Nr Użytkownika: 3518 Dołączył: 24 Sie 2009 Posty: 6 Skąd: z tamtond
Post numer: #1Wysłany: 2009-09-10, 20:43 Free kill, wulgaryzmy i jeżdżenie po starych
Nick Gracza : CT: M@ly, Warrior, a, Lolz, Fifix TT: Fallen, -=BuJaK=- i inni których nicków nie pamiętam.
Data incydentu : 10.09.09 20:00-20:30
Gdzie to się wydarzyło ? : Jailbreak
Opis sytuacji : CT zaczęło free kilować, następstwem tego było wyzwiska skierowane w obydwie strony i jeżdżenie po starych. Takiego zachowania nie powinno być!
Dowody (screen albo film) : Dowodów nie mam, ale większość graczy grających o tym czasie potwierdzi. http://rapidshare.com/files/278242895/jb.dem.html <-- Edit2
Edit: Do kolekcji dołączył jeszcze Lolz
Edit2: Demko na fifixa.
Ostatnio zmieniony przez Fragster 2009-09-10, 21:27, w całości zmieniany 3 razy
To prawda nie ma dowodów, ale wystarczy wejść na serwer i sam się przekonasz. Wyzwiska/przekleństwa są tam co drugim słowem. Jak dla mnie powinien być tam zakaz przeklinania.
Mówię, do dziś to znosiłem ale jak 4/5 ct free killowało, potem jeżdżenie po starych się zaczęło to zdecydowałem że skarga musi być. Najlepiej więcej adminów zrobić. Dzisiaj co się działo to już wszelkie normy przeszło, nie wiedziałem że człowiek może z siebie wydusić do 100 decybeli! Nie pisać że ja mam składać podanie ponieważ mam adma w konkurencyjnej serwerowni i szkoda mi go tam stracić. Chcę zwrócić uwagę na ten ogromny problem i według mnie za obrazę od razu ban na 7 dni powinien być, za free kill na 6h a za wulgaryzmy (2 ostrzeżenia a potem ban 3h). Dzięki temu dzieciaki 10-12 lat nauczyły by się trochę kultury do starszych kolegów (i dlatego warto kupić sobie steama ^^).
Edit: 21:09
Na moje uszy jakiś dzieciak 9-10 lat wyzywa całe ct od czitów a dla reszty wyprowadzających go z błędu przygotował pare powiedzonek o rodzicach. Nick -=BuJaK=-.
Edit: 21:13
Kolejny free killowiec lata po całej mapie byle tylko fraga zdobyć... nick Fifix.
Edit: 21:26
Pierwsze demko - i to nie ostatnie - przynajmniej wierzchołek góry lodowej:
http://rapidshare.com/files/278242895/jb.dem.html
Ostatnio zmieniony przez Fragster 2009-09-10, 21:26, w całości zmieniany 4 razy
A ja mam pytanko. To tam nie ma zakazu wyzywania/obrażania ? e no e no :D,a myślałem, że takie rzeczy to tylko w Anglii na jakimś tam placu :P Normalnie bym mu na słowo uwierzył, bo kiedykolwiek tam nie wejdę to jadą ostro dzieci myślące, że jak klną to są fajni i lepsi i w ogolę pro elo elo ;D
To prawda nie ma dowodów, ale wystarczy wejść na serwer i sam się przekonasz. Wyzwiska/przekleństwa są tam co drugim słowem. Jak dla mnie powinien być tam zakaz przeklinania.
Zrobiłem taki temat w dziale propozycji , temat wygrał sporą ilością głosów na TAK ale adminów nic to nie obchodzi... raz na kilka dni dadzą gaga na 10 minut i tyle...
Stanowczo za mało adminów !
Adis wchodzi często na JB ale to i tak za mało , admin wejdzie ... spokój , admin wychodzi... wszyscy ct free killują i wyzywają...
Na początku robiłem demka i ss'y ale nie mam już na to siły !
Połowa graczy na JB ma neo , więc ban dla nich to nic !
Edit1.
Na necie można bardzo łatwo znaleźć plugin który robi bana na config.
Przydałby się taki na wszystkich serwerach FPSproject.com
Ostatnio zmieniony przez zakraj8 2009-09-10, 23:31, w całości zmieniany 1 raz
DObra teraz na mnie kolej.... Jak zdążyłem zauważyć, a nawet usłyszeć niektórzy z ct(bezmózgie yeti, freekilowcy) są przekonani że na JB jest ranking. często lecą pytania osób z ct: "A jak mogę sprawdzić które mam miejsce?"... żal ludzi, chyba wiadomo, że łatwiej coś nabić grając w ct niż w tt(jednak tu nie o to chodzi tylko o dobrą zabawę), ale zgadzam się z powyższymi stwierdzeniami. Wczoraj miała miejsce taka sytuacja, że na serwerze pojawił się admin(Adis) i był spokój, ale kiedy admina zabrakło....... Borman, MICHAŁ zrobili wielką siekę!!!!!!! Wiele osób powychodziło (ja też), następnie zauważyłem że na serwie było przez jakieś 20min tylko 7/20 osób (w tym Borman i MICHAŁ), poprostu tam nie dało się grać. Wysyłanie ich na forum nie pomaga. Odnośnie wulgaryzmu uważam, że też powinny być bany podobnie jak z freekilowaniem, nawet na 1h.
Jak wynikaja takie akcje np. freekillow to dajcie dowod w postaci krotkiego demka z free killem i jego ip. Dostanie bana a jak sie nie nauczy to boleci ban forever i tyle
Ban forever dla neo jest jak ban na 10 minut - adma nie ma to zaraz wbija i to wiem z własnego doświadczenia. Niestety takich dzieciaków wszędzie pełno i następnym razem jak tylko delikwenta przyuważę to zaraz powędruje kolekcja w składzie demek i ip dzieciaków.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum