Wysłany: 2009-05-23, 18:53   

Spór jest jednoznaczny, Keldron mówi że miał OpenGl, admini że jednak było software. Najprościej by było gdyby MoMo zrobił ss i dopiero zbanował (grafika to nie cheat, nie zmienia się jednym przyciskiem więc póki jest ciągle w grze to nadal ma ją niezmienioną.). Wtedy byłaby to kwestia wrzucenia ss i nie byłoby tej jałowej dyskusji.

Skoro nie ma dowodów że miał softa (ss) to raczej wypadałoby dać unbana. Sądzę że jedyne co teraz podlega dyskusji to kwestia gry na aktualnym nicku. Lecz, skoro "soft" był tak oczywisty, to raczej Keldron jest nowym graczem i obecne fragi są zbyt znikome by czuł ich stratę. Jeśli tak jest, to można darować karę, sam ban na sobotę wystarczy.

Na przyszłość: Najlepiej robić to jak na diablo, w razie przypuszczeń ss, przy okazji sprawdzi się czy nie ma wallhacka :)

Post numer: #8  Wysłany: 2009-05-23, 19:59   

Jak już mówiłem, mam 14 lat i chyba nie oczekujecie ode mnie bym w tym wieku całkowicie wszystko ogarniał, dlatego pytam - co to da, że admin zrobi screen shot? Przecież to co mu się wyświetla jest pokazywane na jego ustawieniach grafiki, prawda?

I skoro już mam zostać odbanowany, to czy mogę prosić o odpowiedź co mam zrobić żeby te niewidzialne osoby nie pokazywały mi się mimo, że mam ustawiony OpenGL i 32 bity? Nie chcę, żeby sytuacja się powtórzyła, a nie mam pojęcia co zrobić żeby to działało jak powinno. No i jak mogę udowodnić, że jednak mam dobre ustawienia grafiki gdyby znowu ktoś miał pretensje?

Gracz : MagiC* 

Zaproszone osoby: 13
Nr Użytkownika: 1506
Ustrzelił 14 fragów
 Post numer: #9  Wysłany: 2009-05-24, 03:05   

Keldron gdy admin robi screen'y to na ss nie widać jego grafiki, czy jego wh (jak napisałeś) tylko to co ty masz w tym czasie na ekranie softa wh reddot itp: druga szansa?

Gracz : MoMo 

Nr Użytkownika: 35
Ustrzelił 2 fragów
 Post numer: #10  Wysłany: 2009-05-24, 22:46   

Witam

Po rozwazeniu tematu z przykroscia musze cie poinformowac ze ban zostaje. Gdyz gracz Sensation upominal juz dlugi czas ciebie o zmiane ustawien grafiki, nie poskutkowalo. Tak sie zlozylo ze trafiles na mnie gdzie tez mam tak jak i on 3 odznake z shotguna. Jak wyczules ze jest cos nie tak trzeba bylo zmieniac sterowniki az do skutku. A to ze masz slabego kompa i nie uciaga 100 fpsow w cs-a to nie moj problem sa wymogi i sie tego trzymamy. Nie jestes pierwszy i nie ostatni ze zalapal bana za zla grafike.
Temat zamkniety.

Pozdrawiam

NIEKTÓRZY TU NAPRAWDE NIE MYŚLĄ !!!
TYLKO DZICIAKI BAWIĄ SIĘ W KLANY !!!

Reklama
Zareklamuj się w FPSproject.com

Zostań naszym :
* Partnerem
* Graczem
* Użytkownikiem
Mało ? to zostaw u nas swoja reklamę !

Przejdz do dzialu Kontakt i postaraj sie z nami tworzyc portal.

Miejsce na Twoja reklame. W razie pytań lub chęci nawiazania współpracy pisz : gg: 7892651

10 podobnych tematów na FPSproject.com
Odwołanie od bana Konefka
Odwołanie od Bana se7eN`
odwołanie do bana | Guard1aN^ | FPSproject.com [FFA]
Odwołanie od bana | PROnd
Odwolanie od Bana FoX
Odwołanie od kary (Shiro)
odwołanie od kary zordon
Pomocy odnośnie pakowania i uploadowania
Koyak | Odwołanie | Dlaczego dostałem bana?
Odwołanie od bana

Zanim Napiszesz
Zapoznaj się koniecznie z REGULAMINEM FORUM/STRONY
Używaj opcji SZUKAJ
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi