Witam, mam "mały" problem z routerem (d-link 604) jeżeli chodzi o granie w cs, a mianowicie:
Gdy gram na servie wyskakuje mi w cs connection problem, mimo iż internet normalnie mi działa i w server widze tez jakby nigdy nic sie nie dzialo, po kilkunasu sekundach wywala mnie z serwera, napisem connection timed out (czy coś w tym stylu), i nie moge sie do niego podłączyć dopióki nie zresetuje routera;
Problem powtarza się co kilka-kilkanaście minut
Najprawdopodnobniej to wina routera bo gdy podłączam się bezpośrednio do kabla uslugodawcy internetowego to ten problem nigdy mi się nie zdarzył, ale nie zdziwiłbym się gdyby wina tkwiła gdzie indziej bo moje łącze to 320kb(radiówa ). Może mieliście taki sam problem i go rozwiązaliście bądz wiecie jak się z tym uporać to napiszcie -pomóżcie biednemu Łowcy Kredek z góry THX
Ja mam podobną sytuację a mianowicie też co jakiś czas gram np. na tau i u mnie po jakiś
30-60 min gra staje w miejscu , internet stoi i wszystko wraca do normy po jakiś 3 min. Ostatnio coraz częściej mi się to przytrafia. Mam radio 512
Również mam problemy z routerem d-linka.
Z niewiadomych przyczyn traci połączenie z internetem, trzeba odpiąć go od zasilania i podpiąć na nowo żeby się zresetował i śmiga dobrze przez ok 3 dni później znów to samo.
Dobrym rozwiązaniem, które mi pomaga jest odłączanie routera na noc od prądu a rano gdy siadam do kompa odpalanie go z powrotem. Wtedy wytrzymuje bez żadnej zwiechy do wieczora.
tak? ciesz sie. u mnie d-link 302t lezy, pozyczyc Ci?? rozłącza sie, ale u Ciebie smiga 3 dni, u mnie 3 godziny i znow to samo :/ rozlaczy sie i pozniej nie pomaga odlaczenie od pradu, tylko res do fabrycznych i ponowna konfiguracja, a pozyczałem dla typa z białej i u niego na podobnym necie działał przez miesiac !!!! sens?
Masz wilgotny pokój haha :D
Nie wiem jak to wszystko działa, elektrykiem nie jestem, na PEiE kiepsko mi idzie więc problemu sam nie rozwiążę, sytuacja przez Ciebie podana jest o tyle śmieszna, że się zdarza właśnie znajomy opowiadał, że sprzedał router jako uszkodzony za 10 zł. ( kupa plastiku i kilka kabelków na płytce i diody ) po kilku godzinach dzwoni klient z podziękowaniami, że chodzi należycie, podobno chodzi po dziś dzień bez szwanku ...
Dokładnie. W moim przypadku jest problem z adapterem USB od Livebox'a. Gdy przysuwam
mój subwoofer blisko komputera to jakość połączenia maleje i często zdarza się, że zupełnie zanika i tracę połączenie z netem, ale to juz inna historia.
Co do problemu rozłączania i wyrzucania z servera to też mam taki problem, na szczęście nie pojawia się zbyt często - problem connection problem i zaraz potem connection timed out.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum