Nr Użytkownika: 132 Dołączył: 23 Lis 2007 Posty: 519 Skąd: BP
Post numer: #1Wysłany: 2008-06-26, 17:38 Pizza u Ziela
elo
Dzisiaj na serwerze, opowiadalem jak nalezy zrobic pizze, gdzyz mialem w planach zjesc na obiad pyszną pizze. Niestety, uslyszalem negatywne glosy od adminow i graczy, ze nie umiem, itp:P
Oto dowod, że zielo w cs i w kuchni wymiata:P
A więc
1. najpierw zrobilem ciasto - 2 szklanki mąki poznanskiej:P, szczypta soli, 1 lyzka oliwy z oliwek, drozdze (rozpuscic ok. 15 g swiezych drozdzy w lekko cieplej wodzie[drozdze rozkawalkowac w rekach i wrzucic do wody]). Wszystko zmieszac az ciasto bedzie jednolite i nie bedzie sie lepic.
2. Na posmarowanej oliwa badz tluszczem blasze?? rozlozyc ciasto (ja lubie na grubym ciescie , wiec grubsza warstwa:P)
3. Dodatki, wedle zyczenie (ja dalem 2 rodzaje ketchupu, szyneczka, ser zolty, mozarella, oliwki<mniam>, no i chyba tyle, zapomnialem do mojej pizzy przypraw:P ale i tak jest znakomita)
4. Pieczemy, ja zrobilem tak, 180 stopni C, wsadzilem pizze na 25 minut, potem wylaczylem i 5 minut jeszcze posiedziala w piekarniku<oczywiscie wszystko zalezy od gdubosci ciasta>
Oczywiscie, trezba pilnowac pizzy jak sie piecze , co pare minut zagladac.
5. Koniec
Pizza byla pyszna, juz ja prawie zjadlem, jedna z lepszych jakie kiedykolwiek zrobilem sam, mniam.
ps. 2 zdjecie to dowod ze ja ja robilem, dla niedowiarkow:P
3^k patrz i placz:P jakbys byl milszy do bym Ci dal:"P:P:P
w da grasso lepsze xD
i nie mowilem ze nie umiesz^^ tylko ja bym takiej nie zrobil bo nie umiem gotowac wiec twoje tlumaczenia jak ja zrobic byly niepotrzebne;p
Ostatnio zmieniony przez 3^k 2008-06-26, 17:46, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum