Post numer: #1Wysłany: 2010-03-09, 22:54 Czyzby znowu ban ?
Ostatni raz na BF2 gralem 7 marca. Od tej pory nie widze w ogole serwera w liscie ulubionych. Teraz na serwer dolaczyl moj kolega pod nickiem koks_xD. Ma on 2-rdzeniowy komputer i wyglada to tak jakby mial SH. Juz kiedys podczas gry pawmar13 zwracal mi uwage czy on nie ma przypadkiem SH. Pewnie jakis admin dal mu bana na IP, a mamy to samo. Juz kiedy tak mialem bo kolega wbil na MH i wyrzucilo mnie razem z nim z serwera po banowaniu admina.
Mysle ze tym razem jest podobnie. Moje STEAM_ID nie jest zbanowane tylko IP, a duzo ludzi w mojej miejscowosci ma to samo IP(od 1 dostawcy).
Często właściciele dwurdzeniowych procesorów Amd athlon x2, skarżą się na błędy w grach, np. w Counter-strike'u objawia się to efektem "speedhacka" czyli gra nam chodzi szybciej niż u innych graczy. Aby naprawić ten problem należy użyć specjalnego fixa do procesorów AMD x2.
AMD Dual-CoreOptimizer
Fix ten został wydany wydany przez AMD i sprawia że wszystkie aplikacje włącznie z systemem operacyjnym widzą dwurdzeniowy procesor jako pojedynczą jednostkę, co rozwiązuje problem aplikacji, które nie są w stanie obsłużyć dwurdzeniowych urządzeń, w naszym przypadku jest to gra Counter-strike.
Instalacja:
1. Ściągamy fix: Athlon X2 speedhack fix
2. Po ściągnięciu uruchamiamy TscSyncSetup.exe i instalujemy w obojętnie którym miejscu.
3. Po zakończeniu instalacji restartujemy komputer i gotowe.
____________________ --------------------------
Gość czy wiesz że?
Już osób stwierdziło że jestem PRO, ale to nie koniec!!!
-----------
DARMOWE MP3!!!
Tak dostał ode mnie bana bo miał sh:) Mówisz gieniu ze wygląda to jak sh przez procek? tylko jakim sposobem po respawnie znalazł się na wescie na środkowym domku (nad zamkniętym bs-em) szybciej niż ct??? każdy kto zna ta mapę wie ze to nie realne bo nawet do polowy by nie zdążył dobiec. Nawet gdyby to było przez procek to nie powinien szybciej chodzić tylko powinno go lagować i pojawiać się co chwile ale w tym samym tempie co inni gracze się poruszają a nie ze dwa razy szybciej chodził bo to nie komputer i jego podzespoły dyktują szybkość. Tyle w tym temacie z mojej strony.
____________________ rano ---> cs
w poludnie --> cs
wieczorem --> cs
w nocy --> cs
cs-oholik:)
hehe
Tak dostał ode mnie bana bo miał sh:) Mówisz gieniu ze wygląda to jak sh przez procek?
On SH nie mial, bo o ile mi wiadomo to sh masz tylko ze nozem+LPM, a on na awp_wall2007 biegal takm tempem z awp :)
Ja mysle ze jednak to rdzenie w tym przypadku szaleja :D
grzes_j napisał/a:
Często właściciele dwurdzeniowych procesorów Amd athlon x2, skarżą się na błędy w grach, np. w Counter-strike'u objawia się to efektem "speedhacka" czyli gra nam chodzi szybciej niż u innych graczy.
Przedtem jeszcze 1 z moich znajomych gral i mial taki sam efekt i przestal grac w cs'a
moim zdaniem to taki gracz jak gienio nie mial by raczej powodow zeby grac na sh na bf2 czyz nie ? on jest non lajfem i caly dzien siedzial na serwie + jest 1 w ranku ? powinniescie to rozwazyc a ty powinnienes skopac kolege ;p i nie dawac mu wiecej zandych ip serwow na ktorych grasz ;] ;) pozdro tyle odemnie
Ja proponuje zadzwonić do dostawcy internetu i poprosić o wygenerowanie własnego prywatnego ip
Szczerze to w tego SH z powodu zbyt dobrego komputera nie wierze w ogóle
Jeśli chodzi o ten SH to tego sytuacje na dwurdzeniowych procesorach AMD występują, gdyż CS traktuje procesor jako dwie jednostki, a nie jako całość, przez co gra chodzi 2x szybciej. Niestety nie mamy żadnej pewności, że twój kolega ma właśnie ten procesor, i czy nie używał prawdziweo speedhacka.
Materiałem dowodym w tej sprawie będzie demko admina banującego, jeśli go nie będzie należy się unban.
materialem dowodowym co do jego sh bedzie demko ktore ma u siebie na komputerze... nie na darmo na bf jest plugin do nagrywania demek w trakcie gry wiec jesli chce ub to niech je tu wstawi
____________________ rano ---> cs
w poludnie --> cs
wieczorem --> cs
w nocy --> cs
cs-oholik:)
hehe
Po tym demku dla mnie to jest centralny SH, nie ma opcji biegania tak na lagach to po 1 a po 2 jakby nawet takie lagi byly to plugin od hpk zaraz dal kicka ...
Ostatnio zmieniony przez Fayrant 2010-03-16, 19:43, w całości zmieniany 1 raz
On w tym demku był na zamkniętym bs przed ct. Ja wiem że z scoutem(ponad 100%szybkosci) i z ekspertem z biegania dotrzesz najdalej do szubienicy i wtedy ct jest na bs.
Według mnie to sh.
A ja wtedy bylem i gadałem z żakiem nie wiem czemu w demku pisze że zbanował Gdhr.
____________________ --------------------------
Gość czy wiesz że?
Już osób stwierdziło że jestem PRO, ale to nie koniec!!!
-----------
DARMOWE MP3!!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum