Nr Użytkownika: 2539 Wiek: 17 Dołączył: 22 Maj 2009 Posty: 156 Skąd: Bytom
Post numer: #1Wysłany: 2009-06-10, 16:52 OpenGameEngine - coś dla zapalonych "programistów"
W wakacje zamierzam oddać pierwszą wersje silnika open source - OGE. Silnik będzie bardzo ajaxowy - praktycznie bez przeładowań. W PA będzie można tworzyć moduły(nowe pliki - modyfikacje) lub też je edytować bez potrzeby wchodzenia na ftp. Nowością będzie "sprawdzacz" aktualnej wersji silnika
Silnik będzie podobny do Gladiatusa(mechanika) narazie nie zamierzam dać skryptu ekwipunku D&D - będzie statyczny
Zawartość pierwszej wersji silnika:
- Statystyki
- Bank
- Sklepy
- Lochy
- Podróż
- Praca
- Walka
- Questy(na razie tylko zabij kogoś[stwora])
- Praca
- Podgląd gracza
- Karczma
- Opcje konta
- Opcje konta
- Rozbudowany system gildii a'la Plemiona(Podgląd wioski)
- Funkcjonalny PA
Silnik w całości jest napisany prze zemnie i tak pozostanie :)
I wiele,wiele więcej!:)
SCREENY:
Ostatnio zmieniony przez Kemsan 2009-06-12, 22:20, w całości zmieniany 1 raz
Z tego co widziałem to to trochę do tibii podobne xD ? Ogólnie fajnie tylko czy w tym tez się robi jakąś interakcję czy to jak ma się postać poruszać? zielony w tym jestem ^^
Nie wiem czy będę prowadził grę ale silnik będzie można ściągnąć i postawić na swoim serwerze:D
Klikając w logo można zobaczyć testową wersję silnika :)
Dam tu gdyby ktoś nieuważnie czytał : http://silnik.oge.ocom.pl
Ostatnio zmieniony przez Kemsan 2009-06-12, 00:02, w całości zmieniany 2 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum