Domena FPScs.net na sprzedaż ! więcej informacji na : http://allegro.pl/domena-fpscs-net-wraz-z-forum-counter-strike-cs-i2271034185.html?source=oo

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: Brak tagów.

pobieraczek brecha :]
Autor Wiadomość
Gracz : Nomak 
Ranga : FPS-Player

Zaproszone osoby: 37
Nr Użytkownika: 919
Ustrzelił 7 fragów
 Post numer: #1  Wysłany: 2010-03-01, 23:42   pobieraczek brecha :]

Patrzcie no jakiego milego e-maila dostalem : )
Kod:
Przedsądowe wezwanie do zapłaty za usługę Pobieraczek5
Kod:
Szanowny Panie Galazka,

Ze względu na nie wywiązanie się przez Pana do dzisiaj z zawartej z nami umowy z dnia 06.02.2010 będziemy zmuszeni wystąpić przeciwko Panu na drogę sądową w celu wyegzekwowania przysługujących nam wymagalnych należności. Na podstawie ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. Nr 144 poz. 1204) doszło do zawarcia wiążącej obie strony umowy.

Pozew przeciwko Panu zostanie skierowany do właściwego miejscowo sądu przez współpracującą z nami kancelarię prawną na podany przez Pana podczas zawierania umowy adres:

Michał Galazka
87-700 aleks
sraka 1

Przypominamy, że podawanie fałszywych danych osobowych mających na celu wprowadzenie w błąd drugiej Strony umowy stanowi przestępstwo oszustwa zagrożone karą pozbawienia wolności od 6 miesięcy do 8 lat. Jeżeli podczas rejestracji podali nam Państwo fałszywe dane osobowe (otrzymamy wtedy zwrot listu z pozwem) o popełnionym przestępstwie niezwłocznie zawiadomimy właściwe organy ścigania. Do identyfikacji posłuży nam adres IP, z którego nastąpiło zawarcie umowy oraz jej dokładny czas i data. Polscy usługodawcy internetowi mają obowiązek zapisywania, który z klientów o danej porze korzystał z danego adresu IP, właśnie na wypadek ewentualnych przestępstw lub wyłudzeń dokonanych przez klientów.

Pana adres IP użyty podczas zawierania z nami umowy z dnia 06.02.2010 to 83.8.69.133. W związku z powyższym zastrzegamy sobie prawo do wykorzystania zgromadzonych o Panu danych w celu wyegzekwowania należności wynikającej z zawartej umowy oraz ewentualnego przekazania ich właściwym organom ścigania w przypadku podania fałszywych danych.

Niniejszym pragniemy poinformować, że wyznaczamy Panu ostateczny termin na dobrowolną spłatę zaległości. Jeżeli usługa Pobieraczek5 nie zostanie opłacona w przeciągu 3 dni od dnia otrzymania tej wiadomości, wówczas zainicjujemy czynności prawne opisane wyżej, co wiązać się będzie dla Pana z dodatkowymi kosztami (sądowymi i windykacyjnymi) oraz w wypadku podania fałszywych danych zawiadomieniem właściwych organów ścigania i poniesieniem związanych z tym konsekwencji.

Zaległą kwotę w wysokości 94,80 PLN należy zapłacić w ciągu 3 dni od dnia otrzymania niniejszej wiadomości. Istnieją dwa sposoby opłacenia należności:

1. Poprzez usługę Dotpay dostępną pod następującym adresem: https://ssl.dotpay.pl/?pid=CY12NK198LUZH4ZQNER4R48HRUHYK9EZ
Prosimy postępować zgodnie z instrukcją wyświetlaną na ekranie oraz podanie adresu email użytego przy rejestracji w serwisie Pobieraczek.pl.

2. Poprzez przelew bankowy na następujące dane:
Nazwa odbiorcy: Eller Service S.C.
Numer rachunku: 36 1600 1303 0004 1002 2832 0150
Tytuł przelewu: Pobieraczek5 - nomak69@op.pl
Gotowy blankiet wpłaty możecie Państwo wygenerować pod adresem http://www.pobieraczek.pl/przelew.php?eml=h51ygjLxKOhlMPHaqQ%3D%3D

W razie pytań prosimy o kontakt z biurem obsługi klienta pod adresem bok@pobieraczek.pl

Z poważaniem,
Zespół Pobieraczek.pl

Brawo dla nich, nie dosc, ze ta firma cala jest nielegalna, to nie ma mozliwosci zawarcia umowy online bez podpisu, no i jeszcze nie mozna tam wgl konta usunac :D

Co o tym myslicie, zrobiom mi wjazd na chate :]
GetPrize, Farcisz, Surfuj, Auto-ruch, PioSurf
123konkurs, goof, Zgarnijnagrode, Kipek, Szoking

Jesteś graczem widzącym ten tekst od 30.III.2009.r :-P
Ostatnio zmieniony przez Nomak 2010-03-01, 23:44, w całości zmieniany 1 raz  
Daj się zfragować autorowi tego posta

Gracz : Dante 

Zaproszone osoby: 2
Nr Użytkownika: 2317
Ustrzelił 58 fragów
Ostrzeżeń:
 1/3/6
 Post numer: #2  Wysłany: 2010-03-02, 00:01   

Spytaj o tym na forum prawnym, bo w tym miejscu opinii specjalisty nie zasięgniesz.

Poza tym jak chcesz się czegoś więcej dowiedzieć, opisz dokładnie o co chodzi na tej stronie, w jaki sposób została nałożona umowa itp.

Ustrzelił 7 fragów
 Post numer: #3  Wysłany: 2010-03-02, 01:10   

Dante ja tam na to leje, jak juz pisalem sama stronka zapewne jest nielegalna, poniewaz chodziw n iej o to, ze wykupujesz sobie ile mozesz sciagnac GB z RS,MG,HO itd. jak z premium. Jak widzisz dane sa nieprawdziwe, pozatym nie skladalem zadnego pospisu, wiec umowa jest jakby to powiedziec nie skonczona, wgl. ja tej umowy nie pamietam to bylo miesiac temu. No i za zalogowanie sie mialem dostac 200mb za free i dupa nic nie dostalem, nawet tam nie mozna konta usunac ;] Ja to tak dalem dla beki : )

Gracz : gdHr 

Nr Użytkownika: 331
Ustrzelił 1 fragów
 Post numer: #4  Wysłany: 2010-03-02, 18:25   

Nomak, gdyby był potrzebny podpis to zawierania umów przez neta to serwisy w stylu allegro by padły, w końcu tam też zawierasz umowę, w tym przypadku sprzedaży, a nie każdego stać na załatwienie sobie certyfikatu do podpisu :D.
Ostatnio zmieniony przez gdHr 2010-03-02, 18:25, w całości zmieniany 1 raz  

Ustrzelił 7 fragów
 Post numer: #5  Wysłany: 2010-03-02, 20:49   

gdHR w groncie zeczy masz racje, ale w takim razie oni nie spelnili umowy, poeniwaz o ile dobrze pamietam pisalo tam , ze jak aktywuje konto (e-mail) to dostane 200mb downloadu za free, a owego downloadu nie dostalem, daltego skonczylem sie z nimi bawic i wgl o tym zapomnialem, tylok ostatnio tak na e-maila wszedlem i oblukalem.

Ustrzelił 58 fragów
Ostrzeżeń:
 1/3/6
 Post numer: #6  Wysłany: 2010-03-02, 21:48   

Nie bagatelizuj tej sytuacji dobrze ci radzę, wejdź na forum prawne i tam się spytaj odnośnie tego problemu, bo później o tym zapomnisz, a po kilku miesiącach przyjdzie jakieś pismo z takimi odsetkami, że się z ziemi nie pozbierasz.

Ustrzelił 7 fragów
 Post numer: #7  Wysłany: 2010-03-02, 22:45   

Znalazlem taki temat w necie http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1361731.html

Gdzie najberdziej wyjasnia ten post
Kod:
Witam jeśli mogę coś wtrącić do tego tematu. Już od paru dni tą sprawą zainteresowano słynnego radiowego "ścigacza głupoty i idiotycznych przepisów" czyli redaktora Janusza Weiss. W swoim programie "dzwonie do Pani, Pani.." poruszył ten temat dzwoniąc do Urzędu Ochrony Konkurencji, gdzie oznajmiono że prowadzona jest procedura wyjaśniająca w sprawie tej firmy o prowadzenie praktyk nie zgodnych z prawem konsumenckim. Podany na stronie firmy regulamin i jego zatwierdzenie nie daje firmie prawa do egzekucji należności, gdyż jest to regulamin a nie umowa prawno - cywilna. Żaden Sąd Administracyjny (bo jedynie do takiego może trafić sprawa o zapłatę) nie wyda wyroku skazującego na podstawie źle zinterpretowanej i nazwanej umowy pod nazwą Regulamin). Są to jedynie bezpodstawne groźby ze strony tej firmy. Z tego co słyszałem (wypowiedź Rzecznika Prasowego UOK) sprawa ma trafić do sądu jeszcze w listopadzie. Radził też wstrzymanie się z dokonywaniem wpłat. Jednak każdy ma postąpić według swojego uznania. Była też wypowiedź osoby która dokonała wpłaty, a wezwania do zapłaty nadal przychodzą.
no i
Kod:
Oglądałem kiedyś program na niemieckiej TV.Tam jest coś takiego wręcz powszechne.Większość "firm"liczy na to, że "złapany w sieci" użytkownik przestraszy się i zapłaci.To są ogromne pieniądze w skali kraju.
I tak:ODSETKI>SĄD> KOMORNIK
Kilka procent płaci od razu całą kwotę(dla świętego spokoju)
Kilka procent chce wyjaśnić sprawę i wdaje się w korespondencję.Wtedy "firma' wspaniałomyślnie zmniejsza należność/odsetki.Tylko po to aby użytkownik dla spokojności zapłacił.
Reszta nie reaguje.I to właśnie polecają prawnicy,i przedstawiciele praw konsumentów.
Te firmy konstruują pokrętne umowy by wyłudzić pieniądze.Nie idą do sądu bo nie mają szans na wygraną.To są przeważnie małe kwoty.Zresztą większość tych "firm" to tylko adres i numer konta
Wiec i tak tym h**a nie zaplace, nawet nie powachaja mojej kasy :D
Moga mnie wziasc z checia do sadu, (o ile sad ich nie wysmieje) z checia zobaczyl bym tych kolesi i sobie z nimi pogadal :D
A no i przypomnialo mi sie, co do tych 200mb, to wgl bylo, ze przysla e-mail aktywacyjny, gdzie po aktywacji masz te 200mb transferu, gdzie owego e-maila nie dostalem, wiec nie aktywowalem konta, czyli z ich winy nie mialem nawet mozliwosci zadnego zakichanego pliku przy ich pomocy sciagnac. Jak dal mnei takich ludzi trza tepic. ;]

Pzdr

Ostatnio zmieniony przez Nomak 2010-03-02, 22:46, w całości zmieniany 1 raz  

Gracz : Wiecej Farta 

Zaproszone osoby: 3
Nr Użytkownika: 350
Ustrzelił 1 fragów
 Post numer: #8  Wysłany: 2010-03-02, 22:48   

To jak nic tam nie robiłeś więcej to skąd oni te 94 zł wytrzasneli ? Klikając na akceptuje, zaakceptowałeś warunki umowy, to chyba tak działa. Za pomocą czego można wpłacać im kasę na transfer ? Jak chcesz to mogę się Taty zapytać on trochę siedzi w takich sprawach chociaż prawnikiem nie jest.

"Kiedy mam racje, to mam racje. A jeśli się mylę, mogłem mieć racje."

Ustrzelił 7 fragów
 Post numer: #9  Wysłany: 2010-03-02, 23:01   

Nie mecz starszego.
1. Podalem nie prawdziwe dane.
2. Takich ludzi co ja jest w necie ponad 100.000 podpisuja petycje, o usuniecie tego shitu.
3. Umowa to musi byc umowa, a nie "REgulamin".
4. Wystaczy mi to co przczytalme w neci, a naczytalem sie jakiechs 20/30 minut przez dantego bo mnie tym allegro troche nastraszyl :D

Gracz : gdHr 

Nr Użytkownika: 331
Ustrzelił 1 fragów
 Post numer: #10  Wysłany: 2010-03-02, 23:45   

Nawet TVN 24 zainteresowało się tym całym pobieraczkiem.pl - LINK - TVN24

Gracz : nitrobolon
[Usunięty]
Ranga :

Nr Użytkownika: -1
 Post numer: #11  Wysłany: 2010-03-03, 14:55   

oni sa smieszni , nic ci niemoga zrobic bo sama rejestracja do niczego nie nakazuje.
kazda osoba powiazana troche z prawem moze ich co najwyzej wysmiac.
niech sobie nabieraja starsze babcie albo ludzi ktorzy niemaja zielonego pojecia.

Ustrzelił 58 fragów
Ostrzeżeń:
 1/3/6
 Post numer: #12  Wysłany: 2010-03-04, 23:08   

Niepokoi mnie to:

Decydując się na korzystanie z pobieraczka musisz zaznaczyć punkt który brzmi następująco:

Cytat:
Wyrażam zgodę na przetwarzane moich danych osobowych wyłącznie dla celów realizacji Usług Usenet oraz oświadczam, że zapoznałem się i akceptuję w całości treść Regulaminu Usług Usenet.

Sama spółka jest zarejestrowana w Krajowym Rejestrze Sądowym

Cytat:
Usługodawcą usług realizowanych na podstawie niniejszego Regulaminu jest Eller Service S.C. Rafał Peisert, Iwona Kwiatkowska z siedzibą w Gdańsku, ul. Chłopska 72, NIP 584-265-87-31, REGON 220665002.

UOKIK nie jest na 100 % wiarygodną, lepiej zasięgnąć tu bezpłatnej porady prawnej na którymś z forum poświęconych tej tematyce.

Ludzie są sami sobie winni w tej sytuacji, niech się wreszcie nauczą czytać dokładnie to w co klikają, nawet jeśli cała sprawa tego pobieraczka jest zwykłym prawnym bublem.

Reklama
Zareklamuj się w FPSproject.com

Zostań naszym :
* Partnerem
* Graczem
* Użytkownikiem
Mało ? to zostaw u nas swoja reklamę !

Przejdz do dzialu Kontakt i postaraj sie z nami tworzyc portal.

Miejsce na Twoja reklame. W razie pytań lub chęci nawiazania współpracy pisz : gg: 7892651

10 podobnych tematów na FPSproject.com
Jak Oni Śpiewają? czyli Pokaż się graczu z innej strony =]
NIedługo pobije rekord w tych ss
Lista Graczy, którzy nie wrzucili Screenów na forum.
Chce sie pożegnac z graczami fpscs :p
Najbardziej hardcowy staruszek na świecie
CFG + poradnik dla słabych maszyn NS.
odbanujecie mnie[nie zamykajcie tematu]
Konkurs na wykonanie baneru forum oraz herbu sieci fpscs.net
polepszenie jakosci zdjecia poprzes filtrowanie ?
powersaver - oszczędności energii : )

Zanim Napiszesz
Zapoznaj się koniecznie z REGULAMINEM FORUM/STRONY
Używaj opcji SZUKAJ
Odpowiedz do tematu