Wlaczasz demko w csie. Poprzez normalnego csa lub jakis programik do ogladania demek. Nastepnie przy akcji ktora chcesz miec na filmiku wpisujesz w konsoli "startmovie nazwabmp 90" w ten sposob do folderu z csem albo gdzies zgrywa ci ssy w postaci bmp. Aby zatrzymac zgrywanie bmp wpisujesz w konsoli endmovie. 90- oznacza ilosc fpsow, inaczej mowiac im wiecej fps tym wiecej screenow- szybciej filmik chodzi (tak mi sie zdaje, nie jestem pewien bo nigdy nic nie nagrywalem). Nastepnie jzu tylko obrobka i posklejanie ssow w jedno i zamienienie ich na .avi ewentualnie dodanie jakies mp3. Do tego sluzy program chociazby jak
Windows movie maker ktory standardowo jest w WinXp Start>programy>windows movie maker.
Do robienia filmow ze screenshotow jak wyżej napisal no.Ichi trzeba mieć mocny sprzęt i baaaaaaardzo duży dysk bo jak masz 90 klatek to w sekundzie filmiku masz 90 screenshotow na sekunde a 1 taki plik bmp zajmuje ok 1.5 mb więc policz se ile 1 sek filmu zajmie Ci na dysku ;] ja kiedyś się tak bawiłem i to na ustawionych 30 klatkach to komp mi nie wyrabiał xD Później ściągnąłem program Fraps, bardzo łatwy w obsłudze, odpalałem demko i w tych akcjach które chciałem mieć na filmie poprostu wciskałem (chyba było to:)) F9 i zaczynała się rejestracja filmu, gdy juz było po akcji znów F9 i plik zapisywał się w danym folderze z rozszeżeniem .avi. Dodam tylko że filmy z frapsa są nie najgorszej jakości i też sporo zajmują ale później wszystkie możesz wrzucić do chociażby Movie Makera i po kompresji masz troche żalowa jakość ale kilka minut filmu zajmuje kilkanaście MB ;] dlatego radziłbym jakiś "lepsiejszy program do kompresji, obróbki itd ;]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum