Post numer: #1Wysłany: 2010-06-15, 21:27 Mundial 2010 w RPA
Nie wiem jakim cudem nie było tego tematu, więc trzeba w końcu go założyć.
Tu komentujemy aspekty sportowe i inne mundialu w RPA. Zaczne od siebie:
Włochy i Argentyna cieniznę zagrały, ale jeszcze się przebiją, na Niemców bym nie liczył, bo prędzej czy później dadzą dupy, Anglia źle zaczęła, ale jeszcze pokaże niedowiarkom co to gra w piłkę, ja obstawiam Portugalię (lubię ten kraj) na majstra :)
Włochy to cieniasy i chamy to co grają ciężko nazwać piłką nożna, więc niech od razu lepiej jadą banany na biegunie zbierać. Niemcy dojdą do pół finału, Argentyna w finale. Portugalia nic nie pokazała poza tym, że zadufani są strasznie najlepiej jakby nie wyszli z grupy. Anglia też lipa, Brazylia jako tako, a mistrzem Hiszpania.
No fakt Włochy-Paragwaj, nie było wesoło :]
Liczę na to, że Argentyna z boskim Diego :D, lub ostatecznie Niemiaszki zabiorą złoto takiej Hiszpanii.
W Hiszpanii za dużo jest "gwiazd" żeby coś grali dobrze zespołem, tak myślę.
Czarnymi końmi pozostają Holandia i Anglia, może Francja chociaż nieeee...Nie myślałem o Portugalii :).
€dit: i o Brazylii też nie :)
Liczę, że Włochy nawet z grupy nie wyjdą, tak samo jak Portugalia, a Ronalduś będzie płakał, że rzut wolny przestrzelił.
Finał - Argentyna z Hiszpanią, chyba że Messi kontuzje złapie, ale i Niemcy mogą się tam dostać.
Ali Re5pect napisał/a:
Czarnymi końmi pozostają Holandia i Anglia
Na nich najbardziej liczę, mam nadzieję że daleko zajdą ;p
Taaa... może ja coś dodam. Hiszpania (mój faworyt) zawiodła mnie swoją skutecznoscią ale Szwajacarzy nie powinni wygrać wg mnie.. mieli tylko 2 porządne akcje.. Zresztą ten mecz był podobny do tego co grała Brazylia. Ona też się męczyła z Koreą, która grała idencztynie jak Szwajcaria, obrona wszystkimi zawodziorami i szybki kontratak gdy nadaży się okazja.
Jeśli chodzi o Argentyne i Niemcy, to w chwili obecnej najładniej grały.. tyle że Arg. też nie wykończyła większości akcji ;x a Niemcy to narazie najładniejszy mecz i dojdą daleko ale wątpie, żeby sięgneli po trofeum.
p.s Anglia odpadnie pewnie koło ćwierćfinałów podobnie jak Włochy jeśli wyjdą i Francja (bo bez Zidane'a to już nie ta sama drużyna :) )
Ostatnio zmieniony przez Kakash! 2010-06-17, 16:42, w całości zmieniany 1 raz
Błąd przy pracy. Mecz był bardzo ładny brakowało trochę precyzji, a generalnie szczęścia. Powiedzmy sobie szczerze, że ta bramka to nie powinna być uznana bo był faul i ręka przy okazji. Bramka strzelona fartem, a nie dlatego, że coś grali.
Dzisiejszy mecz Niemcy-Serbia cóż dużo komentować być może Niemcy wyszli na murawę zbyt pewni. W tej chwili w telewizji emitowany jest mecz Anglia-Algieria. Już po tych 58 minutach meczu można powiedzieć, że Anglia spisuje się bardzo słabo. Na tym etapie turnieju już mamy wiele niespodzianek między innymi wyżej wspomniana Hiszpania dzięki czemu mamy ciekawy i widowiskowy turniej.
____________________ USE YOUR BRAIN!
和平
Ostatnio zmieniony przez All right! 2010-06-18, 21:49, w całości zmieniany 1 raz
Anglia to po prostu śmiech... Nie wyjdzie z grupy wg mnie a Słowenia już ma zapewniony awans. Zobaczymy co przyniosą kolejne dni bo jak narazie to tylko Argentyna z tych "faworytów" spisuje się tak jak należy ;x
Zacznę od zjechania jak burą sukę reprezentacji Francji. Nie wiem co ludzie widzą w tych żałosnych piłkarzykach dla których ważniejsze są afery typu gwałty czy też strzelanie bramek ręką przez już dawno wypalonego i nic nie grającego Henryego. Ja po nich nie płakałem, nie płacze i nie będe płakał, bo prawda jest taka, że te żabojady nic nie warte powinny dziękować i się cieszyć w ogóle, że grali na tym mundialu dzięki ręce pana cwaniaka Henryego i wadze wzroku -10 dioptrii pana sędziego. Niedługo będzie kolejny boski tym razem "Thierry" ze swoją łapą. Kosztem Irlandii niezasłużenie awansowali do MŚ i bardzo dobrze, że dostali nauczkę w postaci porządnego kopa w dupę. W 2002 roku też zabłysnęli, nie wyszli z grupy i to pamiętne 0:1 z Senegalem, mecz inauguracji haha...
Postawa Włochów jest dla mnie dużym zaskoczeniem, nie spodziewałem się tego po nich, dla mnie wielka niespodzianka. Na plus Niemcy, Hiszpania i Argentyna jednak szczerze powiedziawszy z obecnych drużyn stawiam na czarnego konia -> Holandię. Szkoda Potrugalii jako całej drużyny, nie tylko ze względu gwiazdorzyka C.Ronaldo no i szkoda Słowenii. Anglików nie jest w ogóle żal, bo grali tragedię z Niemcami chociaż...
... poziom sędziowania na tych mistrzostwach to coś czego dawno nie widziałem. Nie wiem na co te darmozjady z FIFA czekają, przekręt w postaci Francji w MŚ niczego ich nie nauczył niestety, ta piłka to nie piłka, to nie gra zespołowa tylko gra zza stolika. Ja jako fan piłki nożnej przyznaję, że ogólnie mam wylane na ten mundial, nie oglądałem żadnego pełnego meczu, jedynie co to skróty w TV i dopóki będą sytuacji w postaci bramki ze spalonego na 6 metrach dopóty poziom piłki światowej będzie coraz niższy i jeszcze trochę to polskie drużyny będą zdobywać puchary...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum